20
  • dyra
    #20
    Öcsém már lassan minden fityfasz netes alkalmazás lovéba kerül. Nem mükszik már a reklámokat tolunk a pofátokba üzleti modell?
  • Dodo55
    #19
    Értem, persze, ezek mind megfontolandó érvek, de Ukrajnát egy átlag békés európai országként igyekszik beállítani ez a logika, holott annál sokkal zűrösebb volt mindig is az ottani légkör. Nem szép dolog ilyet mondani, de kb. keresték a bajt maguknak állandóan ha megnézzük pl. pont a kisebbségi ügyeiket. És sajnos mindemellett még rengeteg ember szemét szúrja az is, hogy az aktuális amerikai elnök családjában milyen gigantikus üzleti szálak kapcsolódnak ukrajnai hadiipari projektekhez, innentől pedig rettenetes ellenszenvet kelt bennük, amikor pont az amerikaik még jönnek is buzdítani itt az európaiakat, hogy kb. az utolsó filléreinket is most még toljuk bele a háború támogatásába, plusz nyugodtan áldozzuk fel a fontos gazdasági kapcsolatainkat is, mert majd ők adnak nekünk mindent 5x-ös áron. Szóval értem tényleg amit mondasz és nyilván logikus is, csak az egésznek itt van ez a másik oldala és nem látni a mai napig igazán semmiféle előzékenységet, illetve nagyvonalúságot azon felek részéről az európai gazdaság irányába, akik a leghangosabban buzdítanak minket a konfliktusba való beavatkozásra... Így pedig sosem fog őszintén beállni a többség az ügy mögé, mert hamar kiérzi az egészből, hogy csak egy fogyóeszköz a két nagyhatalom hülye játékában...
  • bdzsana
    #18
    Azért ez jóval túlmutat szláv népek közti "testvérháború"-n. Ez elég naív kijelentés. Európa függ(ött) az orosz nyersanyagoktól és ezt Oroszország miótta az eszemet tudom zsarolásra használja.
    Ukrajna megtámadása pedig az orosz érdekszférából való kiszakadás miatt és ezzel együtt az EU és NATO felé való közeledése miatt történt. Így máris van köze a két szövetségnek az ügyhöz. Ezek a szövetségek főleg a NATO nem engedheti meg hogy megfélelmlítsenek olyan országokat aki a tagságot fontolgatja.
    Az EU gazdasági érdekek miatt sem hagyhatja ezt szónélkül, mert Oroszországnak Ukrajna elfoglalásával az Ukrajna összes erőforrásával és nyersanyagával már sokkal nagyobb lesz a zsarolási potenciálja meg úgy általánosságban a hatalma.
    Ha mindenki szó nélkül nézi, akkor ez egyben üzenet is, hogy nyugodtan azt csinálnak amit akarnak (nem csak az oroszok) és simán bekebelezhetnék még pár országot, aztán olyan hatalommá nőnek ami már komolyan veszélyezteti az EU-t és a NATO-t is. És ha ezen a ponton fog kitörni a konfliktus az sokkal rosszabb ránk nézve.
    Tudom, hogy sokan hülye hasonlatnak tartják, de Hitler háborúja is pont úgy kezdődött, hogy mindenki csak mentegetőzőtt, hogy óó hát jó végülis igen ez történelmileg tényleg hozzájuk tartozott, meg ez is meg hát azért még ez se tartozik ránk. Aztán a konfliktus akkor kezdődött el amikor már muszály volt és a náci Németország ereje teljébe került.
    Bár nem tudhatjuk mi jár az orosz vezetés fejében és mennyire lehet összehasonlítani a kettőt, de azért látszik hogy még mindig a Szovjet birodalom "dicsőségéről" ábrándoznak.

  • Macropus Rufus
    #17
    azért ha nem lenne eu-ból jövő pénz akkor már régen rég lehúzhattuk volna a rolót.
    A magyar ipar nem elég ahhoz, hogy az ország életben maradjon. Most, hogy nem jön a zsé az eu-ból már megy is a para. Szted miért lett 13%-k szocho a megtakarítási számlákon a 25%-k mellék?
  • kvp
    #16
    "Miért nem meritek leírni faszába, hogy ruszki fanok vagytok?"

