7
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Ez elég naiv elgondolás. Csak óriási és eredendően elemezhetetlen adathalmokkal van értelme dolgozni, a modell létrehozói / futtatói paraméterekkel, kezdeti manipulált kicsi adathalmazokkal megkísérlik úgy "tanítani" a gépet, hogy az próbálja valósan felmérni, hogy egy adott állítás igaz, nem igaz, vagy bizonytalan az összegyűjtött tapasztalatok alapján.

    AI-t felett nem az ingyenes ChatGPT alapján kell ítélkezni. Az egy chatbot, "tudja" magáról, hogy mi a feladata és ha nem tud értékelhető választ adni, akkor zagyválni kezd, de ennél jóval előrébb vagyunk már.
  • Tetsuo
    #6
    De lehet az alap az, hogy különböző szövegmintákat variáljon, hozzon létre hasonlókat (ekkor a legértelmetlenebb a működése, hiszen zagyvál mindenfélét), vagy lehetne az, hogy a sok helyen lévő adatot tekintse valósnak, esetleg bizonyos forrásokat tekintsen megbízhatónak stb. Ez mind programozástól függ.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    Ezt már leírtam neked 1-2x, de leírom még egyszer.
    Megfelelően nagy adathalmazon tanított modell viselkedését nem lehet kiszámítani, emberi aggyal megérteni. Nyilván elméletben úgy viselkedik, ahogy megírták, de ez az érvelés nem állja meg a helyét.
  • Tetsuo
    #4
    Minden attól függ, milyen programnak írták meg.
  • Bruce_Willis
    #3
    "a Google nélkülözhetetlen"

    Ez faszság! Legalább 5 éve nem használok google keresőt.
  • kvp
    #2
    Sajnos a mai uj MI-k hazudnak. Ha megkerdezed a chatgpt-t, hogy o irt-e valamit, akkor a kerdezonek megfelelobb valaszt adja, fuggetlenul az igazsagtol. Gyakorlatilag csak hazugsaggeneratornak jo, ez pedig csak az egyik iranynak (a hamis tartalmaknak) hasznal.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    Én naivan arra gondolok, hogy pont MI használatával lehetne ezeket a f*******okat kiszűrni. Mert azt nem lehet megvezetni rejtett szavakkal stb..