32
  • ostoros
    #32
    Haha, számon kér a főtroll! Juj, hogy nem szakad le az ég!
  • defiant9
    #31
    "Azért mert egy barom az emberünk. Kell ennél több?"
    Akkor te miért is szólaltál meg?
    Érdemi érved nincs egy szál sem, csak idejössz trollkodni.
  • ostoros
    #30
    Kvp semmivel nem rosszabb a másik gyökérnél. Simán lehet hogy egy azon ember meghasadt személyiségei.
  • ostoros
    #29
    Azért mert egy barom az emberünk. Kell ennél több?
  • militavia
    #28
    Pedig kvp konteós szarságai mindenhol egyre fárasztóbbak.
    Nem egészen világos számomra, hogy ha deindusztrializációs folyamatok vannak, akkor miért tervezek még mindig ipari üzemeket...
  • Szefmester
    #27
    Miért? Mert nem tetszik a valóság? Én már konkrétan azt várom mikor írja valaki hogy "báncsák a magyart, ezé' kő' megfingatni őket!" szintű "érveket".
  • ostoros
    #26
    Kussolj már ember, az ég szerelmére!
  • defiant9
    #25
    "Ha belinkelem, akkor figyelmen kivul hagyod, mintha ott se lenne."
    Mutasd meg a "deindusztrializációs" tervet ami alapján az EU-ban fel szeretnék számolni a ipari tevékenységet, beleértve az elektronikát vagy akár a járműgyártást. Várom a linket, és belőle kivéve a releváns 1-2 mondatos idézetet. Eddig 0 ilyet tudtál felmutatni. Amikor ide érünk, nem marad más minthogy füled farkad behúzva elsunnyogsz. Ez most annyiban más hogy próbálod azt mondani hogy nem értek valamit, de rá sem tudsz mutatni hogy mit nem értek. Én értem mit mondasz, csak nem fogadom el ameddig nem teszel mögé hiteles alátámasztást, az hogy a két állapotot próbálod összemosni, az kognitív disszonanciára/alacsony szintű vitakultúrádra vall.

    "hanem egy ovodas szintjen kotsz bele a szavak szerinted velt jelentesebe"
    Mivan, elmenekültél a másik topic-ból is? Eléggé a földbe lettél döngölve, az tény. Itt most arra utalsz hogy ott a szórakozás szót használtad arra hogy egyes gazdasági entitások pénzt keresnek a piacon? Konkrétan azt történt hogy van ez a kényszered hogy savazd azokat akik jómódúak/cégeket birtokolnak (ez valami kissebségi komcsi komplexus lehet nálad), és jobb híján elkezdesz olyan pejoratív kifejezésket használni rájuk amik teljesen idegenek az adott kontextusban, a lényegük annyi hogy negatívak. Aztán meg prüszkölsz amikor számon vagy kérve hogy mit is jelent amit írtál. A korrekt válaszod az lett volna hogy objektív kritikára nem vagy képes, ezért jelzős szerkezetekben próbálod a gazdag emberek iránti frusztrációd kiélni. Beteges kispolgári attitűd, innen már csak egy lépés volt hogy bekajáld a konteókat amiket a hasonszőrűek is fogyasztanak.

    "Egyebkent nem szanalmas egy galambbal sakkozni, hanem folosleges, ezert nem teszem."
    Mesélj milyen érzés hogy ez a galamb folyamatosan bemattol? Azt látjuk folyamatosan hogy nincsnek valós érveid, ezért folyamatosan érvelési hibákba próbálsz menekülni hogy fenntartsd a látszatát hogy valamit sikerült válaszolnod, de teljesen általános hogy ahol végképp a sarokba szorultál azt a pontot skip-eled.

    "Igen, csak az eros Ukrajna es az eros EU Magyarorszag szamara nem annyira elonyosek, mert se az ukranoknak, se az EU-nak nem erdeke es nem celja a fuggetlen magyar nemzetallam megmaradasa."
    Mindenki érdeke hogy Európa versenyképessége ne csökkenjen nagyon le és ne legyünk a jövő 2.-3. világa. Ehhez a méretgazdaságosság kulcs elem, ehhez pedig az kell hogy a közös piac szabályait mindenki tartsa be, ez valóban azt jelenti hogy bizonyos szuverenitását át kell transzferálnia a közösbe mindenkinek. Szét lehet verni az EU-t, ez Putyin célja, és ehhez eszköz Orbán belső bomlasztó tevékenysége, ekkor sok kis nemzetállam lenne, akik borítékolhatóan esélytelenek lennének a nagy kínai vagy amerikai piacon működő entitásokhoz képest, de az élükön lévő vékony bebetonozott uralkodó réteg dúskálna a javakban.

