4
  • repvez
    #4
    elvileg a video elején ezt mondja a csaj pont, hogy igy fog mukodni, hogy ne kelljen azért a felhobe felküldeni a jelet és onnan vissza , hogy felkapcsolodjon a lámpa igy gyorsabb és biztonságosabb is lesz a muvelet.
    De azért majd várjuk ki a végét a gyakorlatban.
    Manapság már nem az , hoz a konyhára sokat, hoyg eladnak egy terméket hanem az adatok mindegy ,hogy honnan vagy hogyan .
    Az meg megint más kérdés, hogy nem a tartosságrol hires a mai ipar, rem,éljuk ,hogy ez az egyesülés majd hosszabb távon kitart és tényleg mindegy lesz , hogy melyik gyárto terméke kerül a rendszerbe. Mert anélkl akkor megint lehet ujra programozni a mukodésr.
  • Tetsuo
    #3
    Nem jártam utána, de szerintem a matter ezt tudja, hiszen Ethernet csatlakozása is van, nem?
    Egyébként a komolyabb okosotthonok egyedileg építettek PLC-vel és hasonlókkal.
  • RJoco
    #2
    Így-így.
    Ne kelljen már azért regisztrálnom akárhova, hogy a telefonomról kapcsolgassam a lámpám.
    Ez nem a Bing Bang Theory, hogy a Földet átjárva irányítsak bármit otthon.
    Szerintem kapásból bele kellene építeni, hogy a központi egység tudjon wifi AP-ként is üzemelni, hogy egyáltalán ne találkozzon az internettel, de lehessen routerre is dugni, hogy mondjuk a telefont ne kelljen mindig más wifi-re csatlakoztatni. Előbbi esetben meg akár ki lehet nevezni egy tabletet, amiről minden irányítva van.
    A lidl-ös vacakban is akkor csalódtam nagyot, mikor regisztrálni kellett, hogy használhassam.
    A dyson is sajnos csak így hajlandó működni.
  • repvez
    #1
    Az okosotthon az lenne jo, ha a termékek eszközök, nem csatlakoznának az internetre hanem lokális offline uzemmodva dolgoznának egymással köösen csak az adott házon belül vagy egy bizonoys hatotávon beül, lenne egy központi egység vagy a router és model ami egyedül kapna egy internethozzáférést és azon keresztül kapnák meg az eszközök a számukra fontos infokat.
    De ne minden eszköz kapjon kulso elérhetőséget és ne is akarjon hazatelefonálni meg logolni a céghez, hogy igy meg ugy használja a felhasználo a terméket azt meg föleg ne, hogy ez alapján majd reklámokat küldözgessen.

    Aki akartja automatizálja a házát ,de csak is lokálisan offline, igy lenne a legbiztonságosabb a rendszer.