14
  • uwu2020
    #14
    Az USA-ból érkezö hírek nem festenek nagy jövőképet egyik keiptónak sem. A kormányzat kockázatosnak ítéli a beolvadást a pénzrendszerbe, és a korábban várt kriptobarát szabályozás helyett támadás alatt van a szektor. Ha ez így megy tovább, a BTC-nek is annyi, legalábbis szerintem az USA képes rá, hogy földbe állítsa az árfolyamot, jelenleg ez a legnagyobb kockázat, ezért felesleges a fundamentális értékén agyalni. Ha ezt megússza, csak akkor van esély egy bikapiacra, meg egyáltalán a megmaradására.
  • uwu2020
    #13
    Az USA-ból érkezö hírek nem festenek nagy jövőképet egyik keiptónak sem. A kormányzat kockázatosnak ítéli a beolvadást a pénzrendszerbe, és a korábban várt kriptobarát szabályozás helyett támadás alatt van a szektor. Ha ez így megy tovább, a BTC-nek is annyi, legalábbis szerintem az USA képes rá, hogy földbe állítsa az árfolyamot, jelenleg ez a legnagyobb kockázat, ezért felesleges a fundamentális értékén agyalni. Ha ezt megússza, csak akkor van esély egy bikapiacra, meg egyáltalán a megmaradására.
  • uwu2020
    #12
    Az USA-ból érkezö hírek nem festenek nagy jövőképet egyik keiptónak sem. A kormányzat kockázatosnak ítéli a beolvadást a pénzrendszerbe, és a korábban várt kriptobarát szabályozás helyett támadás alatt van a szektor. Ha ez így megy tovább, a BTC-nek is annyi, legalábbis szerintem az USA képes rá, hogy földbe állítsa az árfolyamot, jelenlef ez a legnagyobb kockázat. Ha ezt megússza, csak akkor van esély egy bikapiacra.
  • uwu2020
    #11
    Majdnem mindenki számára világos, hogy nem arra van, hogy kenyeret vegyél rajta, és nem alkalmas a pénz helyettesítésére sem. Te ebből, meg a többi sületlenségből azt szűrted le, hogy nincs is?Szerintem nyilvánvaló, hogy nem érted a működését. Ha igazad lenne, tényleg nem lenne BTC, és a legerősebb érv az értelmetlen okfejtésed ellen, hogy van BTC.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2023.03.23. 11:52:21
  • FICEK9
    #10
    Vegyétek és egyétek. Majd ha tudok kenyeret venni BTC-ért akkor elhiszem hogy "van". Ez egy piramisjáték. Amíg hisznek benne az emberek és tolják bele a pénzt működik. Aztán ha hirtelen elkezdik eladni akkor bezuhan, pont az "előnye" miatt, mert nincs mögötte semmi, csak a villanyszámla, amit nem is tudsz belőle fizetni. A kiváltásra váró pénz nélkül nem működhetne ez sem most, így van függősége. Ugyanaz mint a tőzsde, csak kivették mögüle azt a maradék háttérértéket ami valamennyire kézzelfoghatóvá teszi azt is. Persze ez a sérülékenységét is adja papíroknak, de ugyanúgy a kereslet-kínálat mozgatja mindkettőt. Ugyanúgy lufi, mint a jelenlegi gazdaság is, ami nem jobb nála, mert évtizedek óta olyan "értékek" mozgatják, amit majd x idő múlva termel ki valami. Ha meg mégse, akkor zuhan, ha jobban termel a vártnál akkor nő az értéke, de sose éri utól magát, csak ha becsődöl. A BTC inkább csak egy svájcszerű kis sziget amire át lehet ugrani ha egy részvény-, kötvényhajó elkezd süllyedni és amíg új hajóra nem menekül valaki addig jó parkoló. Az ilyen gazdasági helyzetben nagyon jól megy érthető okokból az ilyen parkolóknak, ha normalizálódik a piac akkor visszaáll a spekulánsok ugródeszkájának üzemmódjára. Arra amúgy tényleg jó, így valamilyen formában biztos velünk marad, de csak addig amíg a világgazdasági lufi ki nem pukkan egy világháború, világjárvány és hasonló miatt. De akkor már mindegy lesz. Bár ha a lenullázódás után ez lenne a gazdaság kiinduló valutája...már látnám benne a globális potenciált mint világvaluta.
