4
  • Macropus Rufus
    #4
    "Alapvetoen nem IP cimet, hanem foldrajzi helyet erdemes nezni. "
    azért ez nem ilyen egyszerű. A hálózatra logoláskor kapod az ip-t, ez alapján találod meg a telefont, nem a geolokációs adatok alapján. Ha meg van a teló, akkor jöhet a helymeghatározás a gps adatok és/vagy egyéb adatok segítségével.

    "Tobbnyire megvan a megfigyelendo szemely lakcime es munkahelyi cime, igy azokat a keszulekeket erdemes nezni, amik mindket helyen jarnak alvasi, illetve munkaidoben."
    TikTok esetében aki megadja a lakcímét az hülye. Tehát feltételezzük, hogy nincs meg a címe. A cím akkor lesz meg, amikor a az ip és a gps adatok felhasználásával lokalizáltad a kérdéses eszközt.

    Am. itt rohadtul nem kell ennyire túlmisztifikálni. Amit írsz az kb. egy kém film. Itt tized ennyi melóról sem volt szó.
    "megfeleloen megerositett, google mentes telefon hasznalata"
    nem kell a google a telefon ahhoz, hogy megfigyeld. Igazából ha van telefonod, akkor meg is tudnak figyelni, hót mindegy milyen cuccost használsz. De itt nem a csaj telóját figyelték.Az csak egy eszköz volt, hogy hozzá férjenek. Kapott egy preparált email-t aztán okos user létére klikk oda ahová nem kellett volna. A program települt a gépére és már is kontrollált szinte mindent. Kb. 5 perc kellett, hogy megtalálják, a tiktok felületét. A user név meg volt (email cím), ez után megnézték, hogy ez a user milyen ip címről logol. Aztán szűrtek az ip-re és hoppá, meg is volt a macska user neve is.
  • kvp
    #2
    "Csak egy jó kereső kell, amivel megkeresik az adatbázisukban, hogy mely felhasználók jelentkeztek még be adott IP címről."

    Alapvetoen nem IP cimet, hanem foldrajzi helyet erdemes nezni. Tobbnyire megvan a megfigyelendo szemely lakcime es munkahelyi cime, igy azokat a keszulekeket erdemes nezni, amik mindket helyen jarnak alvasi, illetve munkaidoben. Ezzel ki lehet szurni azokat a fiokokat, amik az adott celszemelyhez tartoznak. Ezutan az osszes ellenorizendo ember utvonalat is meg kell nezni, hogy nem tarozkodtak-e rovidebb-hosszabb ideig a megfigyelt szemely kornyezeteben es az milyen korulmenyek kozott tortent (pl. kavezoban, munkahelyen, otthon, tomegkozlekedesen, stb.). Ebbol ra lehet jonni, hogy az ellenorizendo szemelyek kozzul kik talalkozhattak a celszemellyel. Az egeszben az az elonyos, hogy nem szamit, hogy a keszulekek milyen halozatot hasznalnak ha hasznalnak egyaltalan, csak a minden alkalmazas altal szabadon elerheto foldrajzi helyadatok kellenek. Ezt a legtobb keszuleken nem lehet letiltani, plusz ahogy a google location services (google, gmail, maps), ugy a facebook/instagram/messenger es a tiktok is buffer-eli oket, majd amikor net kozelebe jutnak akkor feltoltik a szolgaltatojuk szerverere. A mai keszulekek a GPS vetelt nem allitjak le repulos modban sem, igy a foldrajzi adatok akkor is rogzitesre kerulnek, amikor a keszulek egyebkent nincs halozaton.

    A biztos megoldas ezek ellen:
    - a telefon otthon hagyasa
    - a telefon teljes aramtalanitasa
    - megfeleloen megerositett, google mentes telefon hasznalata

    A legtobb embernek az elso opcio realis csak, ugyanis se az aksit nem tudjak kivenni a keszulekukbol, se egy megerositett, open source android-ot nem tudnak telepiteni ra. Iphone eseten pedig eleve csak az elso opcio hasznalhato.
  • RJoco
    #2
    Nem tudom mit kell itt vacakolni. Eddig is voltak gondok és most is vannak. Nem kellene bedőlni az üres ígéreteknek, egyszerűen le kellene tiltani. A többi meg majd jobban meggondolja, hogy az első eset után folytatja vagy a másodikat követően szintén letiltásra kerül.

    Valószínű, hogy nem volt nehéz kitalálni a másik fiók nevét. Otthon a készülékek azonos IP cím alatt futnak. De lehet, hogy a munkahelyi wifi-nek köszönhetően a munkahelyen is. Ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket.
    Csak egy jó kereső kell, amivel megkeresik az adatbázisukban, hogy mely felhasználók jelentkeztek még be adott IP címről.
  • Tetsuo
    #1
    Húha! Nem csak a nyugati giga-techcégek, hanem egy-két béna kínai is tudja merre jár az illető...