9
  • kvp
    #9
    Szerintem az Apple azonnal raugrik a technologiara amint lesz hozza hajlithato uveg. Anelkul ugyanis egy hullamos muanyagfoliat kellene tapizni, ami nem igazan illik a profiljukba. Ha pedig az Apple alkalmazza, akkor mindenki mas is fogja.
  • M2 #8
    Persze, a Google a hibás! Nem az, hogy alapból úgy hülyeség, ahogy van!
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Az még hagyján, de a gyárból ilyen fóliával jön ki es az edzett üveg pár karctól eltörik, ha letéped róla, számomra egészen hihetetlen a dolog. Class Action perelés is benne lehet a dologban, mert garanciával is gond van, hiszen "ön nem vigyázott rá, eltört".
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.04.11. 17:56:17
  • mortep
    #6
    Majdnem mindegyik kiálított darabnál láttam sérülést a kijelzőn, a hajlításnál... azaz intenzív használat mellett keveset bír.

    Egy kissé emlékeztet a Nokia 9300i-re, strapabíróbb volt de keveset használtam a plusz funkcióit az árához és a súlyához képest. Nem érte meg
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2023.04.11. 16:32:55
  • wraithLord
    #5
    Hát ja, azzal is gond van, hogy a hajtogatható kijelző könnyen sérül, normális védőfóliát meg - tudomásom szerint - még nem sikerült rá kitalálni. Mármint ami nem buborékosodik fel, válik el a kijelzőtől idővel. A hajtogatás az már nem probléma, 200ezer hajtogatást már kibírnak, az kb. 5 év. 4-5 évig használni egy telefont nem kevés - én kb. 4 évig szoktam a szoftveres támogatás miatt.
    De valószínűleg az Apple majd akkor fog belépni a piacra, ha sikerül ezt a 4-5 évet feltornázni 10+ évre, plusz a kijelző karcolódását is sikerül rendesen megoldani. Személy szerint azt is várnám az Apple-től, hogy ne legyen a kijelző hajtásánál egy árok, mert engem zavar(na, ha lenne ilyen telefonom), de biztos meg lehet szokni.

    Akinek munkaeszköz, annak megéri még úgy is megvenni, ha a 4-5 év felét kibírja, akinek nem az, annak szerintem egyelőre nem nagyon.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    "Az Android fejlesztése nélkül értelmetlen ez a hardveres innováció."
    Mindenhogy értelmetlen, mert hatalmas anyagtechnológia innováció nélkül csak egy rétegtermék, így Google-nek sem éri meg ezzel foglalkozni.(bár szerintem fognak :S)

    Apple sem tudná úgy legyártani, hogy kibírjon 2 év átlagos használatot, szóval elég ostobák lennének foglalkozni ezzel, mert nagyon nem tenne jót az utóbbi időben sokat sérül imázsuknak.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.04.11. 10:19:57
  • wraithLord
    #3
    Most is boldog-boldogtalan gyártja, csak drága, és ezért nem terjed. Egyébként, akinek a munkájához jól jön, pl. újságíró, az veszi, és szereti.
    Ha az Apple előáll vele, akkor maximum ezek az emberek átmennek az Apple-höz, de mivel az Apple-től olcsóbb nem lesz, jobban elterjedni nem fog. Majd ha olcsóbb lesz a hajtogatható kijelző, akkor elterjed.

    Itt a gond(?) a szoftveres résszel van, amit elsősorban a Google tud megoldani, fetléve, ha valaki nem áll elő egy életképes Android alternatívával, ami most rögtön rendes vetélytársa lesz (mármint a "nem-Apple szegmensben"), ami jó lenne, de ilyen nyilván nincs.
  • NEOreg3
    #2
    Majd elterjednek, ha az Apple előáll a saját megoldásával, utána boldog-boldogtalan ilyen telefonokat fog gyártani.