5
  • kvp
    #5
    "Ezeket biztos valami szelsojobbos forumban olvastad, mert a valosaghoz sok koze nincsen."

    Tapasztalat. Mint a blm/abc+ logo beallitasa profilkepnek a ceges rendszerben. Szolni meg nem mer miatta senki. Mondjuk ha legalabb mukodne a kod...

    "Es nyugodtan meg lehet mondani nekik hogy miket csinaljanak jobban, illetve rendszeresek a teljes koru ertekelesek, amik kihozzak ha valaki szarul vegzi a munkajat."

    Nallatok lehet, en mast tapasztalok. Tobb fiatal kiborult ha en szoltam, meg tobb ha a kozvetlen fonokom. En inkabb mar nem szolok, jobb a beke. Amig a vezetes tudja kezelni, addig jo.

    "Ellenben van egy csomó kiégett zombi aki kb a rutnimunkákat elvégzi de bármilyen módosítás van a rendszeren akár olyan, hogy kevesebbet kell dolgozni beindul a rinya cunami."

    Az en esetemben csak egy idosebb kollegam van es o pont probalja hajtani a fiatalokat. Minden ceg mas, de nagyon sokat tanultam az elmult 3 evben a fiatal felnott korosztaly toleranciaszintjerol es arrol, hogy egy tevedes megemlitese is mikroaggresszionak szamit. Mivel munkan kivul is hasonlo viselkedest latok a meg fiatalabbaktol, ezert ez altalanos generacios mintanak tunik. Mindezt itthon, magyar kollegaknal es globalista vilagnezetu fiatal egyetemistaknal, ez a kozvetlen kornyezetem.

    "Ennyi, nem kell semmi kepzelgest kitalalni hozza, csak mert te mindenhol azt keresed hogy hogyan hozhatod ki a kisebbsegieket hibasnak."

    Nem ok a hibasak. Sot gyakori, hogy a tenyleg hozzaerto embereknek se adtak munkat. Viszont elso korben a diversity hire kategoriabol kuldenek el. Ez alkalmazott rasszizmus az amerikai cegvezetesek reszerol. Eleve onnan indult hogy nem tudas hanem kvota alapjan vettek fel embereket, aztan az, hogy borszin/vedett attributumok szerint kaptak vagy nem kaptak valos feladatokat, harmadsorban hogy ezen embereket kuldik el eloszor. Mondhatjak hogy ceges szinten antirasszistak (azaz feher es keletazsiai ferfi ellenesek), de megis a feher es kinai mernokoket tartjak meg inkabb es nem a bipoc hr-eseket.
  • dyra
    #4
    Hülyeség. Ellenben van egy csomó kiégett zombi aki kb a rutnimunkákat elvégzi de bármilyen módosítás van a rendszeren akár olyan, hogy kevesebbet kell dolgozni beindul a rinya cunami. Már az is gond sokaknak, hogy változik az ikon.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2023.04.11. 11:19:42
  • Sequoyah
    #3
    Ezeket biztos valami szelsojobbos forumban olvastad, mert a valosaghoz sok koze nincsen.
    Egyik tech cegnel sem nagyobb a kisebbsegek aranya, mint a teljes nepessegben, es az ott dolgozo kisebbsegiek teljesitmenye sem rosszabb a tobbiekenel.

    Es nyugodtan meg lehet mondani nekik hogy miket csinaljanak jobban, illetve rendszeresek a teljes koru ertekelesek, amik kihozzak ha valaki szarul vegzi a munkajat.

    A problema itt annyi amennyit a cikk is ir. Felvettek egy rakas embert, akinek aztan nem tudtak feladatot adni. Ennyi, nem kell semmi kepzelgest kitalalni hozza, csak mert te mindenhol azt keresed hogy hogyan hozhatod ki a kisebbsegieket hibasnak.
  • kvp
    #2
    Tekintve hogy a techszektorban a legtobb mai fiatalnak nem lehet azt mondani hogy valami nem jo amit csinaltak, mert kiborulnak, teljesen ertheto, hogy senki nem mer munkat se adni nekik. Van aki mar azon is kiborul ha megemlitik neki, hogy nem csinalta meg a feladatot amit kapott. Es nincs az a mennyisegu konstruktiv dicseret amivel ra lehetne venni oket, hogy rendesen dolgozzanak. Mindez itthon, felsofoku vegzettsegu programozokkal... Ehhez kepest az USA-ban sokakat csak borszin es abc+ alapjan vettek fel. Nekik nem is szantak soha semmilyen munkat. Szerintem ez utobbi a valodi rasszizmus. Nem csoda ha Kina szepen lassan lehagy minket.
  • dyra
    #1
    nincs ebben újdonság, az emberek fele semmit nem csinál a melóhelyén.