13
-
#13 Tudom, de a Windows felajánlhatná telepítgetések, mókolások nélkül.
Ahogy az egyéb makrózásokat, keresési rendezéseket is. -
kvp #12 Erre evtizedek ota van mod. Dedikalt segedprogrammal barmilyen gombra ra lehet tenni barmit. A jatekok is igy tudnak a shift, ctrl, windows, alt gombokhoz alternativ funkciokat rendelni. Kiveve a ctrl+alt+delete, mert az a windows system request gombja, igy a user session-ig el se jut az event. Minden mas nagyjabol szabadon atdefinialhato, csak egy programot kell irni hozza. -
#10 Mondjuk nem lenne rossz, ha az összes billentyűhöz lehetne rendelni tetszőleges parancsot könnyedén. Pl. a windows dedikált gombját 3rd party böngésző indítására cserélhetném; a break, scroll lock gombokat is valami értelmesebbre... -
kvp #10 Mar a win+shift+s is azert kerult be, mert sok modern laptopon mar nincs printscreen gomb (sem). Az, hogy a printscreen es az alt+printscreen helyett elindul egy program amit konnyebb hasznalni az sok embernek fog segiteni. A legtobb linux-on is igy mukodik tobb mint egy evtizede, szoval ez pont ertelmes fejlesztes. (mondjuk en a regi default printscreen-t atraknam shift+printscreen-re, akkor az alt+printscreen is maradhatna)
Az meg, hogy a microsoft nem tud kis meretu es gyors programokat kesziteni ertheto, mivel a programozoik nagyresze meg a chatgpt programozoi tudasat sem eri el. Gyakorlatilag a sok majom irogepekkel elven fejlesztenek, elobb-utobb csak mukodni fog alapon. -
Zsombor99 #9 Ha a szarnak is akarnak adni egy pofont, akkor hajrá. A PrintScreen pont az a gomb, amit totálisan békén kellene hagyni, kell a francnak a "képmetsző"... :/ -
mortep #8 Nem tűnik problémának kivéve, ha sikerül betoni a snipping tool-ba valamilyen fölösleges mamutot, ami azért sanszos, lásd a döglassú képnézegetőt -
#7 Képmetsző a neve, nem kivágó eszköz, de oké :D
Amúgy nem értem, hogy miért nem default már vagy 10 éve... -
Celeborn #6 Az alt+printscreen gomb csak az aktuális ablakot menti le. Tehát ha az csak valami kis popup, akkor azt. Egyébként paint-ben van körbevágás gomb és akkor nem kell kijelölni, kimásolni, másik paintbe beilleszteni... Én minden esetre remélem, hogy ez az új funkció kikapcsolható lesz. Van hogy fontos, hogy a printscreen gomb megnyomásának pillanatára van szükségem és az nem pálya, hogy ilyenkor bejön egy ablak ahol majd választhatok, hogy a teljes képernyőt akarom lementeni. Addigra elmúlt a pillanat... (kivéve ha a gombnyomás egyben "kimerevíti" a pillanatot és az azt követő választásom ezen a kimerevített képen érvényesül) Ettől függetlenül nem mondom, hogy értelmetlen fejlesztés, biztos sokaknak hasznos lesz, de én nem kérem. Helyette jó lenne ha az olyan fogyatékosságokkal foglalkoznának amik Win7-ben még működtek, de se Win10-ben, se Win11-ben. Nem mennék bele a részletekbe... Ja és eldönthetnék már, hogy Vezérlőpult, vagy Gépház, mert az, hogy egyes funkciókat csak sokkal több kattintgatással lehet elérni mint korábban, bosszantó. Közben meg ilyen csúcs innovációkkal foglalkoznak... -
militavia #5 Konkrétan nekem az olyan szinten reflexből megy, hogy azt sem tudtam, hogy létezik snipping tool pár évvel ezelőttig. Azóta se használom. -
CairoJack #4 Rakd fel neki az ingyenes Greenshot nevű progit. Ott be tudod állítani, hogy a printscreen megnyomásakor automatikusan (kérdés nélkül) mentse a képet egy adott mappába (ez akár egy onedrive-ban lévő mappa is lehet) és akár ezzel egy időben vágólapra is másolhatja. De retttttttttenetesen sokat tud a progi. Én évek óta használom, az én életemen is sokat javított. Nagyon jó cucc.
www.oldtech.hu
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2023.04.12. 17:48:08 -
Ellaberin #3 Win+Shift+s amiről beszélsz és a Win10 része, nem kell semmilyen külön program rá.
Viszont az, hogy a PrtScr gombot így átdefiniálják újabb érv a win10 mellett maradásra, főleg ha nem lesz visszakapcsolható.
Érdekes azért, hogy annyi minden hiányzik még mindig a ~30 éves windowsból és még mindig az ilyen f.szságokon pörögnek. -
#2 Ez kivételesen nem is olyan nagy hülyeség, ha normálisan megcsinálják.
Melóhelyen egyes gépekre a greensaver (vagy valami hasonló nevű) eszköz került fel. Nagyon praktikus, ha csak egy hibaablakot akarok lementeni és nem a teljes képernyőt.
Amúgy meg mindig Psrc gomb, aztán paint, ott kivág, majd újat nyit, ott beilleszt és ment. A mentetlennél meg szintén gombot kell nyomni, hogy nem akarjuk menteni.
Ehhez képest egy megfelelően megcsinált programmal kapásból csak azt jelölöm ki, ami kell és oda mentem, ahova kell.
Szerintem nem annyira a hasznossága lesz a kérdés, mint sem a használhatósága.
Mondjuk W12-ig úgysem fog érinteni a dolog, mert a W11 nem tetszik, így maradok a W10-nél ameddig szükséges. -
Gabbbbbbbbbbbb #1 Addig a ponting, amíg ki lehet kapcsolni ez jó. Édesanyám mindig szenved a képernyőképek készítésével, ez szerintem nagyon sokat fog segíteni neki.
Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.04.12. 14:53:09