4
 • wraithLord
  #4
  A Switch egy hordozható Nintendo konzol, megvan neki a saját közönsége, és a saját exkluzív játékai is. A Steam Deck dettó, egy Steam platform, ennek is megvan a saját közönsége, pl. akinek szép nagy Steam accountja van, és késztetést érez egy mobil játékplatformot venni hozzá, amit desktop játékgépként is lehet használni, mint a Switchet.

  Amit inkább ide lehetne hozni, az a Razer Edge, mert az egy androidos gaming tablet. Majdnem telefon, csak nem lehet vele telefonálni (gondolom, mert célhardver akar lenni, de ki tudja). Kíváncsi vagyok, abból mi lesz. De gondolom, van/lesz rá igény, ha másért nem, azért, mert Razer.
  És akkor a Razer Edge az átmenet a ROG Phone, Black Shark, Redmagic, Legion felé. Szóval én itt arra gondoltam (és emiatt nem mobil géminget írtam, hanem "mobilos" géminget), hogy androidos berkekben van-e mélysége a mobil gémingnek. 5-8 éve szerintem nem nagyon volt, most már talán.

  Apple téren fogalmam nincs, Apple termék téren egy iPhone 6-om van, az is csak a drónom miatt, mert a DJI GO iOS-en használhatóbb.
 • wraithLord
  #3
  Igen, a nem mobiljátéknak fejlesztett játékokat (retro portok) nem sorolnám a mobil(os) géming erősségei közé, értelemszerűen azért, mert ezek nem mobiljátékok, csak portolták rá, mert miért ne.
  Ugyan megvan pl. a KotOR1-2 meg a klasszikus D&D játékok (Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights) mobilra, de csak azért vettem meg, hogy ha esetleg elutazok valahova, ne unatkozzak. Egyébként kivétel nélkül mindig PC-n játszok velük, ha kedvem támad elővenni, és van a közelemben PC.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  "(lehet, hogy már van, nem tudom, nem szoktam mobilom játszani... :D)"

  Ez megítélés kérdése, ha Apple algoritmus által ajánlott gémeket nézzük akkor nincs semmi mélység. Ezzel szemben van rengeteg tip-top PC-s port / multiplatform indie játék, amik kontrollerrel fantasztikusan szuper játékok. Persze vannak retro PC-s portok is, pl. Baldur's Gate 2, Final Fantasy 1-9, Neverwinter Nights, Myst, Riven stb..

  "úgy tűnik, a legtöbb mobiljátékos inkább vásárol egy hagyományos csúcskategóriás okostelefont, amelyet játékra is használhat, minthogy dedikált mobil játékhardvert vegyen"

  Switch és Steam Deck mellett senkinek sincs szüksége kiforratlan gémer telefonra, főleg nem a Lenovo-tól! Azt azért nem mondanám, hogy senki sem vesz Switch-et, vagy Deck-et.

  Samu csinálna egy kicsit vastagabb S23 gémer edition-t aktív hűtéssel, hááát...
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.03.30. 18:10:03
 • wraithLord
  #1
  Nem a Legion márkának van vége, hanem a Legion márkanév alatt futó gémer okostelefon vonalnak. A komolyabbik gémer laptop vonaluknak is Legion a neve. Vagyis most már a legkomolyabbnak, mert már van 3 játékosoknak szánt laptop vonal is.

  "úgy tűnik, a legtöbb mobiljátékos inkább vásárol egy hagyományos csúcskategóriás okostelefont, amelyet játékra is használhat, minthogy dedikált mobil játékhardvert vegyen"
  Amikor ezt kitalálták anno, pont ezzel voltam elfoglalva, hogy minek kell, egy premium high-end mobil ugyanerre jó, csak nem csicsás. Persze az ASUS hozott bele sok nagyon hasznos dolgot, de én sosem láttam túl nagy mélységet a mobilos gémingben (lehet, hogy már van, nem tudom, nem szoktam mobilom játszani... :D)
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.03.30. 16:56:11