23
 • defiant9
  #23
  "Sunnyogás, mert nem akarlak mindenáron meggyőzni?"
  Sunnyogás mert az álláspontod érvekkel történő megvédése helyett mellébeszélsz.

  "hogy az anyagi világon túl van más is,"
  Jah, akkor mond azt hogy racionális/logikus érvid nincsenek az álláspontod mellet, csak a szubjektív logikátlan a hited.
  Ez a helyzet a 'női karrier' kérdésben is?

  Nincs Tetsuo válasz, a saját mega által használt fogalmakat sem tudja/meri tisztázni:
  "Definiáld a nemes/előkelő gyakorlati kritériumát. "

  Tetsuo nem tudja gyakorlati szinten konkretizálni az eklépzelését:
  "Konkrétan mit mondasz, mit kell kigyomlálni, mit jelent ez a gyakorlatban egy nő számára?"

  Tetsuo nem tudja feloldani az általa használt 'sok' kifejezés és az objektív tény adatok közti ellentmondást:
  Tehát akkor álltásod hogy sok van(nálunk 10%), míg Európában mindenhol máshol több. Nem gondolod hogy amit te soknak minősítesz az objektíven a kevés?

  Talán ennyiből is látszik hogy mekkora kamu vagy, és ez minden topikban ugyanúgy megy. Csak kinyilatkoztatod a rasszista, antiszemita, himsoviniszta, konzervatív világnézeted, után elkullogsz.
 • Tetsuo
  #22
  Sunnyogás, mert nem akarlak mindenáron meggyőzni? Lehetőséget adtam neked kikeveredni a [email protected]ól, nem élsz vele - a te dolgod.
  Vádaskodó, beképzelt, tudálékos agyamenteknek bizonyára újdonság: a komolyabb témákat egy-egy hozzászólásban nem lehet kifejteni, azok megvitatásához illik megismerni az álláspontokat többnyire könyveket elolvasva.

  Elvárod, hogy valaki bizonyítsa be neked egy hozzászólásban, hogy Isten létezik, hogy az anyagi világon túl van más is, hogy bizonyos létszemléletek érvényesebbek a többinél stb. mindezt néhány sorban, igen-nem logikával. Mivel nem kapod meg, még inkább igazolva van számodra a nyomorult kis világod valósága és még inkább beleragadsz a létörvénybe.
  A primitív bizonyításkényszered persze a ballibsi lózungokra már nem terjed ki, hiszen akkor borulna a bili.


  Archaikus-hagyomány-alapú szemlélet az apa férfi, az anya nő, együtt egy pár, gyermekekkel pedig kiteljesedik a család, annak harmonikus egysége, ami megszentelve nyeri el méltóságát, Isten pecsétjét - áldását.
  Sajnos egyre kevesebb az úgynevezett ideális család, hiszen az ellenerő (Sátán) gőzerővel rombol mindent, ami isteni. A modern világ, a modern társadalom nagyon komolyan befolyása alatt áll. A családi harmónia ellen nyíltan dolgozik az úgynevezett feminizmus, a pornóipar, az LMBTQ-lobbi és megannyi más.
  A normális lét alapvetése hogy valaki férfi vagy nő, és nem ezek keveréke vagy valami harmadik. A különböző nemeknek különböző szerepei, sőt feladatai vannak - amik egymást kiegészítik.
  Első körben ezt kellene megérteni, aztán léphetünk át a következőkre.
  Természetesen nem az én hozzászólásomból, hanem többek között az archaikus irodalomból, a metafizikai hagyományok maradványaiból kell etéren is tájékozódni.
 • defiant9
  #21
  Amint a lózung-ok konkretizálása lett volna a kérdés, Tetsuo ismét csak elsunnyogott érvelés helyett.
  Nincs új a nap alatt, nem tudsz a kinyilatkoztatásokon túllépni, ez jól mutatja hogy milyen gyengék az álltásaid, szinte azonnal összeomlik az elméleted ahogy megkapirgáljuk az alapját(lényegében nincs logikus alapja csak egy wishful thinking légvár).
 • Tetsuo
  #20
  Ilyen szűk látókörrel persze, hogy nem érted a jobboldalt. (Nem, nem a nácizmus a jobboldal.) Minimum feltétel, hogy elolvasod Julius Evola: Lázadás a modern világ ellen című könyvét.
  Egy párt, ha antifeminizmussal akar korteskedni, nem egy nőt helyez a köztársasági elnöki székbe - szerintem. Az igaz, hogy szavakban nem teljesen, de tettekben kiemelten liberális a Fidesz-kormányzat.
 • defiant9
  #19
  "Csak nemes emberek, előkelő férfiak lennének odaillőek."
  Definiáld a nemes/előkelő gyakorlati kritériumát. Mi biztosítja hogy egy közemberként született tehetséges, egyetemet végzett, tanult embernek nincsenek jobb vezetői képességei mint az előkelőségeknek? Elvi szinten miért ad jobb eredményt ha egy szűk arisztokrácia közül keressük a feladatra alkalmas személyt?

