18
  • defiant9
    #18
    Rögzítsük hogy Tetsuo ismért nem tudta konkrétummal alátámasztani a konteóját. Csak az általa folyamatosan bekajált fakenews oldalakat linkjét tudja felmutatni. Nincs új a nap alatt, ez egy a tradicionális konzervatív hívő vitaszínvonala.
    De tegyünk még egy próbált:
    Mondjuk azt hogy elolvastam, de nem találtam ott olyat ami igazolná az állításod. Beidéznéd esetleg hogy megvilágosuljak? (tudod ahogy a bibliából is szoktak idézni)
    (nyilván nem fogja, csak rúgtam bele még1et a móka kedvéért)
  • Tetsuo
    #17
    Attól tartok, agykapacitásodhoz és primitív világképedhez nem lehet leredukálni a válaszokat és nem néhány mondatról van szó. Olvass és olvass, hogy megvilágosodj. Tálcán van felkínálva a sültgalamb, de elvárod, hogy meg is rágják helyetted. Undorítóan viselkedsz.
  • defiant9
    #16
    " Minden ott van."
    Várom a beidézett 1-2 mondatot(a tényeket), ha ott van akkor szimpla ctr-c ctrl-v.
    De ez valahogy soha nem sikerül, nyilván mert nincs ott semmi ami beidézhető lenne, csak a konteózás.

  • Tetsuo
    #15
    Már megint hazudsz. Minden ott van. Többször írtam neked, olvasd el Csonthegyi Szilárd cikkeit a kuruc.infón. Azután egyet fogsz érteni velem, addig meg csak mellébeszélsz, tagadsz és gyűlölködsz.
  • defiant9
    #14
    "Ott vannak a hivatkozások."
    Nincs ott a kért adat:
    Kérek egyértelmű tényszerű bizonyítékokat(1-2 mondatot beidézve, és az azt tartalmazó dokumentum referenciát (ami nem egy kívülálló vélemény hanem hiteles forrás) a héttérhatalomról/behódolásról.
    Várom a beidézett mondatokat ami alátámasztja az állításod. Ha valóban van ilyen majd azután megnézem a forrást, de szinte biztos hogy nem lesz, sosincs, szokás szerint csak a szélsőjobbos propagandát tolod.
    Ahogy előre megmondtam, ismét csak beigazolódott hogy Tetsuo a kinyilatkoztatáson túl már nem tudja alátmasztani az állítását. Ilyen primitív vitakultúrával bír (már ha ezeket a beböfögésit annak lehet minősíteni).
  • Tetsuo
    #13
    Ott vannak a hivatkozások. Miért nem nézed meg?
  • defiant9
    #12
    "eleve nem kerülhet olyan ember, aki nem hajol meg bizonyos elvek és emberek előtt"
    Kérem konkrétan(tényszerűen) hogy mondjuk Elon Musk vagy Jeff Bezos ki és milyen elvek előtt is hajolt meg! Hol tettek ígéretet a zsidóság támogatásáról? Mivel támogatták azt?

    " a többi mind behódolt a cionista, szabadkőműves háttérhatalomnak"
    Ezt honnan lehet tudni? Kérek egyértelmű tényszerű bizonyítékokat(1-2 mondatot beidézve, és az azt tartalmazó dokumentum referenciát (ami nem egy kívülálló vélemény hanem hiteles forrás) a héttérhatalomról/behódolásról. Enélkül csak konteózol.

    Vélhetően itt ér véget az érvelés ugyanis jól ismert hogy Tetsuo csak a kinyilatkoztatásig jut csak ell, állításait már nem tudja alátámasztani, kontós hívő. Esetleg benyögi hogy erre neki ennyi ideje volt. Valójában a szélsőjobbos propagandaterjesztés a burkolt célja, és ezt akkurátusan meg is szokta tenni.
  • Tetsuo
    #11
    Amerikában adott (elitnek nevezett) közösségekbe eleve nem kerülhet olyan ember, aki nem hajol meg bizonyos elvek és emberek előtt, ígéretett téve a zsidóság támogatásáról. Ha véletlenül mégis odakerülne, kicsinálnák így vagy úgy.
    Meglehetősen infantilis az, aki szerint a két nagy párt választhatósága szabad választást jelent. A két nagy párt a háttérben egy.
    Ugyanúgy hazánkban a volt átkos rendszer kitartottjai és azok leszármazottai alkotják ma a gazdasági és politikai "krémet". Bármilyen ellentétpárt megvizsgálva láthatjuk, nagy pofájuk van, sarat dobálnak egymásra, de a háttérben, a lényegi kérdéseket illetően egy brancs mind.
    (Ebbe zavart bele eleinte a Jobbik - amit megfúrtak, szétvertek -, majd most a Mi Hazánk Mozgalom.)
    Németország, Anglia, Franciaország és a többi mind behódolt a cionista, szabadkőműves háttérhatalomnak. Amit persze le lehet tagadni, de ahelyett illene elolvasni Raffay Ernő témát célzó kutatómunkáit vagy legalább a jéghegy csúcsát felfedő, kiindulásnak alkalmas amerikai könyveket, cikkeket a "hirhedt lobbiról". (Link1, link2 a számtalanból.)
    Egyébként meg az állítólagos propaganda hamisítvány Jegyzőkönyv igazáról és a fenti "konspirációs teóriáról" a történések is lerántják a leplet, hiszen lépésről-lépésre beigazolódnak.
    Nem mellesleg a kuruc.infón van milliónyi felfedett eset és elfogulatlan kutatáson, tényadatokra mutató hivatkozások tárházával alátámasztott temérdek kutatás, ami előtt lehet játszani a süket és vak majmot, csak nem érdemes.
    A cancel culture-t is le lehet tagadni a nyilvánvaló létezése és brutális károkozása ellenére. (Link1, link2, link3.)
    Méghozzá azért nem érdemes, mert ha az ember elfordul az igaságtól, azzal önmagának árt a legtöbbet, ráadásul erre valószínűleg akkor döbben majd rá, mikor már késő lesz.

