29
  • MerlinW
    #29
    Oh a Google már dolgozik a témán. Nemsokára elérhetetlen lesz minden Google szolgáltatás és böngésző valós felhasználó azonosítás nélkül.
  • defiant9
    #28
    Tehát erre a "sértegetős megszólítás" threadre/érvre sem tudtál már érdemben reagálni és a személyeskedésbe menekültél, de mégis úgy gondolod hogy nem buktad a vitát? Lol.
    Maradt annyi hogy egy fiktív helyzet tudták kitalálni hogy mi lenne ha. Lol2
  • Tetsuo
    #27
    Vereséget te szenvedsz minden egyes hozzászólással, mert írni sem tudsz. A műveltséged sem magas szint (papirusz és a többiek ugye), ami önmagában nem baj, a baj, hogy fennhéjázó, öntelt okoskodással adod elő az abból is eredő csúsztatásaidat. Ez bizony szánalmas még a XXI. században is.
  • defiant9
    #26
    Szövegértés. Kultúrember nem használ a másik számára sértő kifejezést, ez alapvetően neveltetés és intelligencia kérdése. Nyilván a te rasszista, homofób, antiszemita világodban ez furcsán hat, de képzeld van ezen primitív gyűlölködő szint felett is (kultúr)élet.
    A többi pontban pedig szépen vereséget szenvedtél ismét. Üdv. a 21. században!
  • Tetsuo
    #25
    "...Ezért nem használja kultúrember" (a nigger szót). Szóval a négereket nem tekinted kultúrembernek. Itt bújik ki a szög a zsákból!
  • defiant9
    #24
    "Nem tudom érzékelted-e, hogy a niggerezés meg az antirasszista újságíró rákérdezése, hogy niggereztek-e teljesen különböző sőt ellentétes dolog?"
    Nem igazán, a N betűs szó használata önmagában sértő a fekete közösségre/emberekre nézve, ezért nem használja kultúrember, ezért jelentették is a diákok az esetet. Ahogy mondtam egy NYT szintű újság és az ott dolgozó (min)150 újságíró vállalati kultúrájával nem összeférhető ez a rasszista szóhasználat. Nincs jogod akármit mondani, következmények nélkül legalábbis. Nemrég kifejtettem valakinek hogy a szavaknak súlya van, felnőtt ember felismeri ezt és nem használ sértő kifejezéseket amikor van nem sértő megfelelőjük is.

    "150 ember ellene megy egy másiknak"
    Az újság ahogy írtam figyelemeztetéssel zárta (volna) az ügyet, de ez egy munkahely, és az ott dolgozóknak jogukban áll alakítani a kultúráját, értelemszerűen kollégák és olvasók elvesztése lett volna a maradó opció. El kell fogadni hogy egy cég munkatársaként bármi amit mondunk vagy teszünk egyben a céget is minősíti, a cégnek pedig jogában áll a törvények adta keretek közt a saját hitvallása/image-ét védeni/építeni. Ezért szoktak nagy márkák kivonulni egy reklámarc mögül ha az olyat tesz emit nem akarnak hogy hozzájuk kössenek. Nyilván egy szélsőjobbos újságnál maradhatott volna N-erezés után is, sőt.

    "A Brandenburgi-kapus dolgot meg ajánlom próbáld ki,"
    Értem, tehát ugyan sorra jönnek a "abszurdabnál abszurdabb" esetek, de te mégiscsak fiktívet tudsz mondani. Kellemetlen.
  • Tetsuo
    #23
    A titkosított hálózatokat is egyre inkább megfigyelik. A böngésződ által felajánlott, vagy a valóban használható, gyors VPN-ek után tud menni az a német kormányzat, amelyik nemrég göngyölített fel egy "veszélyes puccskísérletet" és meg is teszi, ha mondjuk holokausztot tagadsz. A négerek, arabok gyilkossági fenyegetései azért nem érik el azt a szintet persze.
  • rebekakocsis
    #21
    Igen és?A "klímaaktivisták" meg kőolajszármazékkal ragasztják magukat az autópályához. Az neked smafu?
    Igen, nyilván egy is sok. A másik 1000 akárhány bántalmazott, éheztetett gyerek a serpenyő másik oldalán ezekszerint neked smafu.
    Épp mint a gyógyszermellékhatásoknál.
    Szánalmas vagy.