  Várom a kérdésre a választ:
  hogy a korszellemből első körben ki kellene gyomlálni mindazt, ami a karrierista szemlélethez vezetett
  Konkrétan mit mondasz, mit kell kigyomlálni, mit jelent ez a gyakorlatban egy nő számára?

  Az üres lózung puffogtatásod továbbra sem érdekel, abból már volt elég, most azokat kellene kibontani hogy van-e mögöttük tartalom is, de legfőképp hogy le tudod-e vezetni hogy miért is jobb a te elképzelésed. Egyenlőre ezzel 0 szinten vagy, szokásodhoz híven csak kinyilatkoztatni tudsz, indokolni már nem.

  "Nemcsak sok nő van a pártban, hanem komoly pozíciókba nőket delegáltak/választottak."
  Tehát akkor álltásod hogy sok van(nálunk 10%), míg Európában mindenhol máshol több. Nem gondolod hogy amit te soknak minősítesz az objektíven a kevés? Persze ahhoz képest hogy 0-át tartasz kívánatosnak ahhoz képest nyilván ez is sok, csak akkor azt tedd hozzá hogy 'bármennyi sok', mert így hamis az állításod.
 • Tetsuo
  #18
  Definiáljam? Nőknek normális esetben nincs helye a politikában, de proliknak, egyszerű polgároknak sem. Csak nemes emberek, előkelő férfiak lennének odaillőek.
  Ez egy elmúlt, ideális illetve közel ideális helyzet volt, a mainál messzemenően jobb. A mából kiindulva nem lehet ide visszatérni. Nem látok lehetőséget, esélyt arra, hogy visszalépjünk a jobb világba. Nem csak ezen a partikuláris területen, hanem semmilyen téren. Társadalmaink, globális civilizációnk az összeomlás felé tart, visszafordítani nem lehet, de az egyre kevesebb normális ember idealista célja ez kell, hogy legyen. Elsősorban szellemi, illetve belső síkon lehetséges a felemelés, vagyis egyénileg. Erre kell törekednünk.
 • defiant9
  #17
  Definiáld akkor hogy mi az szám amit a nők aránya kapcsán te soknak/elfogadhatónak minősítesz.


  "Tehát nem azt mondom, hogy nőknek vissza a fakanálhoz, hanem azt, hogy a korszellemből első körben ki kellene gyomlálni mindazt"
  Konkrétan mit mondasz, mit kell kigyomlálni, mit jelent ez a gyakorlatban egy nő számára? Járhat egy egyetemre, építhet-e utána karriert avagy inkább 3 minimum kisiskolás gyerek után kezdjen el ilyenben gondolkozni? (azt tudjuk hogy semmitmondó lózung puffogtatásban mindig is erős voltál, csak a konkrétumok amikkel hadilábon állsz)

  "Ha a múlt századelőn nem kezelték volna másként a nőket"
  Ez így van, előre engedték őket a gyerekekkel egyetemben, ezért volt hamis kvp konteós koncepciója hogy a a gonosz hímtőkések elsőosztálya ami meghatározó volt.
 • Tetsuo
  #16
  A köztársasági elnökről, az igazságügyi miniszterről és a sok stb-ről hallottál?
  A személyes véleményem az, hogy a női és férfi szerep teljesen más, nem jó keverni a kettőt egy személyben. A kettő egymást egészíti ki, egy egységet alkotnak ideális esetben. Ezenfelül nem csak nemek, hanem kor, származás és egyebek alapján is kell tagozódnia társadalmunknak.
  Na, ezt a Fidesz egyáltalán nem képviseli.
  A mai elcs*szett, modern világunkban már összekeveredtek a szerepek, emberek sokasága vesztette el identitását, csak bolyong a létben. Tehát nem azt mondom, hogy nőknek vissza a fakanálhoz, hanem azt, hogy a korszellemből első körben ki kellene gyomlálni mindazt, ami a karrierista szemlélethez vezetett, a hamis feminista lózungokat.

  Ha a múlt századelőn nem kezelték volna másként a nőket, akkor a Titanic-tragédiában elhúnytak aránya fordított lenne, hiszen a férfiak fizikai képességük miatt előbb elérik a mentőcsónakhelyeket...

