13
  • M2 #13
    Hány Apple készülékedet vitted az elmúlt évben javításra? Hány esetben kértek a javításért annyit, mint az új készülék ára?

    Mellesleg pont az Apple indított otthon szervizelési programot:
    apples-self-service-repair-now-available

    Ez pont az ellenkezője annak, amit te állítottál. Azok a makacs tények...
  • kvp
    #12
    "Az EU törvényben kötelezi a gyártókat arra, hogy a telefonokat 5 évig kötelező szervizelni."

    Erre kivancsi leszek hogy oldjak meg.

    "az usb-c az nem töltő. Legalább egy picit oda lehetne figyelni arra amit írnak."

    USB-C-s csatlakozo es ezen belul az USB Power Delivery szabvany. Tehat mind a keszulekeknek, mind a toltoknek ezt a szabvanyt kell kovetniuk. Igy barmelyik keszuleknek barmelyik masik keszulek toltojevel mukodnie kell. Maximum a kisebb toltok nem tudnak annyi energiat leadni adott ido alatt mint a nagyobbak.

    https://en.wikipedia.org/wiki/USB-C#USB_Power_Delivery
  • Macropus Rufus
    #11
    nálunk a cégnél 32 iphone van, továbbá 11 ipad és 1 Macbook Air.. Hidd el ha azt írjuk, hogy lehet szervizelni akkor lehet. Igaz, nem jóskapistához kell vinni, hanem márkaszervizbe. De ha valakinek van pénze iphone-ra akkor legyen pénze a javítására is, igaz?

    "Az ujak mar garantaltan nem fogjak ennyi ideig huzni. Lehet rajongani erte, de az Apple pont az a ceg ami mindent megtesz azert, hogy ne lehessen javitani a keszulekeiket es sajnos ez az a terulet, ahol a tobbi gyarto koveti, tovabb csokkentve a keszulekek javithatosagat."
    Az EU törvényben kötelezi a gyártókat arra, hogy a telefonokat 5 évig kötelező szervizelni. (Az Apple-t is!), mondjuk azzal nem értek egyet, hogy 10 éves cuccokat is még javítani kellene. De ez az 5 év ez első lépésnek pont jó.
    https://pcforum.hu/hirek/25039/5-evig-lesz-kotelezo-javithatova-tenni-a-telefonokat-az-eu-ban

  • Macropus Rufus
    #10
    "az USB Type-C lett az egységes töltőszabvány,"
    az usb-c az nem töltő. Legalább egy picit oda lehetne figyelni arra amit írnak.
    Az egységes töltőszabvány azt jelenti, hogy minden mobileszközt ugyan olyan töltővel kellene tölteni. A szabvány csak arra tér ki, hogy minden eszközt usb-c csatolón keresztül kell tölteni, maga a töltők továbbra is eszközönként eltérőek lesznek.
  • MerlinW
    #9
    Két hónapja cseréltettem iPhone 12-ben aksit apple szervízben 20k-ért. Garanciában ingyen, utána Apple Care-nek hívják. Vagy elviszed bármelyik nem hivatalos szervízbe és cserélnek bármit. Egyedül a kijelző és az alaplap ami nagyon drága, a többi 20-30k max.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.12.12. 11:20:46
  • kvp
    #8
    "Ezek alapján elég durva csúsztatás tőled a "lassan ugyanannyi lesz mint ujat venni"."

    Nezd meg a nemreg bevezetett, kriptografiailag zarolt alkatreszeket. Ezeket csak hivatalos szerviz vagy az Apple-nel regisztralt maganszemely/vallalkozas tudja cserelni, csak addig amig van hozza gyari alkatresz es kozpontilag kell felprogramozni minden cserealkatreszt az adott keszulekhez. Lehet, hogy egy 10-12 eves apple keszulek meg mukodik, de max. telefonalni es sms-ezni lehet veluk. Az ujak mar garantaltan nem fogjak ennyi ideig huzni. Lehet rajongani erte, de az Apple pont az a ceg ami mindent megtesz azert, hogy ne lehessen javitani a keszulekeiket es sajnos ez az a terulet, ahol a tobbi gyarto koveti, tovabb csokkentve a keszulekek javithatosagat.
  • M2 #7
    Van sok hely, ahol iPhone aksi csere 6-12 ezer forint, 5 perc alatt, megvárható.
    Hivatalos csere 20-25 ezer forint.
    Új iPhone ára 300-900 ezer forint.

    Ezek alapján elég durva csúsztatás tőled a "lassan ugyanannyi lesz mint ujat venni". Annyira igaz, mint az, hogy: "legtobb apple hardver elettartalma 3 ev." Ezzel szemben a 10-12 éves Apple cuccok is köszönik szépen jól működnek az idősebb rokonoknál.
  • kvp
    #6
    "Alapból a szoftveres támogatás 5 év, így nem tudom honnan veszed a 3 évet. Az max az aksi élettartama, ha nagyon nyúzod, de azt meg lehet hivatalosan és nem hivatalosan is cserélni, fél óra alatt."

    Az ujabb keszulekek eseten mar szinte semmit nem lehet nem hivatalosan cserelni, a hivatalos csere meg lassan ugyanannyi lesz mint ujat venni. A lenyeg az, hogy amire kotelezove valik az uj tolto szabvanyt, addigra mar minden uj keszulek ezt fogja hasznalni (vagy csak vezetek nelkuli toltest). Akinek meg meg mindig regi keszuleke lesz (mar a 2. vagy 3. aksival), az max. hasznalja hozza a regi toltoket.

    "Ilyen probléma nem létezik, a valaha gyártott összes Apple töltő kompatibilis az összes töltőkábellel."

    Csak eppen egy korai iphone 30 tus tolto es kabel nem kompatibilis egy kesobbi, lightning-os keszulekkel. Tovabba a fix lightning kabeles toltokhoz meg adapter sincs usb-C fele. Es akkor meg ott van egy rakat eltero portot hasznalo tolto, azaz egy usb-A tolto nem hasznalhato egy usb-C/lightning-os kabellel. Az usb-s kabelek kozott azert konnyebb megfelelo atalakitot talalni, raadasul az uj usb-C-s kabelek mar ketiranyuak, tehat mindegy melyik veget dugja az ember melyik keszulekbe.

    ps: A fenti csodat az ethernet, de mar anno az analog telefonkabel is nagyon regota tudta.
  • Zsoltee_a_bator
    #5
    Nekem is jol mukodik mindenfele tizensokeves telom (nem apple). De hasznalni nem mernem oket security patchek nelkul.
  • MerlinW
    #4
    A távolból integet neked az iPhone 2G-m, bár már beteg, de eredeti aksival, 14 éves és tökéletesen működik, ahogy az összes többi iPhone, iPad, Watch, stb amit azóta vettem. Alapból a szoftveres támogatás 5 év, így nem tudom honnan veszed a 3 évet. Az max az aksi élettartama, ha nagyon nyúzod, de azt meg lehet hivatalosan és nem hivatalosan is cserélni, fél óra alatt.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Ilyen probléma nem létezik, a valaha gyártott összes Apple töltő kompatibilis az összes töltőkábellel.
  • kvp
    #2
    A legtobb apple hardver elettartalma 3 ev. Amire ez kozelezove valik, addigra a mostani uj keszulekek nagyresze mar elektronikus szemet lesz. Az USB-s keszulekek meg kompatibilisak jelenleg is.
  • barret
    #1
    És az új töltőt hogy használom a régi hardverrel? Kell hozzá venni jó áron adaptert?