9
 • zola2000
  #9
  Ez alapján régebben mindenki a pubgval játszott, manapság a genshinnel globálisan katt azokhoz kell a hardver aztán élvezik a cinemarikus openworld játékot 6-7 collon, vagy lehet fényképezni a holdat szinte már teleszkóp szintű nagyítással stb

  Lehet hogy ezért, már a legtöbb ember nem akar évente uj mobilt venni mint régen, mert minek?
 • Dodo55
  #8
  Ezt oldják meg úgy, hogy a vásárlóiknak ne tűnjön fel, különben részvényesek ide vagy oda, ha nincsenek eladások, akkor akár be is csukhatnak.
 • Anonymusxx
  #7
  Amúgy az emberek mit csinálnak ezeken a szarokkal? Nézik a facebook posztokat, tiktokkot?
  Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.01.22. 16:54:59
 • zola2000
  #6
  Akkor valamit benéztél ha azt vártad hogy a cég a hasznából fogja később kevesebb profitért adni az uj telefont. Egy olyan cégvezetőt aki így dolgozik elzavarnák a részvényesek.

  Minden cég a saját pillanatnyi profitját tartja csak szem előtt, a xiaomi is elkezdte extra profitért adni a telefonjait, a poco brand csak azért létezik alacsonyabb szinten hogy más kisebb gyártók esetleg nehogy feljöjjenek.

  Én meg azért maradtam a poconál mert amire szükségem van az tudja a legjobb áron.
 • Dodo55
  #5
  Persze, de attól még szarrágóság és a vásárlók szembeköpése gyengébbre, illetve alacsonyabb tudáskészletűre kihozni egy utódmodellt, főleg még drágábban is. Mert látszik is, hogy ok, Exynost kapott amit házon belül tud a Samsung magának gyártani, de akkor kapott volna belőle legalább egy erősebbet és nagyobb tudásút, mert léteznek, konkrétan azokkal borzolták a kedélyeket pl. az eddigi Európába szánt S szériákban.

  Évtizedek óta alapszabály a fogyasztói társadalomban ez, mondhatni enélkül nem is működhetne a gazdaság, hogy ami újabb generációs termék, annak jobbnak kell lennie ugyanazon az áron, de ha lehet olcsóbban is inkább. Ha ezt nem tartják be, tök mindegy mivel akarják kimagyarázni, akkor bezuhan a fogyasztás, mert a vásárlók is csak addig hülyék és vakok, amíg a valamit-valamiért egyensúly rendben fent áll. Senkit nem fognak érdekelni a magyarázatok, ha a pénzemért feleslegesen dolgozom mert nincs értelmes dolog aminek a tulajdonlására érdemes lenne váltanom, vagy pedig a munkám, illetve a korábbi fáradozásaim (esetleges megtakarítások) értékébe taposnak bele azzal, hogy az árszinteket lényegesen emelik. Engem egyszerűen nem kell, hogy érdekeljenek az ő problémáik, hiszen azért voltam hajlandó tisztességes profitot hagyni bármilyen gyártónál, kereskedőnél, akármilyen cégnél, hogy ha ilyen problémák előállnak, akkor abból oldják meg úgy, hogy én abból semmit se érzékeljek, hidalják át a bukkanókat, legyen a kínálatuk mindig gördülékenyen elérhető. Ez most viszont láthatóan mégsem akart menni szinte egyetlen komolyabb szereplőnek sem a világon, ezért nagyon kemény recesszióval, majd deflációval fog a világgazdaság érte megfizetni a fogyasztást visszafogó tudatos és/vagy sértett és/vagy vásárlóerejükben megtépázott fogyasztók megtorlása, illetve elillanása által, csak ezúttal azt is számításba kell venniük, hogy leépítésekkel nem igazán fogják tudni a költségeiket visszafogni, mert a világ legtöbb szegletében idő közben áldatlan szakemberhiány alakult ki. Nem véletlen ezért gondolom most a hiszti, ugyanis itt akár évekre be kellhet majd rendezkedniük szép lassan az eddigi megszokott tetemes profitráta negyedével - tizedével kecsegtető működésre.

  Ja és persze mindezeket úgy mondom, hogy mégegyszer hangsúlyozom, hogy a vásárlónak onnantól nem dolga a gyártónak bármilyen érdekéről vagy problémájáról tudomást vennie a legminimálisabb mértékben sem, hogy nem költségtérítést fizet egy termékért, hanem busás profittal megfölözött árat.
  Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.01.21. 18:44:12
 • zola2000
  #4
  Ott azért nagyban szerepet játszott a chiphiány is.

  A poco x3 proba pl belefért egy snapdragon860 90ezer forintért míg az x4proba már csak jóval gyengébb futotta.
 • Dodo55
  #3
  Hol mi a helyzet... Itt nálunk sunyiba ott van egy rakat pénz még épp a szegényebbeknél is (amíg tart, mert az élelmiszerárakból baj lesz, hacsak most a GVH a gigavizsgálatával meg nem tudja végre elég keményen fegyelmezni az eszement nagyáruházakat), de mindenki elkezdett spórolni.

  Aztán a gyártók is buták egyszerűen, rendszeresen olyan döntéseket hoznak, amikről virít, hogy képtelenek vagy nem akarnak az orruknál tovább látni. Legjobb példa pl. Samsungnál az A52s vs. A53. 2021-ben kijöttek az előbbivel, amivel sok év után újra nem csak minőség, hanem tudás, illetve teljesítmény terén is fel tudták venni a versenyt az olcsóbb konkurenciával a megfizethető középkategória szegmensében. Tehát épp hogy megtalálták a tuti irányt. Erre utódnak kihoztak egy láthatóan gyengébb tudású modellt, ráadásul magasabb áron. Mintha csak az számítana, hogy a következő 2-3 hónapban mennyi lesz a bevétel, amikor még kevés a teszt és az újdonság ereje meg a szolgáltatók segítő keze az előfizetéses ajánlatokkal el nem adja az első batcheket, aztán meg jön a hiszti, hogy nincs bevétel. Hát tetszettek volna a korábbinál jobbat kínálni olcsóbban, főleg amikor egy válság már mindenki szerint rég elkerülhetetlennek látszott.
 • Myers
  #2
  "végre megjött az emberek esze"
  Jó lenne, de sajnos nem ezt jelenti. Nincs az embereknek lóvéja. Ha lenne vennék, mint a cukrot.
 • peterx
  #1
  Ebben mégis mi a rossz?? Ha nem adnak el azt jelenti h végre megjött az emberek esze és nem cserélgetnek évente telefont.. legalább kevesebb szemét keletkezik. Az a pár cég meg le van szarva akik rinyálnak, van elég bevételük így is.