9
  • M2 #9
    "Kellett egy kis idő míg az Apple eljutott idáig..."

Már régóta így csinálják. Nem ez a hír, hanem a magok száma.
  • Macropus Rufus
    pedig használja a gyengébb magokat is.Bár nem csináltam tesztet, hogy konkrét adataim legyenek, de láthatón használja. Aztán lehet a teszt végére kijönne, hogy az a 8 mag annyit eszik mint a 2 erős :) ott vagyok ahol a part szakad.
  • Tetsuo
    Eddig úgy tudtam, az Intelnek is csak egy marketingfogás, ugyanis valós előnye nincs éppen az általam alább írt dolgok miatt.

• Macropus Rufus
    ez a gyenge és erős mag dolgot már az Intel egy ideje alkalmazza. Elsősorban a notikba szánt cpu-ban van ez az okosság. (pl. i7- 1255U-nak 8 eCore-ja van 2 pCore-ja), Am. nem olyan rossz, ha csak pl. irodai munkát végzel, (word, ppont, excel stb.) akkor a "gyenge" mag dolgozik. Mert minek az erős. Ha meg olyan munkát végzel amihez kell a kraft akkor az erős mag dolgozik. Előnye, hogy az aksi jóval tovább bírja egy töltéssel, ha átlag munkát végeznek vele. Kellett egy kis idő míg az Apple eljutott idáig...
  • Tetsuo
    A dizájnban lévő struktúráról lehet szó, de nem igazán értem a különbséget. Más lenne mondjuk egy űreszköz processzora, ahol a redundancia miatt ugyanazt a műveletet több logikai elem végzi párhuzamosan, de az asztali PC esetén a gyenge meg az erős mag... :-/

Ma már odáig el kellett volna jutni - szerintem -, hogy ugyanaz a hardverdizájn meg ugyanaz az OS megy az okosórába, a telefonba, a PC-be és s a szerverbe, csak az adott körülményhez adaptálódik - megfelelően skálázódik.
  • M2 #4
    Hogyan gyártják más technológiával, ha ugyanazon a lapkán van minden?
  • kvp
    "Az órajele, a feszültsége stb. mind a másodperc tört része alatt adaptálódhat, ha akarnák..."

Azert, mert a lassu magokat kis mertekben mas technologiaval gyartjak, tehat alacsonyabb maximalis orajelen jobb energiahatekonysagot tudnak elerni. Azaz 1 darab utasitas kevesebb energiat igenyel, cserebe az elerheto maximalis sebesseg kisebb. Igy egy lassu mag kevesebbet fogyaszt padlogazon, mint egy gyors mag a lassu sebessegere visszalassitva. Ez mint aksi uzemido, mind hutes szempontjabol hasznos.
  • Tetsuo
    Amúgy meg minden modern mag skálázódik, minek kell megkülönböztetni gyenge és erős magokat? Az órajele, a feszültsége stb. mind a másodperc tört része alatt adaptálódhat, ha akarnák...
  • kisedi
    12-ből 6 db E-mag? Minek? Filmnézéshez-olvasáshoz bőven elég
    vagy 4 energiatakarékos mag, ha meg dolgozni kezdesz rajta,
    a 8P mag is kevés lenne. Egy magyarázat van, középre lőnek vele
    és órajel alapon skálázzák majd tabletba-telefonba-pc-be.