    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.12.04. 00:37:56
  • defiant9
    #10
    "Bizony a világon MINDENÜTT így megy ez."
    Nagyon nem. Az amerikai top cégtulajdonsok alapvetően nincsenek ilyen szintű politikai kontroll alatt. De persze nyugodtan hozhatsz példát hogy valaki az állampárt kritizálása miatt hasonló sorra jutott. Ott bukna ugye a mutatvány hogy Kína, Oroszország, vagy Orbánisztánnal szemben nyugaton nem egypártrendszer van, 4 év konzervatív/republikánus hatalom után jöhet 4 év liberális/demokrata kormányzat. A politikusokkal persze mindenütt jó jóban lenni(lobbi), ezért a cégek gyakran két vasat is tartanak a tűzben, mindkét oldalt támogatják.
  • Tetsuo
    #9
    Néha kidughatnád fejed az elefántcsonttoronyból meg a HVG lapjai közül. Bizony a világon MINDENÜTT így megy ez.
  • Cat #8
    Miért, szerinted ez a Jack Ma sikeres lehetett volna a párt segítsége nélkül? Pontosabban szólva, Oroszországban vagy Kínában _bármelyik mostani milliárdos_ szert tehetett volna a meglévő vagyonára a Putyin vagy a kínai párt aktív támogatása nélkül?

    De egy idő (vagyon és cégméret) után már nem kell nekik a párt, sőt, akadályozza őket. Ugyanez volt Oroszországban Mihail Hodorkovszkijjal, akit egy munkatáborba küldtek évekre, és ruhákat varrt. Simicska gecizett egyet, Jack Ma pedig a kínai pénzügyi rendszert bírálta.
  • Sequoyah
    #7
    Simicska magyar, es Magyarorszagot nem is soroltam a nyugati demokraciak koze.

    Es Simicska nem egy fuggetlen, sikeres uzletember, aki kritizalta a kormanyt. O eleve Orban seggnyalojakent lett "sikeres", es tomtek ki a zsebet magyar emberektol ellopott penzzel. Es meg a megbuktatasa utan sem fenyegette senki a szabadsagat, vagy testi epseget.

    Szoval ez minden szempontbol rossz pelda...
  • Csaba161
    #6
    Akkor nem ismered Simicska ügyét...
    (Vagy a Földrajzi nyelvi bizottságét, ami az első volt 2010-ben és azóta rendszeresen vannak ilyen esetek, mint pl. a legutóbbi a Műtrágyakirályé...)
  • Sequoyah
    #5
    Vilagon mindenhol? Hat igen, 3. vilagbeli orszagokban ez igy van, de nyugati demokraciakban (Europa, Eszak Amerika) nem.
    Meg magyarorszagon sem nagyon tortenik ilyen, pedig mi mindenaron a 3. vilaghoz akarunk csatlakozni...
  • kvp
    #4
    Ha nem szol be nagyon, akkor a penze egy reszevel elmehet, mert csak egyszer hibazott. Ha nagyon beszol akkor vagy tonkreteszik vagy megolik, esetleg mindketto. Ez igaz az orosz, a kinai es az amerikai milliardosokra is.

    A kerdes inkabb az, hogy nyugaton ha a milliardosok mukodtetik a rendszert, akkor ki donti el, hogy mi a helyes velemeny? Vagyonnal sulyozott tobbsegi alapon szavaznak? Az oroszoknal es a kinaiaknal trivialis, ott a vezeto dont, de ilyen nyugati vezeto letezeserol nem tudni...
  • Tetsuo
    #3
    Mit várt? A világon mindenhol és mindenkor kb. így megy ez. Ha beszól a legfőbb hatalomnak, vagy baleset éri, vagy jobb esetben csak repül.
  • Cat #2
    Node ebben az az érdekes, hogy Kína leggazdagabb embere volt, és simán tönkretették. Aki ott beszól a rendszernek, vége. Nem arról van szó, hogy "korai nyugdíjba ment", hanem hónapokra eltűnt, valószínűleg elvitték valami átnevelőtáborba, és utána most csak annyit mondd, hogy "pihenek".

    Retteg a csávó, gyakorlatilag száműzve lett.
  • felemelő
    #1
    Tudjuk, az ilyen embereket feszíti a céges növekedési vágy, a vagyongyarapítás, mintegy verseny.

    De valójában jobban jár egy korai nyugdíjazással, és visszavonulással.
    Élvezze ki az életet.

    Ha meg nagyon tenni akar valamit, ennyi tőkével azért tud.