4
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    Implementáció kérdése, a multimédia lejátszód kapott NTFS implementációt, mert ott fontos volt. Szerintem Samsung telefonok is tudták már egy ideje..
    Most már a kernel is tudja, így mindegyiken menni fog.

    @Zola
    >Igazából itt a microsoft felé fizetendő royality jelenti a fő akadályt, ezért is lenne jobb a linuxos ext4 fájlrendszer, amit külön programmal (pl Ext2Fsd) windows is tud kezelni.

    Szerintem ilyen nincs, ntfs-3g ..
  • zola2000
    #3
    Igazából itt a microsoft felé fizetendő royality jelenti a fő akadályt, ezért is lenne jobb a linuxos ext4 fájlrendszer, amit külön programmal (pl Ext2Fsd) windows is tud kezelni.
  • zola2000
    #2
    Na igen, a 90es évekből származó (windows98 fat32) 4 gigás fájlméretkorlát 2022ben tényleg nevetséges, főleg mikor ps2, wii, switch és x360 emulátorok jönnek telefonokra, és most csináljon az ember helyet a 128gigás belső tárhelyen miközben a 400gigás microsd kártya ott van nagyrészt üresen, a titkosítás hiánya meg a másik.

    Ha jól tudom a linux alapú androidnak elvileg az ext4es fájlrendszert titkosításostul stb tudnia kellene kernel szinten kezelni, csak valamiért root kell az engedélyezéséhez mert tudja az csak nincs kezelve külső tárhelyen, de akkor meg nincs frissítés, meg sok banki appnak/anticheates játéknak sem tetszik a dolog.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2022.11.08. 15:53:15
  • Macropus Rufus
    #1
    az android alapú multimédia lejátszóm, amin a droid 6.0-ás verziója fut simán olvassa az ntfs-re formázott külső 1TB-os hdd-t. Viszont a telóm mindenáron formázni akarja ha rákötöm a tárolót. A telón 9.0-ás droid van. Nem értem én ezt. Akkor most az egyik miért olvassa a másik meg miért nem. Nem vagyok egy droid guru, de itt érzek némi ellentmondást.