8
  • Palinko
    #8
    Jók a meglátásaid, de szerintem tudod a kérdésekre a választ. Most sem igazán vállalnak felelősséget a munkájukért, mert a felelősség hárítás minden esetre kitér, ügyvédek esetében csak feltételezem mert nem vagyok jártas annyira benne, de nem sok olyan esetről hallottam ahol sikeresen beperelték az ügyvédüket és nyertek volna. A szoftvereknél meg 100% biztos hogy az EULA-ban most is benne van azokban amiket el is olvastam, hogy az esetlegesen okozott kárért semmi felelősséget nem vállalnak.
  • asgh
    #7
    Ez nem arról szól, hogy meg tud-e írni az AI egy szerződést, hanem hogy képes-e érte jogilag felelősséget vállalni.
    Nem képes.
    Ugyanakkor ha valaki magát képviseli és AI-val íratja a bírósági beadványokat, beszédeket, stb. az ellen úgysem tudnak mit tenni, mivel ez esetben nyilván ő vállalja a felelősséget is.
    Sokkal inkább az lesz az érdekes dilemma, hogy ha valaki elveszít egy pert, amiben egy AI-ra támaszkodott, akkor beperelheti-e az AI fejlesztőjét hibás termék okozta kárért. :D
  • Ellaberin
    #6
    Különösen nem vagyok meglepve azzal kapcsolatban, hogy az ügyvédek bezizzentek. Mi is lenne a sok ctrlC+ctrlV tudású, szerződéseket összeollózó csapattal. Mert azokat simán válthatná egy AI. Persze, mire ezt valaki is átveri törvénnyel megtámogatva rajtuk kb. elnyeli a Nap a Földet.

    A másik kérdés, ami még felmerül: Meddig lenne ingyenes ez a "termék".
    A piacgazdaságból kiindulva előbb-utóbb szurkolhatnák annak üzemeltetőjének a lóvét és most sem mindig az ügyvéd hozzáértésével, mint annak árával van a probléma.
  • Tetsuo
    #5
    Kínában már büntetőpereket is levezényelnek szoftverek. Ha a törvényalkalmazás egzakt, akkor megvalósítható. A baj a dehumanizálás, ami társadalmunk minden rétegét, minden szeletét érinti; ez a "robotizálás" is annak része.
  • RJoco
    #4
    Pénzéhes társadalmunk nem engedheti meg, hogy egy gép elvegyen olyan bevételi forrásokat az emberektől, mint az ügyvédi díjak. Inkább marad mások lehúzása, adósságba hajszolása.
    Várható volt, hogy ellenállásba ütközik.
    A bíróságok meg még nem készek egy ilyen helyzet kezelésére és ezt valószínű, hogy az alkotó is tudja, ezért vonult inkább vissza.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Így van. Jogászok 80%-át ki lehet váltani vele. Egy ház adásvételét és hasonlókat simán megoldja, a legtöbb ilyen ügy nem a pereskedésről szól. A jogászok többsége nem is lenne képes érdemi érdekérvényesítésre egy bíróságon.

  • dyra
    #2
    érdekes a gyári melósok nem tudják ilyen hatékonyan védeni a pozijukat. Pedig sima szerződéseket ez a cucc sokkal gyorsabban sokkal jobban megcsinál.
  • Csaba161
    #1
    Ez teljesen hülye, ha annyira bízik a robot jogászában, nyugodtan vállalhatta volna, hogy feljelentik és a tárgyaláson védhette volna a magát az MI jogászával, aki szerinte a legjobb ebben a szakmában, így biztosan megnyerhette volna a pert és még jó reklám is lett volna neki.

    De mivel visszakozott, így nem bízik a saját termékében, akkor tehát ez szart sem ér...