4
 • wraithLord
  #3
  Meg amúgy is, nem akarok telefon lenni. :D Annyira nem szeretek telefonálni, vagy okostelefonon akármit csinálni. :D A privát szféra (ami már most sincs) sem egy utolsó szempont.
 • kvp
  #3
  Az otlet az, hogy egy implant integralhato az idegrendszerrel, tehat egyfajta AR rendszerkent mukodik. Plusz igy a kamerak az ember szemei, a mikrofonok pedig a fulei. Es kikapcsolni se lehet.

  Magam reszerol nem tartom jo otletnek. Eleve az energiaellatas is problemas, bar a verbol vehet fel cukrot es oxigent. Egy ember kb. 100 wattot ad le sportolas kozben es ennek egy reszet tudna elteriteni az elektronika. De nehogy mar egy felporgo app miatt essen le a vercukorszint vagy kezdjunk lihegve levego utan kapkodni.

  Szoval nekem max. kulso, nem beepitett elektronika johet szoba, airgap-pel az idegrendszerem fele.
 • wraithLord
  #2
  Ezt a bőr alá ültetgetéses témát el lehetne felejteni. Bizonyos munkáknál, foglalkozásoknál előnyös, vagy jól jöhet. De egy átlagembernek miért kéne bármit is, ebben az esetben a telefont a bőre alá ültetni? Vagy inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy az az embernek miért lenne jó? Nem tudja elhagyni? Ez egy hatalmas probléma...
  Nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol az emberek bőre alá ültetnek telekommunikációs vagy egyéb, nem egészségügyi célú eszközt. Mondjuk valószínűleg nem is fogok.
 • t_robert
  #1
  Valamelyik sci-fi-ben olcsó filléres kézfejre tapasztható telefonok voltak. Sokkal reálisabb, mint a bőr alá ültetett telefon... Energiát nyerhetné végül is testhőből. Gond legfeljebb télen volna, mikor lefagy az ember keze... :)