11
 • defiant9
  #11
  Megoldható, csak akarat(kényszer) kérdése.
  Samsung Galaxy XCover 6 Pro
  It’s no flagship by any stretch of the imagination, but it’s pretty capable. It has a Full HD display, a mid-range Snapdragon 778G processor, decent cameras, and a large removable 4,050mAh battery, making it a very compelling phone.
  The rugged XCover 6 Pro is also built to survive the elements. It has an IP68 rating for dust and water resistance and a MIL-STD 810H certification for impact resistance.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #10
  "hogy a telefonban lévő töltőelektronika is elhasználódik és semmi értelme az akksi cserének."

  Eeeeeeeeeeeeh? 15 évet simán bírhat, ha nem 30W-os gyors töltővel ölöd.

  "A legnagyobb gond, hogy a por és vízállóság lesz ezzel feladva. Ez szerintem sokkal több kidobott készüléket fog eredményezni, mint a tönkrement akkuk"

  Biztosan nem. Port jól bírnák tömítés nélkül is, legtöbb ember pedig nem fürdik telefonjával. Nekem volt már pár vízállóság nélküli készülékem, mindig az akku volt a gyenge láncszem.


  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.12.28. 21:58:15
 • Armagedown
  #9
  Milyen hamar eszükbe jutott, alig 15 éve vannak a piacon cserélhetetlen akkus mobilok.
 • M2 #8
  Én meg cserélhető EU-s politikusokat akarok! :-)

  Hetente elég...
 • Dodo55
  #7
  1. egy csúcskészülék 6-8 év múlva is egy minőségi belépőszintű teljesitményt / featuresetet képes kínálni. Mondhatni olyan magas használati értéket képes képviselni, mint pl. egy prémium gyártó minőségi kompakt használt autótípusai 15-20 évesen. Lehet, hogy egyes gyártók üzletileg ezt inkább zokon veszik, mint sem örülnének a hosszútávú elégedettségből fakadó szilárd márkaelismertségi bázisnak, de akkor társadalmi érdek is az ilyen rövidtávon gondolkodó kapzsi cégek zajos csődje.

  2. Lehet a hátlaphoz tenni egy gumitömítést és az IP védelem már meg is van. Nézz meg egy SIM trayt a mostani a IP védett modelleken. Ugyanez ott van kicsiben, nincs ebben semmi kihívás.

  3. Ha ez a cél, hogy ne kelljen töltögetni, akkor már inkább a nukleáris telepek. 40-50 éves technológia, 1 "töltés" majd 100 évig elegendő, mára bármekkora méretben és felhasználási jelleghez előállítható szó szerint atombiztos tokozásban, csak a gyártók féltek behozni úgy egy évtizede a fogyasztók aggályai miatt és inkább nem erőltették. Autóknál a gyakori csere veszélyes szerintem a kontakthibák előfordulási eshetőségeinek fokozott megnövekedése miatt, míg a töltés nem gazdaságos sem a veszteségeket, sem a szükséges infrastruktúrát tekintve. Kb. már most eljutottunk oda, amekkora szeletet az elektromos jarművek a piacon egészséges módon el tudnak maximum foglalni. Ha ennél jobban elterjednek, ott már komoly kihívásokkal kellhet szembesülni amiket tartósan majd csak egy elosztott fúzióserőmű hálózat tudna csak feloldani.
 • RJoco
  #6
  Fejlődünk visszafele.
  Ahol valami jót alkotnának, ugyanott valamit el is gányolnak. Így értelmetlen lesz az egész.
  Én nem szeretnék akksit cserélni. Főleg úgy, hogy tudom, hogy a telefonban lévő töltőelektronika is elhasználódik és semmi értelme az akksi cserének.
  Emellett addigra az egyéb elektronika is elavul és tönkremegy a csúcs készülékben is. Mert egyszerűen így van tervezve. És a programokat is úgy írják, hogy kénytelen legyén a készüléket cserélni.

  A legnagyobb gond, hogy a por és vízállóság lesz ezzel feladva. Ez szerintem sokkal több kidobott készüléket fog eredményezni, mint a tönkrement akkuk.

  Inkább azt kellene elérniük, hogy az akkuk 5 év után és még jól működjenek, ha nem is 100%-osan.

  Az autóknál sokkal inkább előnyben részesíteném a cserét. Azoknak többet ki kell bírniuk. Előállításuk is sokkal környezetszennyezőbb, mint egy telefoné.
  És, ha az egészet szabványosítanák, akkor nem tölteni kellene az akkut egy kúton, hanem cserélni a pakkot.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #5
  Igazából nem feltétlen lesznek nagyobbak. Annyi a lényeg, hogy a hátlap pattintós legyen, ne ragasztott, illetve a gyártó ne dugja el az akkut 5 szándékosan sérülékeny, akár beforrasztott szalagkábel alá.

  Persze én ezért simán beáldoznék 3mm vastagságot, nemhogy 0.5mm-t. Elég szomorúnak tartom, hogy vannak emberek, akiket még mindig csak a vékonyság érdekli, akkor is, ha ez masszívan a tartósság rovására megy. Laptopoknál meg pláne..


  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.12.28. 10:59:09
 • gosub
  #4
  Lehet újra lesz majd csereakksis teló, de szofverfrissítéssel megoldják, hogy ne legyen érdemes, idővel úgy belassul. Ahogy eddig is kikényszerítették a telócserét.
 • uwu2020
  #3
  Ettől nem lesznek nagyobbak a telók? Ha igen, akkor nem kéne erőltetni. Inkáb az a baj, hogy nem lehet választani, Mert most csak egybeteó van, közbe meg lenne igény cserélhetőre is.
 • dyra
  #2
  Nagyon jó az irány. Laptopoknal dettó némelyik típusban már szintén nem egyszerű a csere.
 • defiant9
  #1
  Jó az irány, ne a gyengülő akksik indukálják a méregdrága, egyébként még feladatát ellátni képes telefonok cseréjét.