7
 • Macropus Rufus
  #7
  jogos. Ez teljesen jogos. Rosszul fogalmaztam: a dedikált hangkimenete egy sztereó jack. A többi porton is max. sztereó jel fog kimenni ui. ennyit tud az eszköz.
 • zola2000
  #6
  "csak egy jack kimenet van rajta"

  Vagy type-c audio, esetleg Bluetooth
 • Macropus Rufus
  #5
  " Sosem láttam még olyat, hogy a mélynyomónak van saját jackje. "
  hát minden erősítőn van saját mélynyomó kimenet. Viszont abban teljesen igazad van, hogy a pc-s kártyáknak nincs külön sub kimenete. (legalábbis nem jellemző) A középső hangszóró jelét használják, ha analóg eszközt kötsz rá. A s/pdif kimenet esetében már 5+1 hangcsatorna megy ki. Szóval a kártya tudja az 5.1-et amennyiben digitális jelet használsz.
  A cikkben lévő teló meg sima sztereó amire egy 2.1-es hangszórót kötsz rá. Ez nem azonos azzal, hogy az eszköz 2 sztereó és egy mélynyomó hangsávot használ.
 • Macropus Rufus
  #4
  akkor ugye ez nem a klasszikus 2.1-es hangsáv, ami külön mélynyomó jelet is tartalmaz. Nincs lehetőséged beállítani a hang vágását, hogy hány hertz alattit engedjen át a mélynyomó felé. Ez annyi, hogy a sztereó jelre kötsz egy olyan hangszórót amin van mélynyomó és ő végzi a vágást. Ennyi erővel egy 80-as években gyártott walkman is 2.1...
 • wraithLord
  #3
  A sztereó hangszórók meg a rácsatlakoztatható mélynyomó az gyakorlatilag 2.1.

  Igaz, utoljára 20 éve vettem hangrendszert, és akkor is olcsót, de én eddig csak olyan 2.1 és 5.1 hangrendszert láttam, ahol a mélynyomó a front sztereó hangszórók sztereó jackjéből kapta jelet. Sosem láttam még olyat, hogy a mélynyomónak van saját jackje. 2.1-nél egy sztereó jackből kapja az egész rendszer a jelet, 5.1-nél pedig 3-ból, ami a 2 front hangszóróé (ebből kapja a mélnyomó is, bárhogyan is legyen megoldva), a 2 hátsó hangszóróé, és a center hangszóróé. Szóval ez lehet 2.1, és az Asus marketingszövegében ez is szerepel.

  A telefon sztereó hangszórópárja a telefonban van, nekik nem kell jack, és gondolom a hűtőmodulon lévő mélynyomó az USB-C portból kapja a jelet, amire csatlakoztatja az ember a hűtőt, nem kell még pluszban rádugni a jackre is. Szóval valószínűleg ez eleve nem analóg 2.1-es rendszer.
 • HubaBuba
  #2
  És a sztereó hangsávból mióta nem lehet meghajtani egy mélynyomót?
 • Macropus Rufus
  #1
  Ez a 2.1-es hang érdekes lehet úgy, hogy csak egy jack kimenet van rajta. :)
  Megjegyzem a specifikációjában szó nincsarról, hogy 2.1-es hangzást ad. Loudspeakers nem azt jelenti, hogy van rajta mélynyomó vagy mélynyomó vezérlés, míg a 2.1 azt jelenti, hogy szeretó + mélynyomó...

  https://www.gsmarena.com/asus_rog_phone_7_ultimate-12224.php