7
  • Ellaberin
    #7
    Megfelelő bitrátával még egy FullHD adás/film/stb is jól mutat, alacsonnyal meg az is vicc.
    Más tészta a 8K, amire a TV gyártókon kívül jóformán senki nem készült fel: se tartalom, se szolgáltató, se játék, se játék gép nincs a hétköznapi piacon.
    Nem is tudom mit vártak, még a 4K is mostanra lett um. általánosan kapható és tartalommal támogatott és viszonylag elfogadható árú.
  • Tetsuo
    #6
    Miért nem terjed a 8K? A stream az vicc. Ami az ok, az a BD és a játékkonzolok. Amíg úgy néz ki, azokon esély sincs 8K-ra, addig nem terjed a 8K - ilyen egyszerű.
  • duke
    #5
    Ez egyenlore nem jott be. A tartalom gyartokat sem erdekli, es nezoknek sincs ra igenye. Meg a 4k felbontas is kerdeses. Azert az erdekes lesz, ha egyszer terjedni kezdene, akkor az mikor hogyan, miert lesz.
  • inkvisitor
    #4
    "Csak még elég drága és vannak veszélyei."
    Főleg kisgyerekes háztartásokban.
  • RJoco
    #3
    Nem is számítottam másra.
    Elég drága készülékek. Nincs rá tartalom. A 4K-nál is csak nemrég jutottunk el oda, hogy normálisan játszhatóak rajta a játékok.
    Bár ugyanakkora területre sokkal több pixelt beszorítva még élesebb, szebb képet kaphatunk, nagyon kérdéses, hogy van e rá igény és, hogy egyáltalán észrevesszük e.
    Inkább finomítgassák csak a jelenlegi technológiát. Egy OLED eszméletlen szép egy LED után. Csak még elég drága és vannak veszélyei.
  • lammaer
    #2
    Én magam se tartok még a 4Knál se, persze nem vagyok "vájtszemű" :)
    FHD azt kész.
  • bunny
    #1
    Sok értelme nincs, ha nincs rá tartalom. Márpedig nincs, max a yt-on. 4K az akad a streaming szolgáltatóknál meg kb. minden FHD-ben. Meg értelme sincs, nekem a FHD is frankó az 55" TV-n, 4K meg űberbrutál, 8K-hoz akkora méret kéne ami a legtöbb embernél nem pálya, mert konkrétan el se fér.