14
  • end3
    "Az Edge jelenleg a legjobb böngésző, örülök ennek a hírnek."

Egyébként tényleg jó böngésző, kiegészítésképpen a többi mellé, és ha egyáltalán nem áll szándékunkban megnyitni. - Főként úgy vélekedem, ha tudomásul veszem, hogy hetente legalább háromszor kell lebeszélnem arról, hogy átállítsa kedve szerint a beállításaimat, és ha szeretek állandóan a chrome beállítások-menűben negyedórákat turkálni, ellenőrizve éppen mit változtattak megint, - sőt a trükkös feladványokat is csípem, amikor az újabb keletű fejlesztési őrületeit kikapcsolva jelenik meg annak bekapcsolása.

Egyszóval, nekem is álmaim böngészője!
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.04.14. 09:40:06
  • FICEK9
    Ez a hír engem sem vág földhöz, nekem nincs bajom vele, mivel alapból a microfos böngészőket hagyom jó ideje alapértelmezettként futni, hogy ha véletlenül nem kívánt linkre kattintok, vagy valami új progi bepróbálkozik egy önreklámmal, vagy telepítőbe elrejtett bővítménnyel, stb.... nem a jó öreg firefoxomat barmolja szét, hanem az edget :). Erre tucatnyi böngészőn keresztüli géptámadás miatti rendszerösszeomlás kényszerített rá. Azóta nem is kellett ilyen miatt újraraknom windowst. Szóval nekem az edge egyfajta "tűzfal" ;)
  • wraithLord
    Ugyan az, mint a Chrome, csak Google nagytestvér helyett MS nagytestvérrel csomagolva.

Cím: Megpróbálnak mindenkit pacalpörköltre kényszeríteni az éttermek.
    Kommentelő: A pacalpörkölt a kedvenc ételem, örülök ennek a hírnek.

:D
  • cherubim06
    Az Edge jelenleg a legjobb böngésző, örülök ennek a hírnek.
  • Ellaberin
    Marad a win10, ezt elérhetik, persze addig, míg azt taccsra nem teszik.
    Amúgy, ha ez lesz az irány megint beleszaladhatnak egy EU-s pusziba. Szerintem nincs akkora befolyásuk továbbra sem, hogy néhány EU politikus ne csapna a zsebére, izé az asztalra.

(Cégünknél az a vicces, hogy a Chrome az alap beállítás, viszont van pár ezer éves nem lecserélhető sz.r program, amibe pedig az IE van bedrótozva. Tehát a progi hívja az IE-t, felugrik, de le van tiltva, így behívja az Edge-t, ami helyett a Chrome az alapértelmezett és az is ráugrik, kész is az őskáosz. És a mindentudó - piszkos nagy és magával piszkosul nagyra lévő - informatikánk megmihálylik a problémán évek óta. :P )
  • end3
    HÁNY inger!
  • AndReWsss
    Ez most hogy jön ide?
    Egy kicsit kevesebb M1-et néznél, lehet sokat segítene...
  • izotop
    Akár a Google :) Egy kupacban minden xar!
    Irány a Linux!
    Utoljára szerkesztette: izotop, 2023.05.04. 07:14:40
  • Balu777
    AZ EU akkor még valamennyire önálló volt. Ma már az amcsi multik zsebében van. Ha a korábbi büntetést nézzük, akkor mostanra már vagy háromszor újra elkaszálhatták volna a picipuhát, de mégsem tették. Amúgy a cég történelmét ismerve, az aljas húzások sosem álltak távol tőlük és most is élnek vele ahol csak lehetséges.
  • kvp
    "Vajon meg lehetne keresni az edge indítóját, törölni és átnevezve egy másik böngésző indítóját a helyére tenni?"

Csak a windows defender kikapcsolasa utan. Egyebkent a rendszerintegritas ellenorzes megakadalyozza azt.

Egyebkent pontosan ez volt az, amiert az EU egyszer mar jo alaposan megbirsagolta a microsoft-ot. Most ujra megprobaljak, hatha most nem fog a bizottsag ugrani ra. Ezt megis mibol gondoljak? Kb. ingyen penzszerzesi lehetoseg az EU-nak...
  • RJoco
    Vajon meg lehetne keresni az edge indítóját, törölni és átnevezve egy másik böngésző indítóját a helyére tenni?
    Szerencsére még W10-em van és a ritka frissítéseknek hála nem futottam bele a problémába. W12-nél viszont megint érdekelt leszek. Bár ott sem fogom erőltetni a frissítéseket.
  • wraithLord
    Ez eddig is részben így volt, hogy a Windows saját beépített cuccai az IE-t/Edge-t használják. Ahogy Androidon is a Chrome-ot (itt pl. a hírfolyamokra gondolok).

Engem nem különösebben zavar, mert a Firefox amúgy is állandóan megy. Ha csak nézni/olvasni akarom, amit Edge-ben fog megnyitni a rendszer, akkor rákattintok, és megnézem Edge-ben. Ha nem akarom, hogy Edge-ben nyissa meg és/vagy csinálni is akarok ott valamit, akkor meg kimásolom a linket, és bemásolom Firefoxba.

Ettől függetlenül nem szép dolog, viszont engem nem különösebben érdekel, mert relatíve ritkán van olyan, hogy az általam használt böngészőn kívül kattintgatok linkekre.