 • defiant9
  #15
  "amíg a munkavállaló azzal van elfoglalva"
  Az a gond hogy magadból indulsz ki aki csőlátással csak egy dologra tud figyelni. Az IT versenyszektor részében azonban tipikusan olyan emberek dolgoznak akik képesek a munkaerőpiac több aspektusát egyszere is megérteni.
  A banális kólás analógiád is hibás.(főleg mert több ország is van ahol a helyi márkák pl. a coca/pepsi előtt vannak). Ebben nincs semmi tudatos tervezés, szimplán az időrendiség miatt nőttek globálisan a legnagyobbra, és a piacvezetőt azért nehéz kibillenteni mert érdemben senki nem tud sokkal jobb kólát gyártani. Pepsi szokott egyébként ilyen felméréseket hozni hogy a vakteszten ők a jobbak, de mégis az emberek lényegében elégedett a coca-cola -val is, így állításoddal ellentétben egyáltalán nem töprengenek hogy melyiket vegyiék le a polcról, azt veszik le amit megszoktak.
 • defiant9
  #14
  Ez most szarkazmus akart lenni?
  (max. annak jó)
 • defiant9
  #13
  "Ott inkabb az osztaly hatarozta meg a tuleles lehetoseget."
  Persze, persze, tudjuk már akkor is az árnyékhatalom. Sajnos a valóság megint mást mutat mint amit te kitaláltál:

  De nincs gond, ilyenkor szépen a homokba dugod a fejed, ignorálod a tényeket és továbbra is a kitalációdhoz próbálod torzítani a valóságot, majd konteózol tovább a köv. topicban.
 • Tetsuo
  #12
  A Fidesznek pont nincsenek ilyen céljai. Nemcsak sok nő van a pártban, hanem komoly pozíciókba nőket delegáltak/választottak.
 • kvp
  #11
  "A Titanicon is csak a feministák maradtak fent..."

  Inkabb a szegenyek. Tobb szegeny noi es gyermek utas halt meg mint elsoosztalyu ferfi utas. Ott inkabb az osztaly hatarozta meg a tuleles lehetoseget.

  "Nem baj, a fidesz szerint ugyis inkabb a pelenka mosasban vasalasban kene viritaniuk."

  Minden megszuletett gyerek fontos. Leginkabb ha a szulok jovedelembol elnek. Ez a gyakorlatban egykeresos csaladmodellt igenyelne, tehat a ferfi keresi a penzt, a no neveli a kisgyerekeket. A mai modern progressziv tarsadalmakban ez a csaladmodell mar nem letezik.

  "Ha az a cél, hogy jól érezzék magukat, akkor a prostik felvétele célravezetőbb."

  Ez is novelne a noi munkavallalok aranyat, de itt arrol van szo, hogy ha tobb a progressziv ember egy cegnel, akkor mindenki mas is alkalmazodik es boldog is lesz (jol lathato modon kimutatva), mivel egyebkent megbelyegzik es elkuldik. Az USA-ban a nok koreben konnyebb talalni progressziv embereket es oket vezeto poziciokba helyezve egyszerre lehet teljesiteni az ESG elvarasokat es szines, progressziv, feher rasszizmustol mentes munkahelyet kialakitani. Az egyetlen problema akkor van, ha az adott cegnel a tenyleges termelo munkat feher vagy keletazsiai ferfiak vegeztek, ugyanis oket elobb-utobb eluldozik ha nem tartoznak az lgbtqiap+ kozossegbe.

  "Én sem hallom a feministák hangos felszólalását azért, mert kevés a női bányász."

  A feministak jo reszet mar kizartak a mozgalombol, mert nem fogadtak el, hogy a transz nok is teljes erteku nok, sot magasabban vannak az elnyomottsagi rangsorban (igy tobb hatalom jar nekik mint a szuletett noknek). Egyebkent meg a mozgalom lenyege a vezeto poziciok megszerzeserol szolt, tehat a banyaszati ceg igazgatotanacsaban szivesen latnanak tobb not. A beosztott poziciokban mindegy. Ez az informatikai iparban a project manager es afolotti poziciokrol szol, tehat nekik csak ott problema hogy keves a no. A betatnitott programozo techikusok (lasd meg: kodolo majmok) kozott nem.
 • duke
  #10
  Nem baj, a fidesz szerint ugyis inkabb a pelenka mosasban vasalasban kene viritaniuk.
 • Ender Wiggin
  #9
  A Titanicon is csak a feministák maradtak fent...
 • Akva
  #8
  " Az emberek jobban érzik magukat a sokszínű csapatokban."

  Ha az a cél, hogy jól érezzék magukat, akkor a prostik felvétele célravezetőbb.
 • NEXUS6
  #7
  Tipikus tőkés/nyugati konfliktus kezelés.
  Ha adott piacon, körülmények között, versenyezni kell, teremts olyan mesterséges versenyhelyzetet, térítsd el az alap konfliktust (gyak proxy-háború XD), aminek te (tőkés) valójában már nem is vagy részese. Jellemző példa, amcsi üdítők bevitele adott országba, mert ugye amíg a júzer azon gondolkodik, hogy a pepszi, vagy a kokka a jobb, addig sem vesz helyi üdítőt!