    Utoljára szerkesztette: rebekakocsis, 2022.12.15. 12:50:26
  • Tetsuo
    #20
    A cikkek említenek tüntetéseket meg nemzetközi felhábordást, az smafu neked.
    Nekem meg egyetlen igazságtalanul elszakított gyermek hallatán is ökölbe szorul a kezem.
  • rebekakocsis
    #19
    Köszönöm a kiigazítást. De sajnos a linkjeid engem támasztanak alá. Az ,hogy van néhány eset ami valóban túlreagálás, még nem azt jelenti, hogy igazad van. Gyerekbántalmazás, mentális betegség anyánál/apánál. Gratulálok, ismét megerősítetted amit állítottam.
  • Tetsuo
    #18
    A szánalmas megint te vagy. Nem egy esetre, hanem szakmányban való visszaélésre hívtam fel a figyelmet a (nem svéd, hanem) norvég Barnevernet-et illetően. Arra is rávilágítottam, hogy a rossz modell elsősorban valószínűleg az anyagi érdekből adódik, vagyis a szervezet fejpénzt kap családoktól elszedett gyermekek után.
    A leginkább orosz áldozatok sajtóit itt többen részrehajlónak vélik, pedig az égbekiáltó bűnök elleni hangjuk jogos, ezért más, úgymond norvégbarát forrást mutatok, nem a teljesség, hanem a kiindulás érdekében.
    Link1,
    link2.
  • rebekakocsis
    #17
    Khmm... néz tükörbe.
    Ott sem olvastad az eredeti cikket, nem véletlenül koptál le ott is. Itt sem olvastad. Szánalmas vagy.
    Kint élő magyarok szerint? Aha persze. Mesélj még.
    Utoljára szerkesztette: rebekakocsis, 2022.12.15. 11:42:51
  • Tetsuo
    #16
    Cherry picking, igen véletlenszerűen választottam két ügyet, amit éppen a google dobott, igazolva állításod hamisságát.
    "Nem akarta kirúgni a cég, de kirúgta..." Aham, nem állítottam, hogy mit akart a cég, csak azt, hogy kirúgta. A linkelt cikkből indultam ki, az eredetit nem találtam. A NYT ugye részrehajló eleve. Hpgy 150 ember ellene megy egy másiknak, aki ezután kénytelen felmondani, vagy kirúgják az kb. ugyanaz, de ismétlem, jó lenne az eredeti sztorit, magát az újságírót meghallgatni és nem a NYT árnyékán keresztül.
    Nem tudom érzékelted-e, hogy a niggerezés meg az antirasszista újságíró rákérdezése, hogy niggereztek-e teljesen különböző sőt ellentétes dolog?

    A Brandenburgi-kapus dolgot meg ajánlom próbáűld ki, így elsőkézből kaphatsz ízelítőt a demokratúrából, amit eddig vakként nem vettél észre. Egyébként Ukrajnát negatív kontextusban (és oroszokat pozitívban) sem nagyon ajánlatos arrafelé illetni, mert 3 év börtön járhat érte - kint élő magyarok állításai alapján.
  • Tetsuo
    #15
    Hazudsz. Amit említettem ott nem vertek senkit; talán téged gyerekkorodban, azért vagy ilyen gyűlölködő.
  • rebekakocsis
    #14
    Ugyan mit is vársz tőle. Mint amikor habzo szájjal állította, hogy valahol, asszem svédben, azért vették el a családtól a gyerekeket ,mert keresztények.
    Aztán persze amikor szembesült azzal, hogy nem azért vették el a gyerekeket, mert keresztények, hanem , mert napi szinten verték, éheztették, büntették őket, arra már nem volt válasza. Szánalom. Itt is , másutt is.
  • defiant9
    #13
    Cherry picking. A branderburgi kaput nem hiszem, ez csak egy fikció/feltételezés, tényeket várok. Persze ha nagyon úgy plakátolsz ki egy látszat kérdést amiben benne van a válasz is(jellemző Fidesz taktika) ott ahaol nincs közvéleménykutatásra területfoglalási engedélyed akkor simán lehet hogy eljárás indul ellened. Gerincesnek kell lenni, és nem kérdésnek álcázni az állítást, az egy tipikus bulvár taktika hogy mocskolódás mögé kérdőjel. Az ilyen sugalmazó kérdésfeltevéseket egyébként egy bírósági tárgyalás során épp ezért nem is engednek.

    "a "magánidejében" feltett kérdés és nem niggerezés! miatt rúgtak ki egy újságírót"
    Hazudozol összevissza. Eleve nem magánút volt hanem az újság által szervezett diáklátogatás(amiért fizettek a résztvevők), ami után a diákok tettek panaszt a szóhasználat miatt (amiért nem kért bocsánatot).
    Másrészt nem akarta kirúgni a cég(korábban is volt attrocitása), ez volt az első körös döntésük(és nem is rúgták ki).
    Harmadrészt van ahol a céges kultúrába nem fér bele rasszista kifejezések használata és 150 munkatárs petíciót adott be ellene emiatt.
    Negyedrészt ő maga mondott le ezután (ekkor már bocsánatot kért).

