2
  • kvp
    #2
    Amerikaban nincs hivatalos szemelyi, ugyhogy csak bankkartyat, utlevelet vagy TB szamot tudnak kerni. A TB szam az ismert lehet, nem vedett jelszoval, igy maradna a bankkartya vagy az utlevel, de az utobbi adatok tarolasahoz engedely kellene, mig a bankkartya egy ingyenes oldalnal nem igazan mukodik uzleti szempontbol. Ennel olcsobb a piacrol valo kivonulas, azaz a blokkolas.

    A kerdesekkel es egyeb kitoltendo, de nem ellenorizendo adatokkal az a baj, hogy barki barmi megadhat. Ezert is szeretne az EU bevezetni az egyseges digitalis szemelyi igazolvanyt, amit minden bongeszesi tevekenysegnel meg kellene adni, lehetoleg biometrikus azonositassal, tehat ellenorizve, hogy tenyleg az ul-e a gep elott, akihez az azonosito kartya tartozik. Onnantol sokkal konnyebb ellenorizni, hogy ki hany eves es ki osztott meg nem engedelyezett tartalmat a neten. (pl. politikailag inkorrekt hozzaszolast)

    "Nem más, mint adatgyűjtés, hogy pontosan beazonosítsák, ki, mikor, mit csinál."

    Pontosan, mivel a gyerekeket csak az internetes nevtelenseg megszuntetesevel lehet megvedeni attol, hogy olyan tartalmat lassanak amit torvenyileg nem lenne szabad nekik. Azaz megvedeni igazabol nem lehet, de legalabb utolag buntethetove valik mindenki mindenert amit mondott, irt vagy tett. Pontosan olyan hatekony a megoldas, mint ahogy a gyerekek szamara a torvenyi szabalyozasnak koszonhetoen az alkohol es a dohanytermekek hozzaferese is ellehetetlenult. (azaz pont arra nem jo, amire hasznalni akarjak)
  • RJoco
    #1
    Az emberiség ma már nincs meg pornó nélkül :))))))))))))
    Függetlenül, hogy milyen tartalomról van szó, jól tették.
    A hasonlat meg erősen sántít. Míg a kasszánál senki nem tárolja el a személyidet, addig az interneten ez másképp megy. És, ha ellopják a személyes adatokat és rossz célra használják, akkor vajon a törvényhozók fognak utánamenni a dolognak?
    Ha olyan oldalba ütközök, amely korellenőrzés címén személyit kér, akkor inkább bezárom.
    Nem mellesleg már évtizedek óta van egy olyan, hogy add meg születési dátumod (steam 1x+ tartalom az erőszakos jelenetek miatt), csak akkor enged tovább az oldal. Vagy felszólít, hogy, ha nem vagy 18, akkor lépj le. Ez, hogy-hogy eddig jó volt, most meg nem?
    Nem más, mint adatgyűjtés, hogy pontosan beazonosítsák, ki, mikor, mit csinál.