6
 • kvp
  #4
  "Az orosz energiahordozók után már csak a kínai gyártókapacitást kellene feladnia az EU-nak, ezzel elérhetnék a gazdasági versenyképesség teljes feladását, azaz a 100%-os öntökönlövést."

  Nem ez a cel? Mert nekem ugy tunik az. Az europai deindusztrializacio jelenleg ott tart, hogy az az europai gyar amit nem Kinaba visznek, az az USA-ba kerul.

  "Ez az USA szankcióinak a hozadéka."

  Valahogy mindig az USA talalja ki az uj szankciokat, de valamiert mindig csak Europat erintik sulyosan.

  ps: Ennel mar csak az volt jobb amikor az EU bevezette a korlatozast az orosz olajszarmazekokra, majd Oroszorszag eladta oket Indianak az eddigi aron, Indiabol eladtak az USA-nak magasabb aron, majd az USA-bol eladtak az EU-ba, meg magasabb aron. Es egy fel bolygo koruli kor szallitas utan tobbszoros aron kirakodtak az EU-ban, ahova kozvetlenul is johetett volna. Az orosz allamot kozben semmilyen veszteseg nem erte. Az EU-n kivul pedig mindenki mas nyert rajta. Plusz az extra szallitasok miatt meg a kornyezetet is sikerult sokkal jobban szennyezni.
 • Ellaberin
  #3
  Ennek éppen semmi köze az EU-hoz. Ez az USA szankcióinak a hozadéka.
 • asgh
  #2
  Az orosz energiahordozók után már csak a kínai gyártókapacitást kellene feladnia az EU-nak, ezzel elérhetnék a gazdasági versenyképesség teljes feladását, azaz a 100%-os öntökönlövést.
 • kvp
  #1
  Valoszinuleg a kinaiak szivesen atveszik az orosz chip beszallito szerepet es ezzel mar ket atomhatalom lesz erdekelt abban, hogy a nyugati technologia kinai kezbe keruljon. Lassan johetne mar az EU reszerol a teljes kereskedelmi blokad Kinaval szemben is...