4
 • Vanek úr
  #4
  Értem.
  Ettől függetlenül fenntartom, hogy sok embernek bőven elég az olcsóbb megoldás is, így biztosan nem lesz zsákutca. Hiszen ez a 'jövő', az AMD már nem fog visszalépni AM4-re, és mivel az alaplapok is elfogynak arra a platformra (ami marad, annak meg megdrágítják az árát), így nem lesz választási lehetőség sem, csak az új platform (vagy az Intel oldala, de ott sem olcsó a rendszer).
  Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2023.01.20. 01:00:44
 • Ellaberin
  #3
  Pont le is írtad miben lesz gyengébb. (gyengébb != lasabb)
 • Vanek úr
  #2
  Gyengébb? Mi gyengébb?
  Szerintem valamit félrenéztél a hírben, hiszen pont arról beszélnek, hogy olcsóbb chipset-es megoldások jönnek az AM5-ös procik alá (amik nem gyengébbek az AM4-eseknél, csak egyszerűen egyelőre jelentősen drágább az a platform). Az X670 és B650 mellé jöhet az A620-as. Nem lesz tőle lassabb, vagy gyengébb semmi, csak egyszerűen olcsóbb lesz (kihagyják a 'drágító tényező'-ket: pl.: PCI-Express 5 nem lesz a lapon se a VGA, se az SSD-k felé; nem lesz tuningolható a proci, így nem kell rá sok és drága feszültségszabályozó egység; nem lesz olyan sok csatoló (se SATA, se USB); ...). Pont úgy, ahogy eddig is voltak olcsóbb chipsetes (és ezáltal alacsonyabb árú, kevesebb tudással rendelkező) alaplapok, úgy most ide is megjönnek ezek. Meg már a DDR5-ös RAM-ok ára is csökken (igaz, csökkenhetne gyorsabban is, de hát ne legyünk telhetetlenek, az irány már jó).
 • Ellaberin
  #1
  Az, hogy gyengébb magában kódolja a elterjedését is. Ha annyival lesz gyengébb, hogy nem éri meg rá AM4-ről váltani, egy újabb zsákutca lehet.
  Mindinkább a mostani chipsetek olcsósításán kellene törni a fejüket, mert pont elég a DDR5 magas ára és az a tény, hogy leállva az AM4-el azok az alaplapok is irreálisan megdrágultak.
  Szépen belespiráloznak egy stagnálásba, ha nem engednek az árakból, de ők tudják.
  Csak akkor ne panaszkodjanak, hogy nem nő a pc piac.
  Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2023.01.18. 15:09:15