8
 • Palinko
  #8
  Jók a meglátásaid, de szerintem tudod a kérdésekre a választ. Most sem igazán vállalnak felelősséget a munkájukért, mert a felelősség hárítás minden esetre kitér, ügyvédek esetében csak feltételezem mert nem vagyok jártas annyira benne, de nem sok olyan esetről hallottam ahol sikeresen beperelték az ügyvédüket és nyertek volna. A szoftvereknél meg 100% biztos hogy az EULA-ban most is benne van azokban amiket el is olvastam, hogy az esetlegesen okozott kárért semmi felelősséget nem vállalnak.
 • asgh
  #7
  Ez nem arról szól, hogy meg tud-e írni az AI egy szerződést, hanem hogy képes-e érte jogilag felelősséget vállalni.
  Nem képes.
  Ugyanakkor ha valaki magát képviseli és AI-val íratja a bírósági beadványokat, beszédeket, stb. az ellen úgysem tudnak mit tenni, mivel ez esetben nyilván ő vállalja a felelősséget is.
  Sokkal inkább az lesz az érdekes dilemma, hogy ha valaki elveszít egy pert, amiben egy AI-ra támaszkodott, akkor beperelheti-e az AI fejlesztőjét hibás termék okozta kárért. :D
 • Ellaberin
  #6
  Különösen nem vagyok meglepve azzal kapcsolatban, hogy az ügyvédek bezizzentek. Mi is lenne a sok ctrlC+ctrlV tudású, szerződéseket összeollózó csapattal. Mert azokat simán válthatná egy AI. Persze, mire ezt valaki is átveri törvénnyel megtámogatva rajtuk kb. elnyeli a Nap a Földet.

  A másik kérdés, ami még felmerül: Meddig lenne ingyenes ez a "termék".
  A piacgazdaságból kiindulva előbb-utóbb szurkolhatnák annak üzemeltetőjének a lóvét és most sem mindig az ügyvéd hozzáértésével, mint annak árával van a probléma.
 • Tetsuo
  #5
  Kínában már büntetőpereket is levezényelnek szoftverek. Ha a törvényalkalmazás egzakt, akkor megvalósítható. A baj a dehumanizálás, ami társadalmunk minden rétegét, minden szeletét érinti; ez a "robotizálás" is annak része.
 • RJoco
  #4
  Pénzéhes társadalmunk nem engedheti meg, hogy egy gép elvegyen olyan bevételi forrásokat az emberektől, mint az ügyvédi díjak. Inkább marad mások lehúzása, adósságba hajszolása.
  Várható volt, hogy ellenállásba ütközik.
  A bíróságok meg még nem készek egy ilyen helyzet kezelésére és ezt valószínű, hogy az alkotó is tudja, ezért vonult inkább vissza.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  Így van. Jogászok 80%-át ki lehet váltani vele. Egy ház adásvételét és hasonlókat simán megoldja, a legtöbb ilyen ügy nem a pereskedésről szól. A jogászok többsége nem is lenne képes érdemi érdekérvényesítésre egy bíróságon.

 • dyra
  #2
  érdekes a gyári melósok nem tudják ilyen hatékonyan védeni a pozijukat. Pedig sima szerződéseket ez a cucc sokkal gyorsabban sokkal jobban megcsinál.
 • Csaba161
  #1
  Ez teljesen hülye, ha annyira bízik a robot jogászában, nyugodtan vállalhatta volna, hogy feljelentik és a tárgyaláson védhette volna a magát az MI jogászával, aki szerinte a legjobb ebben a szakmában, így biztosan megnyerhette volna a pert és még jó reklám is lett volna neki.

  De mivel visszakozott, így nem bízik a saját termékében, akkor tehát ez szart sem ér...