12
  • noland
    Univerzum? érdekes, de hogy jön ez ide? Senki nem említett juniverzumot. :)
  • ENVE
    Szerintem te nem érted. Az AI-t emberek alkották, objektíven, bizonyítottan van teremtője. Az univerzumról nem lehet ilyen elmondani. Kész.
  • noland
    No, de ennyi? :)
    Lehet, nem teljesen értetted a célzásom. Őt a teremtő kooperáció teremthette, s egyel közelebb kerülhetünk az analógiához ami az emberi teremtést is jellemzi, szerintem.
    Én még le vagyok ragadva a Solarisnál és az Űrodüsszeiánál, de ha lesz időm, persze, megnézem. :)
  • Macropus Rufus
    hol is van meghatározva, hogy csak egy teremtő lehet? :)
    sehol ugye. Csak az emberi gondolkodásban létezik az, hogy csak egy lehet a teremtő. Még a több isten hitben is csak egy felel a teremtésért. Ez az emberi "butaság" végeredménye. Szóval őt egy team teremtette.
    Nézd meg a StarTrek első mozifilmjét. Érdekesnek fogod találni a dolgot. Pont ide vág.
  • noland
    mert az ő esetében, hogyan is van bizonyítva? Mivel egy team csinálta, amiben a személyek fluktuálhattak is, akkor ki is az ő teremtője?
  • Macropus Rufus
    sőt: az ő esetében bizonyítottan van, míg a mi esetünkben nincs bizonyítva. Szóval az ő hite (ha van neki ilyen) nem egy fikcióra épít.
  • NEOreg3
    Elveszik a munkát!
  • wkm
    Ez itt a vég.
  • wraithLord
    És ha az emberek veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek rá, akkor a papok miért nem veszik a fáradtságot, hogy megtartsák, mikor ez a dolguk?

Én meg elküldök magam helyett egy standy-t, bámulni az is tud.
  • HubaBuba
    Van teremtője, akkor szerinted?
  • Akva
    És a mesterséges intelligencia hiszik az istenben? Akkor nem túl fejlett.