3
  • Dodo55
    #2
    "sugárkövetés nélkül az AMD erősebb lehet ugyanolyan árban"
    Egész amíg rá nem tolsz egy kis undervoltot az nVidia kártyádra és pl. a gyári 1,6GHz-es boost órajelből nem lesz ennek köszönhetően röhögve 2GHz... Nekem pl. a 3060Ti így simán az egyel felette lévő 3070 szintjét hozza benchmarkok szerint.

    A DLSS FG-vel van csak gond, mert még mindig nem adták ezekre oda és megy a sumákolás, hogy "nem elég hatékony" a 30-asok OFA-ja hozzá. De szerintem ezt azok után mindenki elfogadhatatlannak tartja, hogy annak idején a Pascalokra is odaadták pl. a DXR supportot RT core-ok nélkül. Sőt, a 30-as széria ráadásul nagyrészt képtelenül magas árakon futott, tehát ha van az a vásárlói kör, akik joggal elvárhatják, hogy az nVidia ha belegebed is nyalja fényesre még pár évig a hátsó részüket, akkor a 30-as széria vásárlói azok.
  • Vanek úr
    #2
    Egy kicsit le vannak maradva. Az abszolút csúcskategóriában az NVIDIA egyeduralkodó, de alatta már ott az AMD is. Konkrétan: a 4090 ellen nincs vetélytársa a pirosaknak, de a 4080 szintjét már hozza a 7900XT(X). De egyébként elég megnézni az árazást: abban jól belövik egymást - nagyjából ugyanannyiért vehetsz egyik oldalról és másik oldalról is ugyanolyan teljesítményű VGA-t. Talán a különbség a két versenyző között ott van, hogy sugárkövetés nélkül az AMD erősebb lehet ugyanolyan árban, de RTX mellett a zöldek viszik a prímet (különösen a DLSS-sel).
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2023.04.13. 22:49:45
  • Sippie
    #1
    "Az AMD tudhatott valamit, mert a hét elején egy blogbejegyzésben kifejtették, hogy már két évvel ezelőtt 16 GB VRAM-mal szállították az RX 6800 és 6950 XT modelleket, míg legújabb termékük, az RX 7900 XTX 24 GB memóriával, az RX 7900 XT pedig 20 GB memóriával van felszerelve."
    És teljesítményben is vannak már a csúcs nvidiak szintjén? vagy még mindig le vannak maradva?