11
-
csicso82 #11 Mindenképpen kellene egy globális születésszabályozás de ilyen nyilván nem lesz. Arra pedig bőven van elég ötlet, hogy a felerősödött robotizáció által megszűnt munkahelyek miatti munkanélküliséggel mit lehetne kezdeni pl.:
- ALAPJÖVEDELEM, az erre való pénzt pedig a korábban az emberi munkát elvett gépek megadóztatásával is elő lehetne teremteni.
Dolgoztam már ilyen biorobot melót és az biza nem embernek való tartósan legalábbis nem.
-
Fefy #10 Ha minden cégnél ez lesz, akkor majd jön pár törvény, ami kötelezni fog arra, hogy a 8 kirúgott ember bérét fizesd be az államkasszába, amit majd valamilyen alapbér formában kifizetnek. Globálisan azért mégsem lehet 80-90%-os keresőképtelenség, mert akkor hiába gyártasz, senki nem fogja megvenni. -
#9 " emberiség bőven megérett a pusztulásra" Csak a 95% :D -
bunny #8 Ez is mutatja, hogy az emberiség bőven megérett a pusztulásra. Bármi jót képesek vagyunk rossz célokra használni. -
Gabbbbbbbbbbbb #7 A gyengébb képességű kódolótömegek munkájára bizony veszélyes lehet. -
Cat #5 "Nem az AI fejlesztést kell leállítani, hanem olyan rendszerért harcolni, amiben a hétköznapi ember is hasznosul a technológia fejlődéséből."
Ha van egy varrodám, ahol dolgozik mondjuk 10 ember, de én, mint tőkés veszek egy gépet, amivel két ember elvégzi ugyanazt a munkát, akkor az a nyolc akit kirúgok miért, milyen alapon részesedjen az én gép által elért hasznomból?
Ez egy módon lehetséges, a gépberuházások megadóztatásával, de azzal csak azt éred el, hogy versenyképtelenné teszed az üzememet, mert drágábban fog termelni a külföldi hasonló üzemhez képest, amely országban nincs ilyen adó.
Utoljára szerkesztette: Cat, 2023.04.26. 10:53:30 -
#3 Olvass többet. -
bdzsana #4 Pedig ezt már egyesek régóta pedzegetik, asszem kb 10 éve olvastam, hogy hamarabb fogja elvenni a programozók munkáját mint a kukásét. -
bdzsana #3 És mégis hogy képzeled? Ok mondjuk sikerül betiltatni az EU/USA-ban de máshol meg tovább fejlesztik és ezzel óriási előnyre tesznek szert.
Az egész világon meg nem tilthatod be vagy állíthatod le a fejlesztést. A szellem kiszabadult a palackból ezzel együtt kell élni. Ráadásul nem értem miért kellen olyan dolgot manuálisan megcsinálni amit megcsinálnak a gépek. Nem az AI-val van baj, hanem a rendszerrel. Nem az AI fejlesztést kell leállítani, hanem olyan rendszerért harcolni, amiben a hétköznapi ember is hasznosul a technológia fejlődéséből. -
Kotomicuki #2 Ami a lényeg: MINDENKI veszélyben van és ezért közös fellépésre van szükség, vagy tényleg csak egy eltakarítani való, nagyon nemkívánatos tömeggé válik az emberiség 99%-a a hatalmat bitorlók szemében. -
Cat #1 Bírom, hogy a robotizáció kapcsán mindenki a betanított munkásokat sajnálta, aztán a magyar szinkronszínész előbb veszíti el az állását a gépek miatt, mint a bangladesi varrónő.