7
 • asgh
  #7
  Maga az alaplogikád nonszesz: azért ne nehezítsük meg a lopást, mert úgy az elkövető hajlamosabb az erőszakra.
 • kvp
  #6
  "Egy új technológiánál ki a faxt érdekel, hogy egyik-másik országban lehet nem működik?"

  Nem mi vagyunk a piac. Ha az USA-ban nem eletkepes a termek, akkor nem eladhato. Nem csak Magyarorszagra, de lassan mar egesz Europara is csak akkor fejlesztenek, ha EU-s torveny van ra. Egyebkent az USA es egyre tobbszor Kina piaca hatarozza meg a fejlodes iranyat.

  "Szinte senki, az nálad mit jelent számszeűsítve?"

  A jelenlegi politikai kornyezetben POC gyanusitottakat a per elott fogvatartani rasszizmus lenne, ezert ezt csak akkor teszik ha bizonyithato, hogy kozvetlen veszelyt jelent, pl. megprobalta megolni az ot elfogo rendoroket is. A peldaban szereplo (borszine miatt eleve rasszistanak tekintett) feher elkovetore ertelemszeruen ez nem vonatkozik.

  https://en.wikipedia.org/wiki/SAFE-T_Act
  https://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_justice_reform_in_the_United_States
  https://www.shouselaw.com/ca/defense/release/supervised-or-release/

  A torvenyek tagallamrol tagallamra valtoznak, mas a gyakorlat mondjuk New York-ban vagy Illionis-ban, mint mondjuk Texas-ban.

  A problema nem uj:
  https://abc7news.com/san-jose-street-safety-sj-murder-suspects-out-ca-bail-reform-law/11290919/
 • M2 #5
  Amit írsz az képzelgésen alapuló maszatolás, nem tudok vele mit kezdeni.

  Egy új technológiánál ki a faxt érdekel, hogy egyik-másik országban lehet nem működik? Akkor a lakásriasztóknak se lenne attól értelme, mert egy esetben Timbuktuban két betörő megijedt tőle és felgyújtotta a házat?
 • defiant9
  #4
  "Mivel az USA-ban mar gyilkossag gyanuja miatt sem kerul szinte senki elozetesbe"
  Szinte senki, az nálad mit jelent számszeűsítve? Első random találat:
  https://www.ksnblocal4.com/2023/01/31/one-person-dead-after-shooting-york/
  Beutler was taken into custody 30 minutes after the initial report
  Nyilván egy újabb valótlan kvp konteós bemondás amit látunk, aminek bizonyítása elől ugyanúgy el fog sunnyogni ahogy azt tenni szokta, ha a tények nem felelnek meg az elképzelésének akkor ez a kognitív disszonanciás válasza.
 • kvp
  #3
  Mivel az USA-ban mar gyilkossag gyanuja miatt sem kerul szinte senki elozetesbe (felteve, hogy vedett hatanyos helyzetu csoporthoz tartozik a gyanusitott), ezert ujabban egyre tobb autorablasbol lesz rablogyilkossag es ez az amerikai politikai vezetesbol szinte senkit sem zavar. Amig a bunozok a politikusokat nem bantjak, addig sok allamban kozel buntetlenul (sokszor vademeles nelkul) cselekedhetnek. Minden olyan uj technologia ami nem vedi meg az auto mukodtetojet a bunozokkel szemben, sot noveli kiszolgaltatottsagukat veszelyes az emberekre.
 • M2 #2
  Nagy a különbség a jogtalan használat és a rablógyilkosság között. Azért a bűnözők sem teljesen hülyék.
 • kvp
  #1
  A vezetes kozbeni balesetmegelozes hasznos, de a biometrikus azonositas nagyon kellemetlen egy az USA-ban eleg gyakori autorablas eseten, mert mig most el tudjak venni a kulcsot (az inditasgatlot) az autotulajdonostol, addig az uj biometrikus azonositas eseten a tulajjal egyutt kell elvinniuk az autot, majd utolag, a rejtekhelyet elerve megszabadulni szemtanutol. Ez nagymertekben csokkenti az aldozat tulelesi eselyeit. (eddig ugyanis csak az esetek kis reszeben lottek agyon az auto tulajdonosat a rablasnal)