    Hidd el, a magyar emberek egy resze ugyanugy utalja az oroszokat, mint a nyugati globalista nagytoke nyomulasat. Mind a kettot a hatunk kozepere se kivanjuk. Sot szerintem meg a kinai kommunista partot se kedveli senki. Ez egy nemes magyar hagyomany, mindenkit egyforman utalunk aki bele akar szolni, hogy mit es hogyan csinaljunk itthon. (igen, 2 magyarnak minimum 3 eltero velemenye van, de ez is hagyomany)

    Szoval az atlag magyar embereknek az idealis kornyezet az, ahol mindeki azt mond amit akar (akar hulyeseget is) es hagyjak neki. Plusz mindenki mas magasrol leejti, hogy mit gondol a masik, mert az o baja. Az erosen cenzurazott oldalak ennek a mentalitasnak nem idealis terep, a torvenyi helyett kozossegi alapon cenzurazott meg annyira sem. A reddit ilyen szempontbol nezve rosszabb mint a facebook, mert a moderatorok nem penzert kovetnek egy politikai filozofiat, hanem meggyozodesesek es azoktol meg az atlag AVH-sok is feltek anno.

    ps: Szerintem a magyar lakossag tobbsege teljesen boldog lenne, ha az oroszok, az ukranok, a globalistak es szinte mindenki tolunk nyugatra, keletre, eszakra es delre elhuzna a fenebe es a kovetkezo 1000 evben az orszag fele se neznenek. Az egesz EU-ba is csak azert keveredett az orszag, mert trianon miatt sajat magaval hataros. Ha nem lenne egy rakat hataron tuli magyar a kornyezo orszagokban, akkor a szovjetek tavozasa utan jobban bezarkoztunk volna mint Svajc.
  • Kissssss0 #15
    Szóval ukrán fan vagy, de nem mered bevallani, ezért a szokásos konteos mellébeszéléssel véded magad, "más a véleményem"? Miért nem meritek leírni faszába, hogy ukrán fanok vagytok? :D

  • ENVE
    #14
    "egyik legnagyobb szarjuk redditen, ha akár egy kicsit eltér a véleményed akármerre is"

    Szóval ruszki fan vagy, de nem mered bevallani, ezért a szokásos konteos mellébeszéléssel véded magad, "más a véleményem"? Miért nem meritek leírni faszába, hogy ruszki fanok vagytok? :D
  • Anonymusxx
    #13
    Ezt ugyanúgy megcsinálták az ukik is Banderas vezette népírtásnál, amikor kiírtottak min 100.000 lengyelt. Akkor örülnünk kellene a gondoltatmeneted szerint h egymást ölik?

    Am ők is tagjai voltak vörös hadseregnek, semmiben sem különböznek az orosztól. Honnan tudod am h azt az orosz csinálták ? sok nép volt a Szovjetunióban.
  • Kissssss0 #12
    "És ha azok egy mocsok banda, akkor ........"

    ...akkor ezzel a felfogással te sem vagy különb.

    nem bölcs dolog ilyen végletekben érvelni.
  • Dodo55
    #11
    "Amikor 13 éves ukrán lányoknak harapófogóval húzzák ki a fogaikat hogy ne fogazzanak amikor átmegy rajtuk az orosz tábor..."

    El tudom képzelni, hogy történtek-történnek ilyen állatságok és nyilván ha neked erről vannak is bizonyítékaid, akkor bízom benne, hogy a megfelelő testületek elé fogod tárni és az elkövetőknek, illetve más erről tudomást szerző, de ellene fel nem lépő felelősöknek súlyos következményekkel kell majd számolnia.

