6
  • Macropus Rufus
    #6
    "Hát ja. Lusta vagyok megnézni, de az is jó kérdés, hogy a NetEase vajon milyen piaci részesedéssel birtokolja a kínai piacot?"
    2019 első negyedévében 17,45%-át birtokolta az online játék piacnak.

    https://www.statista.com/statistics/868870/market-share-of-leading-online-gaming-operators-china/
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2023.04.12. 10:52:32
  • NEXUS6
    #5
    Hát ja. Lusta vagyok megnézni, de az is jó kérdés, hogy a NetEase vajon milyen piaci részesedéssel bírtokolja a kínai piacot?

    Szal két politikailag is erősen befolyásolt konglomerátum egymásnak feszül, és a hülyeségüknek köszönhetően bebuktak, amelyek ráadásul olyan üzleti kultúrát képviselnek, amelyik közül egyikkel sem tudok azonosulni, akkor csak annyit tudok mondani, hogy gratulálok, így jártatok.

    Igazából csak a gémereket, meg a fejlesztőket sajnálom, hogy ez a két csoport "hála" a manegerek hihetetlen jó, és az aktuális környezethez, kultúrához adaptálódó üzleti érzékének, sajnos nem találnak egymásra, és jogos az anyázásuk!
  • end3
    #4
    Mert a 3 ezer éves kultúra bölcs vezetői menteni akarják a társadalmukat a nyugati típusú agymosástól és a "sátánisták" okozta végleges lezülléstől.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Szerintem itt most tényleg az a helyzet, hogy erős politikai akarat van, hogy kirúgják a külföldi online játékokat az országból, így teljesen esélytelen volt ez üzlet, még 10% haszonért cserébe sem fogadták volna el az A. ajánlatát.

    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.04.04. 20:14:37
  • Cat #2
    "nemhogy meg akarnak fúrni egy piaci viszonyokat torzító egészségtelen konglomerátum létrejöttét"
    Szerintem a Neteasenek teljesen mindegy volt, hogy a partnerét, akivel közösen tulajdonolt egy céget, megveszi-e a Microsoft vagy nem. A korábbi lépések, miszerint kilép onnan egy alkalmazott és egyből megdobod egy csomó pénzzel, is minimum barátságtalanok, de "kinaiak, más kultúra, biztos nem értik hogy ilyet nem illik". A fenét nem értik.
  • NEXUS6
    #1
    Hát nem vagyok oda a kínaiak üzleti moráljáért, de nehogy már most akkor Bobby Kotickot, meg a Mikrót kelljen siratnom!

    Kedvenc mondatom:
    "De tanácsadók szerint a NetEase egyszerűen csak ürügyként használta a trösztellenes szabályozást, hogy jobb üzletet kössön."
    Hihetetlenül pofátlanok, nemhogy meg akarnak fúrni egy piaci viszonyokat torzító egészségtelen konglomerátum létrejöttét, de még az ésszerűbb üzleti modellel több profitot is akarnak!? Ezeknek a kínaiaknak aztán van bőr az arczukon!
    XD