4
  • kvp
    #4
    Archivalasnal vagy folyamatos 4-8k videorogzitesnel jol johet a huthetoseg, ekkor az indulastol folyamatosan kozel maximalis sebesseggel teleirodik a drive. Viszont a kis helyi aktiv hutes helyett egy hocsoves passziv blokk ertelmesebb megoldas, amit a haz (ha kell aktiv) hutese hut le. Kb. mint amit a ramok eseten erdemes hasznalni.

    Egyebkent ilyen extrem terhelesu esetekben nem M2-es slot-ra erdemes meretezni, hanem egy rendes PCIE slotban elhelyezett drive-ra, aminek mar barmilyen hagyomanyos kartyas hutese lehet.
  • RJoco
    #2
    Csak akkor lesz, ha megveszed. Ha nem veszed meg, akkor nem lesz.
    Ezek amúgy sem lesznek annyira hatékonyak.
    A nagy tömeg miatt több hőt képes elnyelni, így tovább dolgozhat az SSD nagyobb sebességgel. Viszont azt a hőt majd le is kell adni, így lehet, hogy lassabban hűl vissza. Persze a ventik nagyon sokat segítenek, de az majd csak a teszteknél fog kiderülni, hogy mennyit. Emellett ilyen kis méretben a ventik szeretnek hangosak lenni. Ha más nem, akkor először a légáramlat miatt. És gyorsan is kell forogniuk.
    Szóval SSD-re ilyet tenni felér egy öngóllal.

    Egy olyan lap, melyen az SSD hűtője egybe van a többi SSD és híd bordájával, nagy mennyiségű hőt tud elnyelni és egy megfelelően szellőző házban a nagy felület miatt jobb lehet a hűtése is.
    Remélem Der8auer teszteli majd ezt is és meglátjuk a tényleges adatokat a kínai csodákhoz képest.
  • Macropus Rufus
    #1
    "Sok évet töltöttünk azzal, hogy eltávolítottuk a mozgó alkatrészeket a tárolórendszerekből, hogy most eljussunk odáig, hogy mozgó alkatrészeket rakjunk vissza, csak azért, hogy nagyobb legyen a valószínűsége a meghibásodásnak vagy a zajnak"

    :D és ja. Lesz egy tárolóm ami ugyan marha gyors, de a mozgó alkatrészek miatt a meghibásodási aránya elég nagy lesz, cserébe viszont még jó drága is lesz. Remek.