    Az újságírás kicsit más, azzal hogy odaírod a neved a cikk fölé egyben azzal egyben hitelesíted is azt, egyfajta bélyeget teszel a lapra. Én teljesen megértem hogy a 150 másik ember nem karja hogy rasszista árnyék vetüljön az ő munkájukra is. Ők nyilván napi szinten ismerték a fickót, tudták hogy valamennyire rasszista, de tolerálták még, mindaddig amíg nem publikálásra, miután külső bejelentés kapcsán széleskörű publicitást kapott a szennyes, akkor már nem nagyon volt más opció, ez a közvélemény ereje/nyomása, és egy egy hasznos tisztító mechanizmus. A NYTimes logójával a hátad mögött nem mondhatsz akármit, ezt el kell fogadnod ha ott dolgozol, mert egyben az ő nevükben is mondod(ez minden cégre igaz, de az újságírásban hatványozottan fontos).

    "Sorra jönnek elő az abszurdabbnál abszurdabb esetek"
    Eddig 0-nál tartasz. Van valami a tarsolyodban?
  • Tetsuo
    #12
    Próbáld ki azt, hogy a Brandenburgi kapu tövében megkérdezed a járókelőket, valóban 6 millió zsidó vesztette életét a holokausztban? Néhány órán belül egy fogdán találod magad súlyos vádakkal illetve. Hányan lehetnek börtönben ilyenek miatt arrafelé?
    Itt pedig a "magánidejében" feltett kérdés és nem niggerezés! miatt rúgtak ki egy újságírót. Sorra jönnek elő az abszurdabbnál abszurdabb esetek, amit a sok libsi örömmel vagy legalábbis közönnyel konstatál.
  • end3
    #11
    Minden a társadalmat alkotó emberek célkitűzésein múlik. Ha sokan akarnak új, értéket képviselő célokat, terveket és megvalósítást, és nem megy másként, ideiglenes pár évre, évtizedre és jelentősebb részvétellel, akár az "elfordulás" is megvalósulhat. (Persze soha nem lesz mindenki elforduló. Már csak azért sem, mert a ma megvalósult internetes, kommunikációs csatornák sok pozitív használati lehetőséget, kényelmet is nyújtanak. - A fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni, nem célszerű.)

    Más kérdés, hogy a politikát alkotó, vezető emberek helyes megválasztása, a törvényes és valós társadalmi kontrollja, - az Internet alakítása szempontjából is, - lehet, hatékonyabb problémamegoldás lenne. (A hangsúly a törvénybe iktatott "valós"-on van!)

    Az lehetőség mindig meglesz, hogy a világon tömegesen bojkottálnak emberek szolgáltatások, termékek igénybevételét. Jó esetben hetek alatt lehetne "kivégezni" egy globális multit is. Csak kell hozzá akarat pár milliárd emberben.

    Na, ez az érdekérvényesítő felismerés még várat magára, de nem lehetetlen hogy egyszer eljön majd az ideje. Most még kicsit korai erről beszélni.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2022.12.14. 08:47:39
  • defiant9
    #10
    "egyebkent a kormanyzati kontroll tenyleg egyre erosebb, fuggetlenul attol, hogy Kinaban, Oroszorszagban vagy a nyugati vilagban el az ember
    Viszont hatalmas kulonbsegek vannak ezen kontroll szintjei kozott. "
    Igen, míg nyugaton kb. a szólásszabadság állapotában vagy és szabadon bírálhatod pl. az aktuális kormányzatot, addig Oroszországban vagy Kínában mész a böribe az államellenes tevékenységed miatt.
    Ami nyugaton tilos az a nagyobb médiákban gyűlöletkeltő beszéd(pl. sokak előtt cigányozni, zsidózni, meleg közösséget betegnek, bűnösnek tituláni) és a hazudozás(pl. holokauszt tagadás), egy netes fórumon ezért persze alapvetően nem jár retorzió. Ez persze nem tetszik sok jobbosnak mivel ők ezzel operálnának kampány szinten is.

