5
  • grobs
    #5
    Ide nem kell MI. A csapat marad, csak a semmittevő influencer lett lecserélve egy avatárra. Ráadásul az avatár "mögött" lesz egy ember is ha mozogni kell, de így még csak abba a nembe se kell tartozzon, és bármikor lecserélhető lesz. Az avatár nem öregszik, nem kell plasztikázni, nem lesznek sztár allűrjei. Mindig képes lesz hozni egy külsőt zokszó nélkül. Ha megunják akkor lesz másik.
  • Tetsuo
    #4
    Nos, grafikailag realisztikusabb lett, de az MI-t tekintve a rovarok szintjén ragadt. Szóval értelmes munkát nem lop el az emberektől még jóideig.
    Emlékszem annak idején azért vettem meg az említett regényt, mert jó csaj volt a borítón. :-)
  • kvp
    #3
    Errol irt Gibson 1996-ban az Idoru-ban. De ott van Hatsune Miku az "elo" koncertjeivel, de emlithetnem Ami Yamatot, "aki" a valos vilagban elo virtualis avatar otletre epitett vicckent szuletett. A technologia fotorealisztikusabb lett, de igazabol maga az otlet az elso rajzfilmek ota letezik. Miki eger vagy Tom es Jerry se oregedett sokat az elmult evek alatt es ok eleg jelentos influencerek...
  • Tetsuo
    #2

    A "virtuális személy" mögött dolgoznak néhányan, szóval nem csökken általa a munkahelyek száma.
    A jövőben, mikor egy kisebb csoport százával gyártja és irányítja ezeket, akkor majd tényleg csökken a munkalehetőség.
    Viszont akinek egy virtuális személy elveheti a munkáját, az nem is csinált hasznosat.
  • Cat #1
    Ez tökéletesen megmutatja, hogy nem a személy, hanem a mögötte lévő marketing a lényeg. Bárkit odarakhatnak, ha jó a szervezőgárda, hívogatják a gyártókat/cégeket, kiajánlják az influencert akkor az sok pénzt fog keresni. Ez ugyanígy van a zeneiparban, a sportban és sok más helyen, a háttércsapat hiánya miatt bukik meg rengeteg egyébként nagyon jó zenész/előadó.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2022.12.21. 13:18:16