    "az USA terjeszkedeset Oroszorszag fele sem igazan."
    Mesélj, ki fenyegeti Oroszországot(aki ki van tömve ICBM-ekkel) azzal hogy katonai erővel meghódítja? Milyen területi változás volt az utolsó évben Oroszország és USA vonatkozásában? Én azt látom hogy Oroszország terjeszkedik a szomszédja a kárára, az USA területe szemernyit sem változott. Kína ugyanúgy tejrszkedne.

    "Jelenleg mar csak ket rossz kozzul lehet valasztani. (EU/USA azaz a tervezett vilagallam tamogatoi es Kina/Oroszorszag szovetsege)"
    Nofene, eddig egy világkormányról/árnyékhatalomról beszéltél, most meg már hirtelen kettő lett?

    "mert onnantol Kina marad csak az amerikai globalizmus ellenpulusakent es ok se jobbak mint a jenki globalistak."
    Kína ugyanúgy része a globalizált világnak, ahogy Oroszország is volt, meg ahogy mi is vagyunk. A lényegi különbség az hogy az emberek nyugaton szabadak, az említett helyeken pedig jóval kevésbé azok, ezeket leválthatatlan rezsimek irányítják évtizedeken át.

    "A magyar vezetes megprobal annyira fuggetlen maradni amennyire csak lehet, hogy ha megis letrejonne az Europai Egyesult Allamok, akkor lehetoleg mi svajci modon maradjunk ki belole "
    A magyar kormány a lehető legtöbb hatalmat akarja megtartani magának mert ez biztosítja a maximális ellopható pénzmennyiséget, jól láthatóan a rendszer kulcs eleme a NER gyarapítása közpénzből, minden más az ezt szolgáló színjáték. Ez egyébként egy teljesen tiszta motiváció, az emberek jobban akarnak élni, beleértve a Fidesz slep-et is, ehhez az agymosott zombik nagymértékű manipulációja a média feletti kontroll az eszköz.
  • kvp
    #24
    "Ennyit tudsz, szánalmas, nem gondolod?"

    Ezt csak te allitod, mert trollkodsz. Ha belinkelem, akkor figyelmen kivul hagyod, mintha ott se lenne. Ha elmagyarazom akkor nem erted meg, hanem egy ovodas szintjen kotsz bele a szavak szerinted velt jelentesebe. Ez vagy fogyatekossag vagy trollkodas. Egyikhez sincs kedvem. Barki massal szivesen vitatkozom, de ezzel a szandekos kotozkodessel es szemelyeskedessel nem vagyok hajlando erdemben foglalkozni. Egyik allitasom se konteo, mert hivatalos nyilatkozatokra epul. Ezt bebizonyitani viszont nem lehet szamodra, lasd a fenti szovegertelmezesi problemaidat. Nem er annyit, hogy te megertsd, mindenki masnak meg tiszta. Egyebkent nem szanalmas egy galambbal sakkozni, hanem folosleges, ezert nem teszem.

    "Az EU érdeke egy erős Ukrajna aki képes megfogni az oroszokat."

