4
  • Gabbbbbbbbbbbb
    "Az adattárolásban nincs hallucináció. Vagyis az MI-ben sem szabadna lennie." Nem tárol el mindent, amiből tanul. ~
  • felemelő
    "Hazugságon még nem kaptam"

Én igen.
    Többször!

Teljes magabiztoissággal, tényként említett dolgokat, amik egyszerűen nem igazak, és még csak nem is valami tévedések (pl. másik szerző regényének a címét adja egy szerző művének vagy ilyesmi).
    Nem. Egyszerűen kitalál nem létező dolgokat.

Amikor kreatív feladatra kérik, ott oké, ez van... de egy KERESŐ? Kitalált hazugságokat ír?

Eddig legalább egy féltucat honlapból kilőtted azt az egyet, amelyik marhaságot írt, a többi meg ugyanazt.
    De ez a jelenlegi arra is képes, hogy minden azonos keresésre más-más hazugságot találjon ki.
  • kvp
    Ezek a szoftverek csak nagymeretu asszociativ matrixok es nem hallucinalnak, hanem arra vannak tanitva, hogy a felhasznalo szamara legjobban tetszo valaszt adjak. Ez lehet igazsag vagy hazugsag, nem erdekli oket, mert nem arra vannak betanitva, hogy igazat mondjanak. Egy szakertoi rendszer aminek a hazugsag ugyanolyan vagy nagyobb erteku valasz mint az igazsag igazabol teljesen hasznalhatatlan barmilyen ertelmes celra.

Az az MI szakerto aki olyat mond mint ami az idezetben van vagy bolcsesz vagy maga is MI, de biztosan nem mernok.
  • RJoco
    "Néhány vezető MI-kutató szerint viszont a hallucinációkat el kell fogadni. Elvégre az embereknek is hiányos az emlékezetük"
    Ezeket a hülyéket!
    Az adattárolásban nincs hallucináció. Vagyis az MI-ben sem szabadna lennie.
    Emellett nem tudom, hogy milyen nyelveken tesztelik, de nekem magyarul simán kiírja többször is ugyanazt. Csak van, amikor nagyon lassan.
    Hazugságon még nem kaptam, de olyan volt, hogy nem tudott konkrét válasszal szolgálni, csak általános sallanggal. És ezt simán megismétli. A google meg az első találatában kidobta a nekem kellő infót, ami elég régi volt ahhoz, hogy esélye lett volna bekerülni az adatbázisba.