6
  • end3
    #5
    Azért, az "influenszer" nem értékmegjelölő kifejezés. Ha egy közösségben valaki szimpatikus a tulajdonságai okán, rendszerint elfogadjuk a véleményét is. Ha intelligens valaki és rendszeresen használja is vlogjaiban ezt az értékes tulajdonságát, akkor nézhető és hivatkozható is.

    Tapasztalatom szerint a tájékozódást, a tanulást segítő influenszerek ma már kihagyhatatlanok a világunk megismeréséből. (Vagy csak sokat veszítve. Persze "véleményvezéreket" választani tudni kell! - De hibás lenne "kiönteni a fürdővízzel a gyereket" is.)
  • wraithLord
    #2
    Hát most az a legkevesebb, hogy marketingszarságokkal bombázzák az embert. Ezek mögött a "közösségi oldalak" mögött profitorientált cégek állnak, nyilván nem jótékonyságból fejlesztenek szoftvereket meg üzemeltetnek szervereket.
    A közösségi oldal akkor lenne ténylegesen közösségi, ha az üzemeltetője is a közösség lenne, és nem profitorientált óriáscég.

    Viszont a politikába és a társadalmi normákba való önkényes beavatkozás, a társadalmi morál szétszabotálása (pl. önkényes cenzúra), a felhasználók adatainak politikai célú felhasználása azért komolyabb dolog. Nem beszélve a felhasználók adataiból való profitálásról, mert nem elég az, hogy ingyen van, csak reklámokat kell nézni, hanem még a userek adataiból is nyerészkedni kell, ahogyan csak lehet. Pedig soha senki nem kérdezte meg a usereket, hogy melyiket preferálja, az előfizetést vagy a reklámbámulást, amiből én arra következtetek, hogy a reklámmutogatás bizonyos kaliberen túl jövedelmezőbb, mint az előfizetéses rendszer.
  • repvez
    #3
    hu mennyi állszent van itt kérem szépen, méghogy nem nézett soha és nem követ senkit :D
  • tom_pika
    #2
    Az én torkomon ugyan nem. Aki meg lenyeli, az nyilván élvezi is.
  • militavia
    #2
    "influencereket nyomja le a felhasználók torkán"

    Egyetlen ilyen gyökeret sem követtem soha és néztem meg.
  • szoftos
    #1
    Sok magyar portal cikkei vannak bent az RSS olvasomban, de a legminosegibb cikkeket altalaban az sg.hu irja.

    (ja, nem sponsoralt post, csak gondoltam megjegyzem ;) )
    Utoljára szerkesztette: szoftos, 2023.04.23. 13:28:53