    Viszont azt nem tartom jó dolognak, amikor az orosz propagandát összemossuk azzal a józan hozzáállással, amely szerint egy szláv népek közti "testvérháborúba" nem túl jó ötlet sok-sok évtizede teljesen békés életmódokhoz szokott európai nemzeteknek nagy arccal belefolynia. Ha átlőnek hozzánk (NATO területre) az apró jelentéktelen baleset kategóriáján (lásd Lengyel incidens, amit Biden rendkívül kellemes csalódást jelentő módon rendezett) túlmutató módon, akkor azt mondom lőjjünk vissza 10x akkora tűzerővel figyelmeztetésül, de egész addig egy lépést sem szabadna tennünk amivel a konkfliktustól való függetlenségünket kockáztatnánk. Legfeljebb a békekötést elősegítése, illetve humanitárius cselekmények kapcsán, de a konfliktust fokozni alkalmas módon semmiképp sem. Az ilyesmi pedig úgy gondolom közel sem jelent az oroszoknak való szurkolást, sőt... Mindenki tudja szerintem, hogy melyik az a szélsőségen, ellenben sok különböző spekuláció mentén is kellően reális eshetőség, aminek a bekövetkezte esetén a háború lefutása elég meredek pályát vehetne. És szerintem ha már szurkolás, kimondatlanul, mert ilyen természetű dolgot kimondani erkölcstelen lenne, de ennek a bekövetkezése kapcsán pont sokan szurkolhatnak inkább magukban. És ez pont hogy nagyon nem az oroszok számára kedvező irányba vinné aztán a történéseket, legalábbis rövidtávon elég kaotikus helyzetbe kerülhetnének ha ilyesmi történne hirtelen.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.06.12. 13:06:09
  • kvp
    #10
    "Hátha valakinek le is esik, hogy amit itt csinálnak, az semmivel sem másabb, mint amit azok ott"

    Az SG nem kozossegi moderalasu, tehat nem tudja A hozzaszolo B hozzaszolot kimoderalni, csak azert mert o szolt hozza eloszor egy cikkhez. Ez valamivel kiegyensulyozottabb forum kornyezetet biztosit a velemenyek tipusatol es politikai hovatartozasatol fuggetlenul.

    Gazdasagilag egyebkent elonyosebb a felhasznalokkal vegezetni a moderacios feladatokat, de torvenyi problemakat jelenthet az, ha egy szukebb, esetleg az adott orszag torvenyeit szandekosan megserto csoport sajat magat moderalja, ugyanis amig nem tunik fel senki masnak, hogy leteznek, addig barmilyen illegalis tartalmat megoszthatnak. Ugyanez a problemaja a discordnak is, annyi kulonbseggel, hogy ott sok helyen meghivas nelkul meg csak meg se lehet nezni a tartalmakat.
  • Vanek úr
    #9
    Én leszarom, hogy kinek mi a véleménye. Leszarom, hogy ki a 'hülye'. Ki az, akit 'irányítanak', meg ki a 'nemzetrontó'. Vitatkozzon ezen akinek 2 anyja van (vagy több).
    Ugyanakkor egy apróságot megjegyeznék: attól, hogy a Redditen szélső baloldaliak vannak, akik szerint mindenki hülye, aki nem úgy gondolkodik, mint ők; attól még nem lesz igaza senkinek az sg-hu fórumában, aki pont ugyanilyen módon, ugyanilyen hangnemmel, ugyanilyen kifejezésekkel, ugyanazt írja le, csak más politikai oldallal. Akinek ez nem tűnik fel, ugyanolyan ...... izé, szóval legyen semmirekellő, mint azok ott.

    Ezt csak úgy, gondolatébresztőnek. Hátha valakinek le is esik, hogy amit itt csinálnak, az semmivel sem másabb, mint amit azok ott. És ha azok egy mocsok banda, akkor ........
  • AnuluWork #8
    És te mondod bárkire, hogy beszopja az agitpropot, meg gyengeelméjű? Elképesztő az a tagadás amit a mélyFOS rajongói tolnak világszerte ...
  • Frekvency
    #7
    reddit.: egy rohadt anarchokommunista tanya...

    "Politikailag a Reddit közössége túlnyomórészt baloldali," -wiki
    Utoljára szerkesztette: Frekvency, 2023.06.11. 19:53:22
  • Kissssss0 #6
    "De még ez a jobb, hogy legalább "van annyi eszük", hogy a nyilvánosság előtt folytassanak államellenes szervezkedést."

    hhhááát őőőő, csak nemtán erről beszélünk?

