3
 • 0Fritz
  #3
  Az egybesült államok nukleáris vezérlő rendszereiből 2019-ben vonták ki a floppy lemezek alkalmazását.

  "A missile combat crew member inserting a floppy disk into a communication module at a missile alert facility in 2014."


  Az ítéletről:
  "2016-ban a Bitmanagement Software GmbH nevű programfejlesztő cég több mint félmillió rendbeli szerzői jogsértéssel vádolta meg az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetét."
  "A bíróság végül arra a következtetésre jutott, hogy a Bitmanagementnek igaza volt abban, hogy az amerikai haditengerészet a megkötött szerződéseken túl is használta a szoftvert. Ez jogosulatlan másolásnak minősül. A tényleges felhasználás azonban nagyon korlátozott volt, a cég ezért csak 154 400 dollárt kapott ."

  Polgári perekben valamiért nem ilyenek az arányok és nem vesznek figyelembe semmiféle "tényleges felhasználás"-izét.
 • Ellaberin
  #2
  Nálunk a jogosulatlan másolást írd és mond lopásnak egyszerűsítik és akár a magánszemélyek is mehetnek letöltendőre.
  Nyilván más a jogrend és más a felállás egy amerikai haditengerészettel szemben. Viszont a pénzbeli arányok nem kicsit lejtettek - már ha igaz, amit a cég állított - a másoló brigád részére.
  (De az milyen már, hogy csak az IE-n működött a plugin :), az hogy egy haditengerészet sajtreszelőt használ meg ementálit vicces :DDD Vajon a WIn98-t lecserélték-e már, vagy tartják még, mert a későbbi op.ra írt IE is kib.ssza a plugint, az exe meg el se indul.... )
 • Sir Cryalot
  #1
  Üzemanyaggal is volt csalafintaság, de még mindig nem brit szint (seggrészegen mennek szolgálatot felvenni atomtengeralattjáróra) lmao
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.11.27. 15:09:20