    "Gyakorlatilag mar kerdezni is tilos, csak az elvart valaszokat ismetelgeti mindenki. Barki aki barmi massal probalkozott mar mindenhonnan ki van tiltva."
    Tökéletesen valótlan agyament konteós bemondás, amit a tények instant cáfolnak. Itt is feltehetsz bármiféle kérdést és nem leszel kitiltva. Te tényleg megnyugszol belül amikor kitalálsz egy ilyen hazugságot és azt mantrázod?
    Ami nem tetszik neked meg Tetsuo féle rasszistáknak hogy nem az ő intoleráns elképzeléseiket, konteóikat zengi az egész világ (nyilván nem, mert az emberek többsége nem náci, és nem is konteó hívő, és nem is kíváncsi ezekre).
    Amit meg kellene akadályozni - az internet kapcsán is - hogy a kormányzatok közpénzből toljanak pártpropagandát, vagy ha igen, akkor a választások eredményének arányában kell közpénzt adni az ellenzéknek is, és az állami reklám költés az közpénz költésnek minősül. Sajnos az aktuális kormányaztok ebben mindig ellenérdekeltek, úgyhogy ilyen nem nagyon lesz.
  • dyra
    #9
    Szépen indult, aztán a nagy cégek, kormányok, titkosszolgálatok és a csalók, bűnözők legfőbb játszótere lett. A globalizációt meg nem kicsit tolja ami miatt a kis települések még jobban elveszítik a munkahelyeiket, boltjaikat stb..
  • Tetsuo
    #8
    "Gyakorlatilag már kérdezni is tilos, csak az elvárt válaszokat ismételgeti mindenki. Bárki aki bármi mással probálkozott már mindenhonnan ki van tiltva."
    Pontosan, és rémisztő, hogy ezt sokan észre sem veszik. A nyakukra nő a "lágy" vagy "liberál"diktatúra miközben szidják az illiberális társadalmakat.
  • Cat #7
    "esetleg csak felelembol azert, hogy ne tapossak agyon mar az elso megszolalasanal."
    Dehát szerinte pont ez lesz az oka az emberek kivonulásának.
  • kvp
    #6
    A prof olyasvalki aki muveszeti kulturat tanit es fogalma sincs hogyan mukodik a jelenlegi halozat. Latja azokat a trendeket amik lakossag altal hasznalt internetes szolgaltatasokon vegbemennek, de nem igazan erti se azok mukodeset, se a technologiat mogotte. Tipikusan az aki felhivja a rendszergazdat, hogy hogyan kell google-oznie az email-jet, hogy belepjen vele a facebook-ba.

    Viccen kivul egyebkent a kormanyzati kontroll tenyleg egyre erosebb, fuggetlenul attol, hogy Kinaban, Oroszorszagban vagy a nyugati vilagban el az ember. Viszont hatalmas kulonbsegek vannak ezen kontroll szintjei kozott. Azert nem akarja meglatni, hogy az ismert kozossegi halozatokon kivul is van barmi mas, mert nem is hallott rola. Az emberek nagyreszenek az a par alkalmazas jelenti a netet amit elore telepitve kap a telefonjara es ami ott nincs, az szamukra nem is letezett soha.

    ps: A linkelt cikkben szereplo szoveg alapjan komolyan nem tudom, hogy tenyleg ennyire woke a pali vagy csak poenbol nyomta tele woke kulcsszavakkal a szekfoglalo beszedet, esetleg csak felelembol azert, hogy ne tapossak agyon mar az elso megszolalasanal. Szerintem valahol az masodik es a harmadik kozott lehet a valasz, mindenesetre a nyugati akademiai kornyezet meg az internetes kozossegi haloknal is sokkal elnyomobba, velemenykulonbsegeket nem turove valt az elmult evek soran. Gyakorlatilag mar kerdezni is tilos, csak az elvart valaszokat ismetelgeti mindenki. Barki aki barmi massal probalkozott mar mindenhonnan ki van tiltva.
  • Armagedown
    #5
    Kezd egészen Orwellivé válni az egész internet.
  • Ellaberin
    #4
    Nagy jós az tény. Ja nem.

    Ezeket az evidenciákat bár nem látja a társadalom 80%-a, de ez az a réteg, akiket pont lehet megvezetni és f.szbúkról azt hiszi az az internet. A büdös politikusok meg nyilván a saját képükre akarják szabni minden téren.
    Na megvolt a 15 perced, mehetsz vissza a f.szbúkra megnézni mennyi lájkot kaptál rá kedves "médiaelméletíró és internetes aktivista".
  • morguldae
    #3
    Minden csak akkor történik ha az emberek hagyják. De sajnos az emberek 80 %-a annyira hülye, hogy nem hogy nem hagyja, hanem még közre is működik...
  • esdideki
    #2
    Keveri az internetet, a webet meg a közösségi hálót...
  • Tetsuo
    #1
    Olyan szabadság a neten sosem lesz mint a 90-es években volt, de még olyan sem mint a 2000-es években sőt még olyan sem, mint a 10-es években.
    Hozzáteszem, hogy nem csak a neten, hanem a sajtóban, a közbeszédben, az utcán sem lesz meg az a szabadság már.
    A jövő inkább úgy fest, a mostaninál szigorúbb szabályozások, korlátozások lesznek minden területen.