    https://www.reddit.com/r/hungary/comments/144373a/felkel%C3%A9sek_de_nem_az_%C3%A1gyb%C3%B3l/

    többek közt ezért se nagyon látogatom ezt a r/hungary oldalt, elképesztő az a fröcsögés ami ott megy.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2023.06.11. 17:40:55
  • Dodo55
    #5
    Autorasszisták, van ilyen sajnos, általában amúgy gyerekkori kötődési problémák állnak a hátterében, ebből tud aztán kellően "támogató" környezetben kifejlődni a saját fajtájának önsorsrontó gyűlölete. De még ez a jobb, hogy legalább "van annyi eszük", hogy a nyilvánosság előtt folytassanak államellenes szervezkedést. Így még arra sem kell időt/energiát pazarolni, hogy megkeressék és megfigyeljék őket, illetve nem kell azt sem kockáztatni, hogy egy-egy elkerülhetetlennek megítélt rajtaütés után mehessen a kirakatba vitt jogi fikacsata és mártírokat gyárthassanak maguknak a véres diktatúrát igazolandó. Sokkal egyszerűbb, ha a "Soros terv" így mindig a világ szeme előtt íródik és elég csak előzékenyen sakkozni velük ;)
  • nlght
    #4
    Én nem vagyok ott jelen, de automatikusan gyengeelméjűnek nézem azt aki az orosz propagandát beszopja/terjeszti, miközben több százszor leégették már magukat az oroszpárti médiumok, amikor kiderültek a hazugságok.
    Tízezer számra elkövetettek az oroszok civilek elleni háborús bűnöket, ez orosz vért kíván bármilyen normális emberből is. Amikor 13 éves ukrán lányoknak harapófogóval húzzák ki a fogaikat hogy ne fogazzanak amikor átmegy rajtuk az orosz tábor... Épp elméjű ember nem szurkol ezeknek az orkoknak.
    És még meg sem említettem hogy az 1956-os magyarok forognak a sírjaikban amikor az unokáik az orosz propagandát terjesztik a facebookon, és az orosz tankoknak drukkolnak.
    Igazi szégyen!
  • RJoco
    #3
    Ugyan-ugyan.
    A járvány alatt megmutatta az emberiség, hogy pont olyan, mint a birka. Nagyon szépen terelhető, a hangoskodók meg majd elcsitulnak. Ez nem lesz másképp most sem.
    Ha valaki össze nem dob gyorsan egy reddit alternatívát vagy, ha esetleg nincs már most is egy csendben megbújt oldal, akkor a reddit nem fog eltűnni. Max nem fog olyan jól indulni a tőzsdén, mint számította. De még az sem biztos. És esetleg lesüllyed az SG szintjére, de láthatod, ezt is használjuk azért páran, akkor is mikor egy csomó funkció nem megy, néha kapunk reklámhátteret, stb.
  • Kissssss0 #2
    "r/hungary"

    egyik legnagyobb szarjuk redditen, ha akár egy kicsit eltér a véleményed akármerre is, azonnal kapod a "putler" meg "patás zorbán" és a közkedvelt komcsi/náci egyéb jelzőket, most is megy a nagy reménykedés abban hogyan lehetne meghurcolni az országot mert merészeltünk 11 kárpátaljai ukrán hadifoglyot befogadni, egy kicsit ironikus a visításuk.
  • Dodo55
    #1
    Mi történik a világon? 10 éve még szabályosan a legnagyobb taplóságnak számított, ha bárki nyíltan profitorientált hangsúlyú és nem pedig ügyfélorientált hangsúlyú üzletpolitikát folytatott vagy támogatott személyesen. Mára viszont emberek egyre nagyobb tömege tesz így rezzenéstelen arccal.

    És lehet ez őszintébb, mint esetleg korábban, de nézzék már meg milyen indulatkövetkezményeket szabadítanak el vele a gazdaságban... A usereket/vásárlókat/ügyfeleket nem lehet ilyen tapintatlan módon csak úgy fejegetni, mert jönnek és páros lábbal rúgnak szét akármilyen üzletet!

    Van egy határ, azt átlépték rengetegen. 30% körüli világgazdasági deflációval (nem feltétlenül a pénzt kell kivonni / fékezni, hanem többlettermeléssel kell túlkínálati áradást okozni, az szépen bármiféle piaci kár nélkül is képes a lerabolt vásárlóerőt visszatáplálni) lehetne kb. még most menteni a hangulatot. Máskülönben természetes tisztogatás lesz ennek a vége, aki nem húzza visszább mostmár a viszkető tenyerét mások arca alól, az előbb-utóbb ki fogja vívni, hogy az eltartói tömegesen szétszéledjenek. És azt hiszem akkor most meg van erre az első kellően hangos példa.