  • uwu2020
    #9
    "A magas árfolyam" után pár szó kimarad, így lenne értelmes: "A magas árfolyamkockázat miatt a BTC..." Bocs, de már nem lehet javítani.
  • uwu2020
    #8
    Nem akarlak elkeseríteni, de a mennyiség plafon nem garancia az infláció ellen, az árat milliónyi tényező befolyásolja. Ez csak +1 ok 8ráadásul alapvető feltétel), hogy ne inflálódjon, önmagában kevés a sikerhez. Hülyeség, hogy 0% esély van az inflációra, maradjunk abba, hogy ettől biztosan kisebb mint 100%. A szabályozások fogják eldönteni a BTC sorsát, ha esetleg divat lesz a tiltás, mindenki menekülni fog, mindenki eladja az összeset, és elveszti az értékét, tehát végtelen százalék lesz az infláció. Megtörténhet, nem nehéz belátni.
  • uwu2020
    #7
    A hálózat a pazarló energiafelhasználás ellenére működik. Egyébként nem kell, hogy többet fogyasszon, mint most. A bányászok a széljárásnak megfelelően vándorolnak, találnak maguknak helyet, ezt a történelem már bizonyította. Tehát nem igaz, hogy életképtelen, ebből már pont vizsgázott. Természetesen van benne kockázat, ami a magas energiafelhasználáshoz köthetö, de azokat egyébként az altcoinok jelenhetik. Egyelőre nincs még ilyen, de valószínűleg lesz, mivel a konszenzus mechanizmusok fejlődnek. Elképzelhető, hogy lesz helyette jobb, de még nincs, az altok fejlődésének mások a preferenciái.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2023.03.23. 09:34:03
  • uwu2020
    #6
    Javasolnám az értő olvasást kommentelés előtt. A BTC a cikk szerint, és a valóságban is azért biztonságos, mert megfelelő tárolás mellett garantált, hogy rendelkezel vele. "Csak" ennyit tud.
    Emellett az az árfolyamkockázat nyilvánvaló, a volatilitás a btc egyik alap jellemzője. A magas árfolyam egy jól felosztott portfóliónak is csak egy részét képezheti. Az jelenti a változást a korábbi évekre visszatekintve, hogy nem is olyan régen szó se volt ilyenekről, most meg azon megy a vita, hány százalékot érdemes BTC-ben tartani.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2023.03.23. 09:22:12
  • Sequoyah
    #5
    Egy evtized utan eloszor ellentetesen mozog, es maris befektetesi menedekkent hivatkoznak ra? Nem eppen mondanam logikus kovetkeztetesnek.

    Inkabb ugy hangzik mint aki nagyon szeretne hogy befektetesi menedek legyen, de a tenyek folyamatosan ellene szoltak, es most eloszor talalkozik kivetellel.
  • Sequoyah
    #4
    "okosok":D
    Pont elmagyarazod hogy miert hulladek a Bitcoin, de azert okosok akik abba teszik a penzt? Es meg azt nem is emlitetted, hogy az energiafogyasztasa miatt a Bitcoin egy technologiai zsakutca, es hosszutavon eletkeptelen.
  • nlght
    #2
    Biztos menedék, mert MAXIMALIZÁLVA van, 21 millió van belőle és kész.
    Matematikailag 0% esély van az inflációra, eközben nincs olyan FIAT pénz a történelemben amit nem tettek volna tönkre a királyok/tanácsosok/kincstárnokok/miniszterelnökök/bankárok. Egy ilyen FIAT pénzt nem tudsz mutatni. A jelenlegi legerősebb USD a töredékére gyengült az elmúlt 100 év alatt, mert félrekezelik és elinflálódik.
    Naná, hogy az okosok a bitcoinba teszik a pénzt.
    DIP pedig minden pénznem grafikonjában van, úgy teszel mintha nem lenne. A kereslet-kínálat egyfolytában változik, furcsa lenne ha konstans lenne, nem?
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2023.03.22. 19:47:34
  • zola2000
    #2
    Kb egy évtizedes a bitcoin. Eddig az volt hogy a tőzsdével együtt mozgott az árfolyama, most meg mintha pont ellentétesen mozogna.
  • Merwenus
    #1
    "biztonságos menedéknek tűnik"
    Te hülye vagy?

    Hányadik DIP után emelkedik végre a bitcoin, hol biztonságos ez?