7
  • Ellaberin
    #6
    Érezhetően nem akarják elengedni (már csak azért se) a win kezdeti korszakában eszkábált intézőt. Tákolják 30 éve, mellettük és rajtuk felnőtt több kezdeményezés, amelyek közt van piaci szereplő is, de azért se veszik meg egyiket se. Még garage program szinten se, pedig legalább nem kellene a nulláról építkezve időt pazarolniuk.

    Most legalább láthatjuk a valódi okot is; kell a reklám felület és az adatgyűjtési kliens.
    Nyilván a felhasználók nagy többsége pont, hogy fogja használni ezután is, újabb lehetőséget adva a magánszféra teljes átadásához, mivel ezek az emberek alapból nem nyúlnak 3. fél programjaihoz, nem tanulták, nincs meg bennük a kényszer, lusták, stb.

    De szüttyögni nem nagyon kell; egy telepítő, a sok közül - már ha ez nem teher ugye. De értem mire gondolsz: egy oprendszernek alapja kellene legyen egy normális fájlkezelő. De ez erősen személyes érzés, van akinek ez teljesen elég, van aki meg egyenesen szereti - a kis mazochitsák :)
  • zola2000
    #6
    Miért van az hogy az fizetős OSek vannak tele reklámokkal és privacy gondokkal, míg az ingyenes Linux Mintel a nyílt forráskód miatt ellenőrizhetően nincs ilyen gond?

    Fordítva még meg is érteném de így?

    Bár elvileg a debloater eszközök ki tudják kapcsolni a reklámokat és a telemetriát a windowsban:
    https://github.com/topics/windows-11-debloat
  • Tetsuo
    #5
    Nem lehet, hogy "csak" a fájlnév alapján ajánlgat a Windows és nem az elemzett médiatartalom alapján?
  • Tetsuo
    #4
    Meg tudnák, ha akarnák. Felvásárolhatnának 1-2-t és integrálhatnák, ahelyett szüttyögni kell 3rd party "freeware" programokkal.
  • kvp
    #3
    Az uj feature-ok ket szempontbol is erdekesek. Egyreszt lesznek reklamok a beepitett filekezeloben, masreszt a felhasznalo sajat file-jainak tartalma alapjan jelennek meg. Tehat a rendszer ehhez alapbol feltolti a helyi gepen levo file-okat a felhobe, hogy kielemezhessek a tartalmukat es reklamokat kuldhessenek a gepre. Ez a megnovekedett halozati fogalom mellett foleg privacy szempontjabol erdekes, mint a windows fotokezelojenek automatikus felho alapu arcfelismerese es a billentyuleutes naplozas. Mindegyik fenti feature alabol be van kapcsolva es nem konnyu oket kikapcsolni, tovabba frissitesek utan hajlamosak maguktol visszakapcsolni.

    Lehet egyszerubb lenne az EULA-ba beirni, hogy minden a helyi gepen letrehozott vagy tarolt file, billentyuleutes vagy kamerakep/hang automatikusan megosztasra kerul a microsoft-tal es a felhasznalas feltetele az hogy ezt el kell fogadni.
  • barret
    #2
    Azt meg minek? Ezer éve léteznek kiforrott alkalmazások.Meg sem tudnák közelíteni minőségben...
  • Ellaberin
    #1
    Első körben egy file kezelőt kéne összeütni...