4
  • Sir Cryalot
    #4
    "mogyoróért" "bullshit "

    de ez úgy általában is igaz,

    én személy szerint azért nem szívlelem őket, mert amibe tényleg kéne munkát rakni hogy PC-n esetleg legyen élet ( sztereo) azt fogták és kivették a geforce driverből,

    ezért a maradék sztereo kompatibilitás is hack.

    Pedig amikor az nv menőbb cég volt, meg dolgozott ott David Kirk aki már nincs ott VALAMIÉRT, addig volt ott rendes dolog, pl, sztereo kompatiblitás irányelvek.

    Azóta vagdalkozás, hadonászás, crypto, hadne soroljuk.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.11.19. 09:53:00
  • Ender Wiggin #3
    az adapterkábel sztori sem tett jót...
  • Sir Cryalot
    #2
    Iftenem PCért izgulni :D

    Nv réges-régen datacenter cég :D

    Geforceot mogyoróért adják selejt chipből :D

    ezeknek az a baja hogy helyzeti előnyt amijük van nem tudják kamatoztatni nem a PC.

    Oda bullshit jut :D
  • Dodo55
    #1
    Ki kéne kényszeríteniük, hogy minden piacon az MSRP-nél csak versenyképesebb bruttó árazás legyen és akkor nem lenne miről beszélni. Eleve buta dolog tömegtermékeknél az árrésen szívbajoskodni, a forgalom sokkal hatványozottabban számít és nem csak a profit tekintetében, hanem a teljes kereskedelmi lánc egészséges működőképessége miatt is. Amikor sikeres időszakok vannak, akkor válságok idején érdemes volna a korábban képzett tartalékokból akár veszteséges árképzést vagy a beragadt készletű kereskedőknek utólagos árleszállítást is alkalmazni, hogy az eladási lánc ne álljon be, mert különben belerohad a tőke (és mindegy is, hogy a gyártóé, vagy a forgalmazóé/kereskedőé, aki ugye a következő adagot a gyártótól addig nem fogja átvenni, tehát végsősoron a gyártó forgalma is elkerülhetetlenül beáll, akár olyan régi típusok felhalmozott készlete miatt is, amit már rég eladott, de mégis "megakasztja a végén futószalagot" a kereskedőnél) ami már eleve benne áll a korábban legyártott darabokban. Magyarul amit nem visznek, azt az alacsonyabbnál is alacsonyabb áron kell adni, szabadulni kell tőle minden perc számít alapon ilyenkor. De úgy látszik már nincs kereskedő sehol (vagy nem megfelelő pozícióban), csak profitéhes "üzletember", mert a kb. eleve semmire sem való GT710 és társai még mindig 10k fölött vannak (10 éves szerverekbe vettünk a cégnél kettőt egyszer, mert nem volt az alaplapon IGP és bedöglöttek a korábbi kártyák és itt ki is fújt ami keresletet ezekre életemben láttam) és szintén tömegesen a raktárakban porosodó, a brutálisan erős 3060Ti és a 3070 széria miatt elég nehéz helyzetbe pozícionált 3050 és sima 3060-ak árai sem mentek be még 80-100k alá, ahol már a megfelelő forgalmat eredményező keresletre találnának.