7
 • felemelő
  #7
  A Win licence gondra lehetne lépni könnyen megbontás nélkül becsúsztatható m.2 ssd kártyákkal a laptopokba. :)
 • Tetsuo
  #6
  Szerintem meg óriási nyereséget realizálnak a gyártók minimális fejlesztések mellett.
 • kvp
  #5
  "Mindegy, egyszerűen felháborító, hogy nem esnek az árak és nem a Ft árfolyama miatt, hanem pl. euróban sem."

  Nyugaton kb. 20%-os inflacio varhato, azaz valtozatlan arak esetenjelentosen olcsobbak lettek a meghajtok. Sajnos a Moore torveny mar nem ervenyes az ssd-kre, tehat nem duplazodik a meretuk masfel evente. Nem mintha a cpu teljesitmeny tudna hozni a regi fejlodesi gorbet...
 • Tetsuo
  #4
  Nyilván lehet trükközni, zsonglőrködni, de a normális használat ennek elkerülését jelenti.
  Veszel egy 2 TB-ost, aztán arra pakolod a programokat is. (Miért ne tennéd?) Egyébként éppen az OS-nek mindegy, hogy gyors vagy lassú SSD-ről fut. Egyre több program, köztük játék pedig kihasználja az extrém SSD-sebességet.
  Nincs is nagy árkülönbség a (nem túl) lassú és a (nem túl) gyors SSD-k között, az árkülönbség a minőséget tükrözi inkább.

  Mindegy, egyszerűen felháborító, hogy nem esnek az árak és nem a Ft árfolyama miatt, hanem pl. euróban sem. 2022-ben, pláne 2023-ban szerintem GB-ot nem is szabadna számolni már...
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  " Most éppen elég egy rendszerhez, de 1-2 év múlva szűkös lesz."

  Ha normálisan van használva nem lesz szűkös 10 év múlva sem. A 128-as Samsung, amit 10 éve boot drive-nak használok már valóban szűkös, de akkoriban sem éreztem nagynak, csak hát ugye 30eFt volt.

  Nyilván, amikor 100GB egyetlen játék és HDD-ről 3-5 perc egy térkép töltés, akkor érthető, hogy kevés lehet az 512, de jövőt állóságról felesleges beszélni, amikor nincs az előírva, hogy ne lehessen 2x ssd egy gépben és az egyik ne legyen egy lassabb, de jó nagy TLC-s példány.
  A Forint árfolyamát elnézve, az is csoda, hogy kapsz 25eFt körül normális 1TB-os SSD-t.
 • wraithLord
  #2
  Milyen rendszert használsz? GodzillaOS?
 • Tetsuo
  #1
  Árcsökkenés? 2 TB-ost nézem egy ideje, mert újabb kellene, de annak ára csak növekedett.
  Az 512-es szerintem nem éri meg, mert nem jövőálló. Most éppen elég egy rendszerhez, de 1-2 év múlva szűkös lesz. Az ember pedig nem akar évente újítani, pláne főmeghajtót cserélni.