    Igen, csak az eros Ukrajna es az eros EU Magyarorszag szamara nem annyira elonyosek, mert se az ukranoknak, se az EU-nak nem erdeke es nem celja a fuggetlen magyar nemzetallam megmaradasa. Jelenleg mar csak ket rossz kozzul lehet valasztani. (EU/USA azaz a tervezett vilagallam tamogatoi es Kina/Oroszorszag szovetsege) A magyar vezetes megprobal annyira fuggetlen maradni amennyire csak lehet, hogy ha megis letrejonne az Europai Egyesult Allamok, akkor lehetoleg mi svajci modon maradjunk ki belole es akkor van matematikai esely ra, hogy az orszag jelenlegi maradeka megmarad es nem csak 3-4 egymastol fuggetlen megye lesz az Europai Egyesult Allamokban. Az EU tovabbi centralizaciojat ugyanis megallitani mar nem nagyon lehet, mint ahogy az USA terjeszkedeset Oroszorszag fele sem igazan. Ha elbuknak az oroszok es nyugati babkormanyuk lesz, az lenne igazan gaz, mert onnantol Kina marad csak az amerikai globalizmus ellenpulusakent es ok se jobbak mint a jenki globalistak.
  • defiant9
    #23
    "Ha tenyleg komolyan gondolnak a klimavedelmet, akkor minden szeneromuvet azonnal bezarnanak az EU-ban, fuggetlenul a gazdasagi hatasatol."
    "Az europai deindusztrializacio a nagy reset tervei kozott volt, tehat a nemet ipar leepulese, Kinaba vagy az USA-ba koltozese a tervek szerint halad. Ez teljesen megfelel a jelenlegi EU-s es nemet vezetes elvarasainak."
    Na most akkor le kell kapcsolni a gyárakat vagy mi? Azzal hogy birka szajkózod a konteód akárhányszpr csak el tudod sütni ami mögött zéró hiteles forrás van azzal csak magad minősíted. Amikor meg számon vagy kérve hogy komplett önellentmondás amit előadsz, akkor füled farkad behúzva menekülsz. Ennyit tudsz, szánalmas, nem gondolod?
  • defiant9
    #22
    " Attól, hogy az erkölcs és az igazság a mi/ukránok oldalán áll, nem leszünk mindenhatóak, nem xarhatjuk le a realitásokat."
    Jaja, aki csak rövid távon lát/gondolkodik az aki szarik a realitásokra. A háború tanulsága az hogy Oroszország nem megbízható és ott kell tartani/megállítani ahol a határai vannak, nem hagyni hogy step by step felfalja a szomszédait, majd sipákolni hogy már a spájzban vannak.
    Az EU érdeke egy erős Ukrajna aki képes megfogni az oroszokat.
  • Armagedown
    #21
    Leállították az összes atomerőművet, helyette a francia reaktorok által termelt áramot importálják.
    Ami nem nálunk szemetel, hanem a szomszédban, az nem számít, mert nem látjuk.
  • kvp
    #19
    "Na most ha komolyan vennék a klímavédelmet akkor az egész világon ezt kellene tenni."

    Pontosan. Ezt mondja Kina is. Amennyiben az USA es az EU hajlando azonnal (1 even belul) leallitani az osszes szeneromuvet, akkor ok is hajlandoak erre. Annyi kulonbseg van, hogy a legtobb uj epitesu kinai szeneromu konnyen atalakithato pebble bed reaktorra (HTR-PM tipus). Gyakorlatilag a szenes kazanok csak tartalek es sotetinditasi kapacitasban maradnanak, a reaktorokkal kozos masodlagos korrel (ebben van a turbina es huto rendszer). Ok mar felkeszultek es ha a nyugat is hajando azonnal valtani, akkor ok is.

    Az ENSZ tervei szerint mentesseget csak a kis kibocsatasu fejletlen orszagok kapnanak, de Kina felajanlotta, hogy ha a nyugati vilag es Kina mar valtott, akkor ok hajlandoak a fejletlen orszagokat is felzarkoztatni a sajat technologiajukkal es ehhez nem kernek nyugati toket sem.
  • NEXUS6
    #19
    OFF
    Az a helyzet, hogy a jelenlegi ménsztrím szájkaratéval szemben egyetlen EU/NATO államnak sem érdeke Ukrajna EU/NATO csatlakozása.
    Nemcsak a magyar paraszt álla kopik majd fel látva Ukrajna mezőgazdasági potenciálját, hanem a lengyel, szlovák, bolgár, francia, holland, spanyol-é stb. is! Emellett K-európai országok kevésbé lesznek vonzók, mint ipari befektetési célországok. Ukrajna háború utáni újáépítése pedig elviszi az EU forrásainak nagyrésztét.
    Politikailag pedig Oroszország közelsége/orosz kissebbség stb miatt egy potenciális, bármikor nukleáris háborúig eszkalálódó konfliktus forrás a NATO számára, mégha kitudja hogyan ezt a jelenlegi háborút valahogy békéig is tudjuk konszolidálni gyak a csatlakozás érdekében.

    Lehet, hogy az amcsi külpolitika hosszútávú célja volt a FÁK/Oroszország meggyengítése, szétesésének elősegítése (Lásd RAND Co kapcsolódó dokumentumai), azonban a háborúba való beszállással a nyugat 19-re lapot húzott. Lehet, hogy bejön, miért is ne, de csak marha kis eséllyel! Eközben xopunk mint a torkosborz rendesen.

