6
  • Dodo55
    #6
    1. Milyen tartós közhangulat és össznépi belátás is kell ahhoz, hogy a jelenlegi országgyűlés a 4. alkalommal kerüljön 2/3-os többséggel megválasztásra?
    2. Elő is lettek véve, csak jogállamiság van, azaz EGYETLEN bíró, akihez épp valamilyen úton-módon valakik rendelik az ügyet, szabad belátása szerint hozhat ítéletet a bíróságra az ügyet beterjesztő hatóságok bizonyítékainak és "szakvéleményének" szabad figyelembe vagy figyelembe nem vételével, érdeminek vagy nem érdeminek tekintésével, súlyosnak vagy súlytalannak való megítélésével. Persze ezt jogszabályok szerint le kell vezetnie, nyilván. És aztán lehet fellebbezni, hogy ezeket a jogszabályokat ki hogyan értelmezi. Nyilván. De pont ezek miatt ez marhára nem olyan egyszerűen működik, hogy jön egy kormány és minden hatalom az övéké, mindenki az ő irányelveik szerint cselekszik. Ha tehát a bírók hozzád hasonlóan esetleg a TV székháznál történt tüntetői túlkapások miatt a rend jogos visszavágásának élték kicsit meg a szívükben az azt követő időszakban történt terrorisztikus rendőrségi túlkapásokat, akkor könnyen kimehetett végül ennyire az eljárásoknak így az éle a végére, bármit is szeretett volna az új kormány és bármit is követelt volna a nép.
    3. Történelmi viszonylatban ezzel szemben a szubjektív tényezők kizárhatók. Volt egy kormány, hazugsággal és hamis pénzügyi jelentésekkel nyertek választást, bedöntötték hónapok alatt a gazdaságot, a teljes nép fellázadt (igen, ahogy mondod volt 1-2 kirívóbb lokális túlkapás), a kormány pedig a szégyentől elsüllyedő lemondás helyett a nyílt erőszakkal a hatalomhoz való ragaszkodást választotta a rendőrség felhasználásával a későbbi _többnyire békés_ tüntetéseken a _járókelőket és ottlakókat is válogatás nélkül_ megverve, letartóztatva, pár esetben megnyomorítva. Ezek így nagy vonalakban objektív, gazdagon dokumentált történelmi tények.

    Boldog Karácsonyt!
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.12.25. 13:04:46
  • lammaer
    #5
    Azt hogy a jelenlegi országygyúlés mit minek minősít semmit sem jelent, csak EGYETLEN egy ember akaratának megnyílvánulását.

    Amúgy furcsállom hogy már rég elő kellett volna venni és leültetni / megbüntetni a felelősöket. Ehhez képest még vádemelés se történt 18 év alatt és még mindig csak egy előrángatott gumicsont ha bármikor szóba kerül a NER szennyese... te hogyan magyarázot hogy még a jelenlegi teljhatalmú úrnak se tellik töbre egy "szemkilövető gyurcsányozásnál" ha a 2006os eseményekről van szó. Pedig most meg lehetne büntetni, hiszen minden a fidesz kezében van, és mégse... lehet hogy mégse felelős semmiért?

    Amúgy szerintem a magán és köztulajdon ronglása (értsd kirakatok betörése, autók és a TV székház felgyújtása) eléggé nem alapvető jog...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.12.25. 12:34:16
  • zola2000
    #4
    A hivatalos törvények szerint elvileg nem tilos tüntetni Kínában.

    Más kérdés hogy gyakorlatilag nem ajánlott...
  • Dodo55
    #3
    Azért durva, mert ott kb. majdhogynem tilos tüntetni és kevés példa volt rá eddig. Tehát relatív durva, de relatív nagyon durva. És ugye default relatív indulunk ki mindenből, abszolút összehasonlítgatásoknak nincs is nagyon értelme különböző körülmények esetén. Persze ettől függetlenül 2006 is durva volt, nem véletlenül minősítette a későbbi országgyűlés már terrorcselekménynek (és egyébként nem véletlenül került a téma sem ismét mostanában a felszínre, amikor az EU a jogállamisági eljárásra hivatkozva halogatta a fizetési kötelezettségeit felénk, holott akkoriban meg az alapvető jogok erőszakos állami elfojtása / megtorlása miatt külön felszólításra sem indítottak meg ilyen eljárást).
  • Cat #2
    1. Nálunk 9,5 millióból meghalt 45 ezer. Az 0,00473684. 1,2 milliárd x 0,00473684 = 5 684 208. Ez brutálisan nagy szám.
    2. Minden halottra jut legalább 10, aki kezelésre szorul, legyen az kórház vagy egyéb. És ennek sokszorosának kell simán csak láz- fájdalomcsillapító. Azaz egyből több milliárd adagról beszélünk.
    3. Kínában nincsen pfizer, moderna vagy jansen. A sajátjuk van, amiről saját tapasztalatból tudjuk, hogy mennyit ér, mennyi ellenanyagot termel a szervezet. Időseknél semmit.
    4. Európában több hullám volt, mindegyikben egyre fertőzőbb vírussal. Kína az első legalább hármat elkerülte, és egyből a legdurvábban fertőzőt kapják meg.
  • zola2000
    #1
    De hogyan esik ki annyi ember a munkából, Magyarországon volt 45ezer hallott különben nem volt különösebb kiesés munkaerőben, pedig itt a halálos indiai mutáns (delta) tombolt, ma meg a gyenge dél afrikai mutáns (omikron) van.

    Azt sem értem miért mondják hogy durvák voltak a kínai tömeg tüntetések, Magyarországon 2006ból durvább képeket lehetett látni.

    És úgy tűnik hogy Kínában is ha sokan akarnak valamit, és tüntetnek ellene, akkor elérik a céljukat.


    Szerintem a kínaiak sem hülyék, valamennyire elviselik a diktatúrát de nem akarnak Észak Korea lenni, magyarul ami sok az már nekik is sok.