8
  • Bruce_Willis
    #8
    Vagy én vagyok bamba, vagy a cikk nem arról szól ami a főcímben van.
    Konkrétan hogyan is nehezíti a felhője elhagyását a Microsoft?
    Én nem tapasztaltam ilyet, bár nem is áll szándékomban a cégem dokumentumait elköltöztetni.
    A 365 miatt pedig szerintem a legjobb választás. Aki pedig a google kémprogramjait használja, meg is érdemli.
    Van számtalan felhőszolgáltatás, nem hinném hogy tisztességtelen úton szerzett monopóliumot a MIcrosoft. Pont hogy inkább tisztességesen, és korrekt áron kínálja az összekapcsolt szolgáltatásait a Microsoft.
    Ez csak a konkurenciának nem tetszhet, a rinyáló hozzászólókat pedig nem értem. Van egy korrekt cég, erre betámadjátok.
    Nem a Microsoftot kellene feldarabolni, hanem a két legkártékonyabb óriást, a google-t és a facebookot törölni, instástól mindenestől.
  • wraithLord
    #7
    Igen, magánszemélyeknél legtöbbször talán inkább olyasmi a probléma, hogy mivel az van a Windowsban, azt használja, és eszébe se jut, hogy van más, ahogy az Internet Explorer esetében is volt. Szóval igazad van.

    Viszont, ha nem csak a klasszikus tárhelyként való felhasználását vesszük, hanem ezerféle in-house applikáció van csatlakoztatva a felhőszolgáltatáshoz (vagy eleve része neki), vagy netán még hardverügyileg is a felhőhöz van kötve (lásd Apple), akkor azért ott is relatíve bonyolult tud lenni a helyzet.
  • dyra
    #6
    Az embereknek nem nehéz váltani lemásolja az adatait felmásolja az új helyre és kész. A cégeknek tojnák össze magukat. De ők nagyon.
  • wraithLord
    #5
    Tévedés, ilyen témában vastagon mindenki érdekes, nem csak a cégek, maximum nekik még nehezebb elhagyni, mert nem egyetlen magánszemély, hanem egy céges entitás.

    Nyilván nem konkrétan én vagyok érdekes, ahogy erre próbáltál - talán cinikusan - utalni, hanem a tömegek, akik használják, én is csak része vagyok neki.

    (Persze azok szempontjából lehet, hogy nem érdekesek a magánszemélyek, akik bepanaszolták a MS-t, nem tudom, ki panaszolta be. De a MS-nak és társai IT-óriásoknak igenis fontosak a magánszemélyek, a tömeg, többek között azért ülnek rajta a felhőszolgáltatásokon.)
  • dyra
    #4
    Nem is te vagy az érdekes hanem a cégek. Akik miután felköltöztek a felhőbe nem tudnak onnan váltani. Márpedig nagyon sokan az MS-et választják az AD és az Office 365 miatt. Ezen kívül kismillió felhős megoldásuk van és mivel a felhasználók is az MS szoftvereit ismerik így óriási versenyelőnyben vannak. Ha még nehéz is onnan váltani és még a rivális olcsóbb sem tud lenni vagy nem jelentősen kész is a monopólium. Már rég fel kellett volna darabolni az MS-t mert már semmilyen piaci verseny nincs ezen a platformon. Nincs alternatívája az Office 365-nek.
  • wraithLord
    #3
    Szerintem csak a Home szórakoztat online fiókkal.
    Mondjuk én Windows 10 Pro-t szoktam installálni, annál telepítésnél egy könnyen észrevehető egyszerű opció a helyi fiók létrehozása, a Windows 11 Pro telepítőjét nem ismerem. De mivel a 10-et lehet upgradelni 11-re, ha kell, viszont én nem akarok 11-et jelenleg, ezért nem fogok Windows 11 Pro telepítőt próbálgatni... :D
  • Zsombor99
    #2
    Tényleg lehet panasz a Microsotra, mert csak extra trükközéssel lehet már csak Windows telepítésekor offline (helyi) fiókot létrehozni, vagyis már a rendszer telepítő is inkább a saját felhőjükbe próbálna terelni, ami teljességgel elfogadhatatlan!
  • wraithLord
    #1
    Én a felhőszolgáltatásokat csak megosztásra használom, nem használom fontos adatok, accountok appjainak stb. tárhelyeként.
    Régen encryptelve tároltam rajta adatokat. Nem azért encrypteltem, mert titkosügynök vagyok, hanem szimplán ne nézegessék/nézegesse bot a cuccaimat, otthon se rakok ki mindent az ablakba.
    Se a windowsos gépeimet, se a Debiant/Ubuntut nem hagyom feltölteni semmit felhőbe, az androidos telefonomat se hagyom backupolni vagy bármit feltölteni a Google-nek (remélem, nem is csinálja, de ki tudja).
    A tárolást manapság inkább NAS-sal oldom meg, amellett, hogy a gépeimben relatíve nagy tárhely van, a telefonomról meg bizonyos időközönként offline backupot csinálok, és lementem róla az esetlegesen számomra fontos cuccokat kábelen gépre.

    Eleve több felhőt használok megosztásra, pl. mert a OneDrive-om nagyobb, viszont a Google Drive jobb. Felhőszolgáltatás nem igazán épül be az "IT ökoszisztémámba", mert nem tetszik az elve, meg hogy szanaszét hevernek a cuccaim az éterben. Persze kétségtelenül kényelmes, és attól még a "digitális személyazonosságom" szanaszét hever, mert 800-féle accountom volt/van már az évek alatt, annak is feltörték a felét már párszor stb.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.03.31. 10:13:35