3
  • RJoco
    #3
    Be kell kapcsolni a készülékeken a szülői felügyeletet és a veszélyes oldalakat, mint a wikipedia, tiltani kell. Ha a gyerek olvasgatni akarja, akkor csak a szülő társaságában teheti meg.
    Semmilyen ellenőrzés nem kell ide, csak a szülőnek oda kellene figyelnie a gyerekre. Ma már ez elég nehézzé vált.

    A hardverekben lévő szoftverek elég jó korlátozó intézkedéseket valósítanak meg, csak venni kell a fáradtságot és az utánajárást a beállításra.
  • kvp
    #2
    Egy kozossegi fejlesztesu enciklopedia eseten a korellenorzes nem a gyermekek vedelme, hanem a felnottek megfigyelhetosege miatt kell. A kerdes ugyanis az, hogy ki hasznalja es mit keres a wikipedian. A korellenorzes egyebkent ket modon tortenhetne: vagy a bankkartya ellenorzesevel (brit megoldas) vagy az uj EU-s digitalis szemelyi igazolvany ellenorzesevel (EU-s otlet). A lenyeg, hogy mindketto egy fizikai szemelyhez kotne a neten megjeleno szemelyt, tehat megszuntetne a nevtelen bongeszes lehetoseget es alapvetoen ez lenne a cel.

    Kesobb az igazolvany ellenorzes kiegeszitheto lenne meg biometrikus ellenorzessel, tehat pl. ujjlenyomat ellenorzessel a keszulek feloldasakor (ezt pl. mar tamogatja az Android es a windows) vagy folyamatos kamerakep alapu biometrikus ellenorzessel (nemelyik android, apple ios faceid es most jon windows ala). Ez utobbi azert is elonyosebb, mert kepes erzekelni, ha az azonositott felhasznalo eltunik a gep elol, tehat kepes zarolni a rendszert ha a regisztralt felnott feall a monitor elol, igy ha utanna odateved ele egy gyerek, akkor nem tudja a felnott login-jat hasznalni pl. a wikipedia vagy egyebb veszelyes tartalom bongeszesere. Cserebe semmi mas nem kell, csak bongeszes kozben folyamatosan hasznalni az elolapi kamerat, igy a hatosag mindig tudhatja, hogy ki nyomkodja keszuleket es mit nezeget rajta. Ez semmivel nem rosszabb mint a facebook messenger azon szokasa, hogy egy-egy beszelgetesbe belepve keszit egy fotot a telefont eppen hasznalo szemelyrol, hogy tudni lehessen, hogy adott alkalommal ki hasznalta a keszuleket.
  • duke
    #1
    Ha az internet karos a gyerekekre, akkor miert nem a gyerekeket tiltjak el az internettol ?