4
 • Sir Cryalot
  #4
  Ami 8K-t tud az lightfield-et is tud, azért csinálták meg TV-kbe már 2010-es években is, hátha jó lesz autosztereora amit holo displayként adtak volna el, csak az kicsit nehezebb ügy mint egy 8k pixel matrix.
 • end3
  #3
  "Ezelre a felesleges featurokre elpazarolt energiát" - A mobilokat már régóta nem nekünk, a felhasználóknak fejlesztik. A featurák átgondoltak, és egy "a világ adott helyén" készült és persze "felhőzött", 8K videó sokkal több, akár stratégiai fontosságú információt jelenthet a "gazdának" mint akár pl. a 4K. (Erre pedig az 5G mellett szükségük van azoknak, akik a világ "egyközpontú" irányítását tervezik.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2022.11.18. 07:14:29
 • zola2000
  #2
  Mondjuk térhangzást nem árt ha tudja a mobil ha valakinek 3D képes headsete van.

  Különben a sokszáz megapixeles kamera is felesleges, a 16giga ram és terabájtos tárhely is, de ha valaki megkérdezi hogy "ez a félmillió forintos Samsung mivel tud többet mint az a százezres Poco? " Akkor valamit mondani kell.
 • repvez
  Szüli
  #1
  az ilyen PR featuroket ki kéne már hagyniuk a telefonokbol, mint a 8k lehátszás és a HDR meg az ATMOS hangzás.
  Attól ,hogy feleslegesen eszi az erőforrésokat és az akksit, semmit nem tesz hozzá .
  A mobil kijelzők alig nagyobb mint a FJD felbontásu kijelzüvel rendelkeznek, tehát még a 4k filémeket sem lehetne nativ felbontáson nézni nem hogy a 8k-t.
  A dolby atmos hangzás meg az a lényege ,hogy a hangokat a térben elhelyezve adja vissza, ehhez precitzen beállitott minimum. 5.2.2-es hangrendszer kell. nem 2 csipogo ami a telefonban van és a szabadban ahonnan nem tud még visszaverödni sem a hang.
  A HDR képesség is minek, mikor egyrészt aki egérmozizik az jobb esetben megelégszik a kisebb felbontásu verzioval egyrészt ha steaming szolgáltatótol nézi akkor kevésbé fogyasztja az adatforgalmat, ha felmásolja a telefonra akkor meg kevesebb helyet foglal, egy 4k, HDR, ATMOS tulajdonságot tudo, mozifilm, az közel 100GB. egy 128GB tárhelyu mobilon nem is fér el.
  ÉS a HDR megint az van, hogy egy sötét szobában megfelelö nézötávolságbol és méretben jol néz ki, de nem a buszon és a metron meg a parkban uldögéve.

  Ezelre a felesleges featurokre elpazarolt energiát inkább sokkal fontosabb dolgokra kellene forditaniuk ami egy mobilnál lényeges. arról nem is beszéálve, hogy talán kibirná az akksi 2 teljes napot vagy többet és nem kellene naponta tolteni .
  Amiota megjelentek az okostelefonok az akksi kapacitása 4x-re nött ,de a telefonok készenléti ideje nem nött drasztikusan a fenti felesleges dolgok miatt.