5
  • Sequoyah
    #5
    A Bitcoin evek ota 400.000 tranzakcio / nap kornyeken stagnal, es nezd meg mennyi energia kell ahhoz.
    Aztan nezd meg mennyi normal tranzakcio zajlik a vilagban. Csak a Visa 150milli/nap, es akkor ott van Amex, MC, es az uj fajta privatabb megoldasok, pl a Facebookos atutalas, Venmo stb... Es szorozd fel az energiaigenyt ennyivel.

    Ha barmelyik kripto komolyan gondolja hogy ez lesz a jovo fizetoeszkoze, ezekkel a 100millios szamokkal kell vetekednie, ami a Bitcoin eseten fizikailag lehetetlen.

    De ott van az Etherum, aminek viszont mar alacsony az energiaigenye...
  • t_robert
    #4
    Ráadásul nem csak a kripto valuta értéke alacsony, de az energia ára is drága lassan mindenhol. Ahogy haladnak a bányászattal előre egyre több számítás kell hozzá. Kíváncsi vagyok elérkezik-e olyan időpont, mikor nem fogja fedezni a hardver teljesítménye a számítási igényt és olyan sok lesz az áram igény hozzá, hogy nem éri meg a bányászat már szinte sehol sem.
  • t_robert
    #3
    Nagyon helyes...... aki kriptabányász farmot akar üzemeltetni az telepítsen napelemeket vagy szélerőművet hozzá..... aztán pocsékolja abból rá az energiát...
  • Cat #2
    Nem építenek új erőművet, hanem olyan régi, már rentábilisan nem üzemeltethető fosszilis erőművet üzemeltetnek tovább/indítanak újra. Ezeknél ráadásul állami támogatást lehet felvenni pl. munkahelyteremtésre.

    pl.
    https://sg.hu/cikkek/it-tech/147159/sajat-eromuvet-vett-egy-bitcoin-banyasz-ceg
  • Ellaberin
    #1
    Ha az elektromos hálózathoz csatlakozók maradhatnak adtak a sz.rnak egy pofont. Mondjuk azon eleve csodálkoztam, hogy egyáltalán bármilyen célra adtak ki engedélyeket fosszilis alapú áramtermelésre, mert ezek szerint igen.

    Az meg külön szép a többi államtól, hogy csalogatják a kiebrudalt kínai bányákat, de sebaj majd rájönnek, mikor elő-elő fordulnak az áramkimaradások ;P

    Persze a mostani kripto helyzetben nem biztos, hogy tolonganak új erőművek építésével egybekötött bányák indításával.