4
  • Frekvency
    #4
    na végre egy jó ötlet, féreg netes cégek imádják az efféle átkúrását az embereknek. Én is nézegettem ma egy oldalt ami érdekelt, ott volt hogy 1 hónapra x forint, jó van , mondom, nem sok, annyit kibírok, mert kell valamit szerkesztgetnem. De azért csak megnéztem az apróbetüst és ott derült ki, hogy automatikus belegyezek abba, hogy havonta vonják ezt az összeget, a lemondást meg valami nyakatekert szar eljárás ha egyáltalán lehet realizálni, és ott lenne náluk a bankadataim..anyáád..most ugy használom, hogy megszerkesztem amit akarok és képkivágóval kiszedem a képernyőről :D
    Utoljára szerkesztette: Frekvency, 2023.03.29. 23:04:04
  • kvp
    #3
    "Ahol fizetési adatot kell megadni az ingyenes időszakra, ott nagyon meggondolom, hogy kell e."

    Altalaban azert csinaljak, hogy ne lehessen az ingyenes idoszak utan ujra regisztralni egy masik azonositoval a vilag vegeeig. A bankkartya egyfajta globalis egyedi azonositokent mukodik, amit ki lehetne valtani egy teljes vilagot lefedo digitalis szemelyi igazolvannyal. Magam reszerol ahol kartyat kernek ott vagy elofizetek alapbol vagy inkabb nem regisztralok.

    A lemondas biztositasa elvileg EU-s szinten kotelezo, de a nem EU-s jogrendbe tartozo cegek eseten ez nem feltetlen biztositott, sot sok amerikai cegnel direkt akadalyozzak is. (az automatikus kartyas terheles banki letiltasa eseten pedig fizetesi felszolitast, majd vegrehajtot kuldenek)
  • wraithLord
    #2
    Én eddig nem találkoztam olyan szolgáltatóval vagy céggel, aminél nem egy gombnyomás lett volna az előfizetés lemondása. Most a Netflixet kéne lemondanom, mert kb. fölöslegesen fizetek havi 4500-at. Remélem, az se lesz sokkal problémásabb.
  • RJoco
    #1
    A manipulatív üzleti modelleket egyszerűen törölni kellene a netről, cégengedélyt visszavonni, címet tiltani, stb. Mindjárt meggondolnák azok a szemetek, hogy megéri e.
    Szerencsére így még nem jártam.
    Az amazon egy hónapos prime-ja is minden gond nélkül lemondható.
    De internet előfizetést is mondtam már le problémamentesen, egyszerűen.
    Játékszerverrel sem volt még soha gondom. Ahol fizetési adatot kell megadni az ingyenes időszakra, ott nagyon meggondolom, hogy kell e. És, ha regisztrálok is rá, általában azonnal, de másnap biztos, hogy visszamondom. Az ingyenes időszak úgyis megmarad a lejárat végéig, nekem meg nincs mit elfelejtenem.

    Amúgy nagyon egyszerűen meg lehetne oldani a gyakorlatot. Az ingyenes időszak alkalmával nem kell semmilyen fizetési lehetőséget megadni. A rendszer figyelmeztet az érvényesség lejártakor és felajánlja a lehetőséget a fizetésre a további használathoz.
    Sokkal jobb lenne a felhasználóknak, mint jogorvoslatért rohangálni. Csak ugye itt sem ez a cél.