2
-
Fefy #2 Vegyük csak a saját példámat. A közvetlen kollégáim az ország minden területéről vannak. Tehát ha bemegyek az irodámba, akkor konkrétan egy közvetlen kollégámmal sem találkozok, ugyanúgy telefonálnom, Teams-eznem kell, vagy e-mail írni, ha bárkivel is beszélni akarok. A főnököm szintén az ország másik felében dolgozik. Kérdem én, hogy az én produktivitásomat hogyan segítené az, hogy az irodában is ugyanúgy telefonálok, mint itthon? Arról nem is beszélve, hogy itthon pl: nem szalad át egy másik osztályhoz tartozó kolléga, hogy segítsek már az excel táblájában.
Lassan 3 éve full home-ban vagyok, nálam egyébként már munkahely váltó ereje is lenne a home office megszűnésének, pedig az irodám gyalog is max 7-8 percre van. Természetesen tudni kell kezelni azt, hogy az ember otthon van és a munkaidő az munkaidő, de aki el akarja sunnyogni, az az irodában ülve is tud látszat munkát végezni. -
kvp #1 "Más szóval, azok a vezetők, akik azt szeretnék, hogy alkalmazottaik visszatérjenek az irodába, a többi vezető érzései alapján hozzák meg döntéseiket anélkül, hogy figyelembe vennék a dolgozók érzéseit - vagy pontosan felmérnék a teljesítményüket."
Tehat azon vezetok eroltetik az irodai munkavegzest, akiknek szinte semmi dolguk nincs a tobbi vezetovel torteno idotoltest leszamitva. Az alkalmazottak pedig azert tudnak jobban dolgozni, mert a fent emlitett vezetok unalmukban nem zavarjak oket a munkaban.
Tisztan kapitalista szemszogbol az irodai munkat erolteto vezetok kihagyasa a termelesbol (feladataik osszevonasa vagy szoftverre cserelese) javitana a hatekonysagon es novelne a profitratat is, de ezt csak az igazgatotanacs szintjetol indulva lehet atvinni, mert szinte minden kozepvezeto ellenzi a kivaltasat egy hatekonyabb rendszerrel.