8
  • wraithLord
    #8
    Én meg azokra a folyamatokra gondoltam itt, ami nem kreativitásfüggő, hanem "időfüggő", tehát a rendelkezésre álló idő nagyban hozzásegíthet a jobb minőséghez. Pl. a jeleneteket többször felvenni, hogy a lehető legjobbak legyenek, vagy az utómunka, akár a VFX/CGI is.

    Mondjuk ezek a dolgok pénzfüggőek is, plusz maga az idő is pénz. :D
  • kalapos01
    #7
    Én sem!

    Nyilván, ha van hiba a gondolatmenetben, akkor valaki szól. Akkor biztos hátráltatná a tempó a minőséget, ha egy csapat dolgozna több projekten egyszerre. És inkább csak Kevin Feige van benne mindenben kreatív szempontból, de gondolom, ötleteket adni nem olyan leterhelő több felé adni, mint több szkriptet írni.
  • wraithLord
    #6
    Hát, lehet, én nem értek hozzá.
  • kalapos01
    #5
    " 1-1 produkció elkészülésére több időt hagynak, hogy több esélye legyen a jó/jobb minőségnek. "

    De... ezt nem értem. Ha írok egy forgatókönyvet, akkor attól nem lesz jobb, amit csinálok, ha 2, 5 vagy 10 ember ír velem párhuzamosan egy másik könyvet. Ha forgatok egy filmet, akkor nem lesz attól jobb vagy rosszabb a film, ha velem párhuzamosan két-három másik film is forog. Ha pedig szimplán arra célzol, hogy így nem 2 évig, hanem 3 évig írhatom a könyvet, akkor amellett, hogy eleve mocsok hosszasan készülnek el ezek a szkriptek, megint csak nem számít, hogy meddig dolgozok rajtuk, mert attól még annyi filmet tudnak bemutatni, amennyi szkriptet el kezdenek készíteni x évvel ezelőtt.

    Szóval szerintem attól, hogy lassabban mutatnak be filmeket vagy sorozatokat, nem lesznek azok jobbak vagy rosszabbak. Ami jó, az így is, úgy is jó lesz. Ami nem jó, az meg nem lesz jó. Ez szerintem csak és kizárólag a ma hiperérzékeny nézők miatt vannak, akiknek már évi 3 film is sok. Mert belehalnának abba, hogy csak 2-t nézzenek meg.

    Oké, mások vagyunk, én nem nézek Marvelt, de szerintem ne lenne bajom, ha egy kedvenc világomban játszódó filmekből évente nem 2, hanem (HÚHA!) 3 vagy 4 érkezne. Én csak örülnék neki.
  • kalapos01
    #4
    És gondolod, hogy eddig odafigyeltek a minőségre, most meg hirtelen nem? Nem változott semmi. Előfordul, hogy valami nagyon jó, más meg nem, ráadásul őket, bár nyilván nagyon érdekli a minőség, de nem a minőség kell, hogy érdekelje, hanem a bevétel. A bevétel pedig a mennyiség növelésével növelhető. Ők meg pont az ellenkezőjét teszik, ami fura.

    (Biztos lenne valaki, aki azt akarná mondani, hogy "de, ha a minőség csökken, akkor a bevétel is", mert azt hiszi, hogy a minőségnek van köze a bevételhez, vagy hogy ami nem jó, azt nem nézik az emberek, de ezt tudjuk, hogy baromság.)
  • wraithLord
    #3
    Nem is tudtam, hogy vannak Marvel sorozatok. Most hogy így olvasom, hallottam már, csak nem kapcsoltam össze...

    A lassítást nem csak úgy lehet érteni, hogy a már meglévő szart nagyobb kihagyásokkal adagolják, hanem hogy 1-1 produkció elkészülésére több időt hagynak, hogy több esélye legyen a jó/jobb minőségnek.
  • Merwenus
    #1
    Azt tudják vajon, hogy nem a sebesség a probléma, hanem a minőség? Attól, hogy lassabban jönnek ugyanúgy szarok lesznek.