    Ja persze nyilván ez agrasszió volt, meg éljen az ukrán nép hősies szabadságharca. Csakhát attól hogy mi is bexarunk ők nem lesznek kisegítve. Attól, hogy az erkölcs és az igazság a mi/ukránok oldalán áll, nem leszünk mindenhatóak, nem xarhatjuk le a realitásokat.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.04.20. 14:39:37
  • Macropus Rufus
    #17
    "Ha tenyleg komolyan gondolnak a klimavedelmet, akkor minden szeneromuvet azonnal bezarnanak az EU-ban, fuggetlenul a gazdasagi hatasatol."
    Na most ha komolyan vennék a klímavédelmet akkor az egész világon ezt kellene tenni. Mert így olyan lesz a Föld, mind ha egy medencét ketté osztanál belepisálósra és nem belepisálósra. Szóval semmit nem ér ez a klíma izé ebben a formában.
  • wraithLord
    #15
    Persze, tudom, a kard sem vasércből van, hanem acélból, de gondolom, tudod, mire gondoltam. Viszont akkor ezek szerint közvetlenül fűtőanyagot importáltak.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.04.19. 14:52:07
  • kvp
    #13
    "nem tudom, eddig honnan volt, mert már régen nem sok van nekik)."

    Mindharom most bezart atomeromu orosz futoanyaggal ment. Azert kellett surgosen leallitani oket, mert az uj EU-s szankciok megtiltjak az oroszoktol a futoanyag vasarlast is. A franciake pedig nem jo se a nemet, se a magyar eromuvekbe. Szoval "pont jokor" allitottak le oket, hogy az amerikai utasitast teljesiteni tudja az EU. (a tervek szerint hagytak meg kiegni a meglevo futoanyag csomagokat, ez harom reaktorbol kettonel meg is tortent)

    "Hát ha saját magadnak csak a szent tudod biztosítani mert se gázod se uranod akkor valahol érthető ez az egész bohóckodás a napelemmel meg a szénnel."

    Ha tenyleg komolyan gondolnak a klimavedelmet, akkor minden szeneromuvet azonnal bezarnanak az EU-ban, fuggetlenul a gazdasagi hatasatol. Amennyire en latom a klimavaltozas is csak olyan urugy mint a jogallamisag, csak nagyhatalmi celokat nyomnak keresztul rajuk hivatkozva, de valojaban se a bolygo, se a jog nem szamit az EU vezetesenek.

    Ettol fuggetlenul se politikai akarat, se ero nincs ahhoz, hogy a nemet deindusztrializaciot meg lehessen allitani. Minden Nemetorszagra epulo gazdasag vagy koveti oket vagy surgosen at kell allniuk mas modellre, pl. az amerikai vagy a kinai toke kiszolgalasara. (marmint arra amelyik hajlando befektetni a nemetek helyett Europaban) Ha az USA cegei versenyeznek a kelet Europaba, pl. Magyarorszagra telepulesert, akkor azokat, ha Kina cegei, akkor azokat kell tamogatni, a kieso nemet toke potlasara. Az alternativa a magyar ipar felszamolasa lenne a nemetet kovetve, illetve az urkan mezogazdasag EU-s integracioja utan a magyar mezogazdasag is megszunhet, hiszen meretgazdasagossagi alapon sem vagyunk vesenykepesek Ukrajnaval. Ez utobbi termelesi kapacitas az ami miatt az EU szamara fontos lenne az ukran teruletek mielobbi teljes integralasa.
  • Irasidus
    #15
    Csakhogy egy atomerőmű nem uránércel megy. Egyszer próbáltunk francia fűtőanyaggal, abból majdnem baj lett. Ez nem olyan egyszerű.
  • wraithLord
    #14
    Az a szén is leginkább lignit, ami ugyanúgy füstöl, mint a rendes feketekőszén, csak fele annyi fűtőértéke van/sincs, szóval azt se kéne annyira erőltetni.
    Hatalmas uránérckészlete pedig egy csomó "semleges" országnak van, nem csak az oroszoktól lehet importálni (ha ez a gond, nem tudom, eddig honnan volt, mert már régen nem sok van nekik).
  • NEXUS6
    #11
    Ha egy kis egyenlítői banánköztársaságról lenne szó, akkor azt mondanám lexarom, hogy hogy baxák el a saját biznicüket. Csakhát Németország sajnos Európa motorja és a magyar gazdaság is hozzá kapcsolódik ezer szállal. Ha bexarnak, mi is xopunk.

