13
Kenyérsütés otthoni körülmények között: kenyérsütő géppel vagy sütőben
 • Palinko
  #13
  Köszi! Mivel ilyen enyha a tél ma is készült pár dolog. Pizzával szoktunk kezdeni ami a kedvencem. Pelat, gorgonzola, sajt, spenót, gomba és szarvasgombás olivaolaj volt a feltét. Egyiket próbáltam klasszikus, másikat canotto stílusban nyújtani. A kenyér újra a tönkölybúzás, mindkét termék kovászos. Pizzához a Metro Chef Manitobáját használtam.

 • Ironman2
  #12
  Nagyon király mindkettőtöké!! Le a kalappal!
 • Palinko
  #11
  Újévi betevő

 • geo91
  #10
  na most talán még jobban sikerültek a kenyerek és a képek is :D • Ironman2
  #9
  Köszi,aranyos vagy,de sajna ebben a drága világban,egyre többen készülnek házi kenyér sütésre,mert tized annyira olcsóbban jönnek ki belőle.
 • Renata100
  #8
  Ne vegyétek el a munkát a pékek elől!
 • Ironman2
  #7
 • Montanosz
  #6
  én általában a szénhidrát tartalom miatt lassu kenyeret csinálok, kefirrel és komloval fermentálva, lassu főzőben kisütve, igy sikerült a gabonalisztet 30%-k alá csökkenteni, más növényi alapu lisztel kiváltva amiben nincs vagy alig van ch, pl spenotliszt, cikoria (orosz fekete kenyér) fakéregliszt, bükkfamagliszt, lepényfamagliszt stb
 • Palinko
  #5
  Őt érdemes nézegetni.
  Otthon sütőben öntött vas edényben érdemes sütni.

  Vagy kemencében is lehet próbálkozni:  Első poolishos második kettő csak kovászos.
 • Ironman2
  #4
  Egész jól néz ki,grat! Én otthon nem sütögetek semmiféle pékárut,még a gondolatától is rosszul vagyok.Persze,mert eleve pék vagyok,és a melóhelyből hazaérve,meg szabadnapomon se lenne kedvem pékárukat sütögetni.Gyári munkásként sajnos így látom a helyzetet,persze más lenne maszekba az biztos.Azért voltak próbálkozásaim idehaza,házi sütővel,de az más.Van kenyérsütőm is,vagy 20 éves.Annak idején amikor vettük,szinte luxuscikk volt,de kipróbálva zseniális dolgokat müvelt.A mienké az Nethaus,az occsóbb fajtából.De megéri nagyon,higgyétek el!
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.11.28. 01:40:40
 • becauseIsaid
  #3
  Szép kenyerek, biztos finom is!
  Családi érintettség miatt (gluténérzékenység), kényszerből már sok éve heti többszöri alkalomal süt kenyeret a feleségem itthon. Aki ismeri ezt a problémát, az tudja, hogy milyen nehéz gluténmentes kenyeret (meg más tésztákat is) elfogadható minőségben elkészíteni. Évek tapasztalata kell a jó végeredményhez. A kezdetek kezdetén még nem sok segítség volt, saját maga kísérletezte ki a módszert.
  Eleinte mi is géppel próbálkoztunk, kettőt is elnyűttünk, de nem váltak be, pedig nem voltak olcsó gépek. Manapság robotgépes dagasztással és sütőben, sütőformával készülnek. De szinte mindent itthon készít el, a palacsintától a lángoson és a zsömlén keresztül a süteményekig.

  Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2022.11.27. 22:29:34
 • ximix #2
  Nem rendszeresen sütöttünk, volt hogy hetente, volt hogy hónapokig nem.
  Van valami régi Clatronic sütő masinánk, de utoljára a Jénai tálas módszerrel csináltuk az nekem pl tetszett.

  A mediterrán jellegű a neten csak a "minek annyit, nem kell annyit gyúrni" féle kenyereket nem komálom, mert a nagy lyukak miatt szendvicset nem nagyon lehet készíteni belőlük.
 • geo91
  #1
  nektek mik a tapasztalataitok etéren?

  én régebben is szerettem kenyérféléket sütni itthon alkalmi szinten, de lassan egy éve ráálltam mindennapos kenyérsütésre, boltban már alig veszek ilyesmit.

  kisebb nagyobb szünetekkel, de lassan öt éve (intenzívebben egy éve) használok egy tefal pain plaisir gépet, én akkor még 25 ezerért vettem. ha sütőben is sütök, a tészta dagasztására mindig ezt használom, kiválóan működik még mindig.

  főleg teljeskiőrlésű dolgokat szoktam sütni, géppel kenyeret, néha magosat vagy krumplisat, sütőben zsömléket, legújabban pedig ezeket az egyenként 700 grammos (teljeskiőrlésű) tigris vekniket sikerült alkotni 650 ft-nyi alapanyagból:


  Utoljára szerkesztette: geo91, 2022.11.27. 18:12:33