  Itt dettó ua módszer, amíg a munkavállaló azzal van elfoglalva, hogy a másik mesterségesen generált csoportot kigolyózza, addig nem a tőkést kérdezi, hogy miért dolgozik kevesebb pénzért egyre többet? ;)
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.26. 10:13:27
 • ScholesMike
  #6
  Én sem hallom a feministák hangos felszólalását azért, mert kevés a női bányász.
  De azért sem hallottam egyet sem felszólalni, pl, hogy miért menekülhetnek el ukrajnából. Miért nem kell ugyanúgy harcolniuk, mint a férfiaknak.
 • ScholesMike
  #5
  Azok a nők, akik nem mennek technológiai vállalatokhoz dolgozni, attól még dolgoznak valahol. Valamilyen őket jobban érdeklő, más területen. És ott termelik a GDP-t. Szóval az, hogy nőne a GDP attól, hogy szakmát váltanának, nettó hülyeség.
  Nincs bizonyíték arra, hogy a fiúk jobbak lennének matematikából vagy informatikából, mint női osztálytársaik, de arra van (!), hogy jobban érdekli őket! Ilyen egyszerű. Férfiakat meg kevésbé érdeklik az olyan szakmák, mint pl. pszichológus, HR, óvoda pedagógus, stb.
  A nők férfi szerepbe kényszerítése (és ennek fordítottja) nem old meg semmit, sőt...
  És ezek nem sztereotípiák vagy kultúrális előítéletek. A józan ész és az őrült liberális diktatúra harca ez.
  Férfiak elleni diszkrimináció ez, hogy valakit azért vegyenek föl vezető pozícióba, mert nő és adott esetben akár kevésbé kompetens, mint a férfi jelentkező.
 • kvp
  #4
  A noi munkavallalok szamanak novelese gazdasagilag azert eri meg jobban, mert ha nem szul gyerekeket egy no akkor tobb gazdasagilag hasznos munkat tud vegezni az elete soran. A hianyzo munkaerot pedig a kepzetlen bevandorlo lakossagbol is potolni lehet, kozel ingyen, de hosszu tavon a 4. ipari forradalom miatt a munkasosztaly amugy is szuksegtelenne valik. Igy mar ma tokenyeresegre lehet valtani a meg nem szuleto gyerekeket. Ez volt a kinai gazdasagi csoda egyik alappillere.

  A fentiektol fuggetlenul a modern nok koreben magasabb a progressziv eszmeket vallok aranya, igy ha ok kerulnek vezeto poziciokba akkor konnyebben iranyithato egy vallalat es jobban megfelel az ESG szabalyokban leirt elvart mukodesi modnak. Ez ugyan hosszabb tavon a nyeresegesseget veszelyeztetheti, de meg Kina is tamogatja a rendszer bevezeteset a nyugati vallalatok eseten, mert a progressziv elvek fontosabbak mint a gazdasagi haszon es ezt egyre tobb nyugati nagyvallalat is elfogadja.
 • NEXUS6
  #3
  Nagyon jól tudjuk hogy a Kinectet is azért kellett kivonni a forgalomból, mert rasszistára programozták a zalgólitmusát (sötét szobában nem ismerte fel a fekete játékosokat).

  És ugye tudjuk azt is, ha több multigernder és persze nő IT szakember lenne a szakmában, akkor végre nem a hetero-fehér-fasiszta COD lenne a legnépszerűbb játék, hanem a Helló Kitty kalandjai a szivárványt pukizó egyszarvúkkal!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.25. 21:11:28
 • Kissssss0 #2
  "McKinsey tanácsadója és a tanulmány társszerzője kijelentette: "Azok a vállalatok, ahol több nő dolgozik a technológiai területen, pénzügyileg sikeresebbek, innovatívabbak és fenntarthatóbban működnek."

  és ezt mégis milyen statisztikára alapozva jelenti ki? sajátjára? na ne kezdjük...

  " Az emberek jobban érzik magukat a sokszínű csapatokban."

  nettó faszság, akkor érzed magad jól a helyeden ha megfelelő munkakörülmények biztosítva vannak és legfőképpen jól képzett emberekkel dolgozhatsz együtt.

  kb itt abba is hagytam a cikk olvasását.
 • noland
  #1
  Bezzeg az aszfaltozó brigádokban...és ott van az óvónői, nevelőnői szakma, ellenképpen. Nem lehet nem érdekli a nőket a IT? Avagy ki mondta, hogy minden varrónőnek férfinak kell lennie? Kvótát a kukás teamekbe is! :)