    Az utóbbi időben látványos esélyt adnak Franciaországnak, hogy átvegyék a helyüket, akik, atomerőmű ide, vagy oda a CO2-t tekintve a világ egyik legzöldebb gazdasága.
    Sajnos nekünk, magyaroknak nem sok közünk van hozzájuk.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.04.19. 08:51:40
  • dyra
    #11
    Hát ha saját magadnak csak a szent tudod biztosítani mert se gázod se uranod akkor valahol érthető ez az egész bohóckodás a napelemmel meg a szénnel. Klímaváltozás ide vagy oda.
  • barret
    #8
    Szerencsére szépen zöldülnek,állnak vissza szénerőművekre.
  • Macropus Rufus
    #9
    lazán kapcsolódik:

    "míg egykoron a minél gyorsabb kivezetést sürgette, a bajor miniszterelnök most azt szeretné elérni, hogy a tartományban működő Isak 2 atomerőmű továbbra is működjön."

    szóval még akár az is lehet, hogy még sem lövik le az erőművet. Bár ehhez alkotmány módosítás kell.

    https://index.hu/kulfold/2023/04/17/nemetorszag-markus-soder-csu-atomenergia-atomvita-bajororszag/
  • kvp
    #6
    "Szépen az olyan cégek, pl Siemens, amelyek nukleáris technológiában érdekeltek majd szépen csúsznak majd lefelé,"

    Az europai deindusztrializacio a nagy reset tervei kozott volt, tehat a nemet ipar leepulese, Kinaba vagy az USA-ba koltozese a tervek szerint halad. Ez teljesen megfelel a jelenlegi EU-s es nemet vezetes elvarasainak.

    "Miért, Németországban nem jellemző, hogy árammal fűtenek? "

    De, egyre tobben allnak at a legkondis (hoszivattyus) futesre. Helyi tarolo akkumulatorok nelkul az otthonoknak egyre nagyobb energia kiegesesket kell majd elfogadniuk. Idealis esetben minden nemet otthonnak onellatonak kellene lennie, tehat csak annyi energiat hasznalhat, amennyit helyben meg tud termelni. Ez az alaperomuvek nelkuli megujulo energiatermeles egyik alaptetele.

    Viszont a szen alapu energiatermelest azonnal le kellene allitani az egesz EU-ban. Fuggetlenul a kovetkezmenyeitol, ez az a minimum amit a bolygo erdekeben azonnal meg kellene tenni. A nemetek a szen alapu energiatermeles felfuttatasaval gyakorlatilag visszahoztak a savas esoket Europaba. Magyarorszagot ez a lepes igazabol nem is erintene, de szerintem a franciakat es a deli allamokat sem. A lengyelek meg a nemetek meg majd futenek napelemrol meg az eszaki tengeri szeleromuvekkel.
  • wraithLord
    #6
    Miért, Németországban nem jellemző, hogy árammal fűtenek? (kérdés, nem cinikus megjegyzés)

    -----
    De miért pont Németországban kell leállítani az atomerőműveket? Ott kéne elsősorban átállni másra, ahol gyakoriak az atomerőműveket veszélyeztetni képes természeti katasztrófák, vagy nincs megfelelően képzett személyzet.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.04.17. 13:12:23
  • NEXUS6
    #6
    Szépen az olyan cégek, pl Siemens, amelyek nukleáris technológiában érdekeltek majd szépen csúsznak majd lefelé, hiszen nem lesz hazai terep, ahol viszonylag versenyhelyzet nélkül tesztelhetnek új rendszereket. Így referenciájuk sem lesz, szal esnek majd el a szerződésektől, és 20 év múlva akár meg is szűnik az ilyen üzleti tevékenységük.
    Gratula!
  • end3
    #5
    Igazából a Franciák 50-nél is több atomerőművel el fogják látni Németországot. Sajátos, uniós "munkamegosztás". (Jól működik a soros, nemzetek feletti, ügynök-lobby hálózat, hozzák-viszik, mozgatják a pénzt, a jobb értékesülésnek és a kiemelkedő személyi "támogatásoknak" megfelelően.)
  • defiant9
    #2
    Majd vesznek a franciáktól áramot, polgári nukleáris technológiában erősek. Úgyis jelentős a német export többlet Franciaország felé, kicsit kiegyenlítetteb lesz.
    De igen, egyértelműen hibás döntésnek tűnik ma már, és pont a precíz németekre rá lehetne bízni az atom-biztonsági kérdéseket, ők nem olyanok mint ahogy ex-szovjet mentalitás szerint impróznak valamit az éjszakások reaktor teszt gyanánt.
  • _svd_
    #2
    A hideg téllel legfeljebb a gáz tartalék mennyiségét lehetne tesztelni.
    Az elektromosság ebben nem igazán játszik.

    Amúgy a németek több mint 60%-a, korainak tartotta a leállítást. A leállítási tervet az Ukrajnai háború következtében el kellett volna halasztani néhány évvel.
  • barret
    #1
    Most már csak egy jó hideg tél kell,a hálózat teszteléséhez.