7
-
militavia #7 Milyen "szenzorra" gondolsz pontosan, amire egyáltalán a lézer rálátna? -
Gabbbbbbbbbbbb #6 " Majd ha tizedekkora lesz és árban is jobb, akkor talán... "
Csak akkor lesz ennél kisebb, ha drámai áttörés lesz fizikában, de olyan, amire senki sem számít mostanában^. -
And37 #5 "Nem, teljességgel alkalmatlan repülőgépek ellen."
- szerintem egy rakás szenzort ki tudnak nyírni egy repülőn is, főleg ha azok alacsonyra kényszerülnek háborús környezetben, mint mondjuk most. Mondjuk hogy mekkora esélye van egy ekkora lézernek rálátni egy olyan gépre, az más kérdés. Majd ha tizedekkora lesz és árban is jobb, akkor talán... -
And37 #4 "Tekintettel arra, hogy egy ilyen összetett megoldásnak rendkívül rövid integrációs fázisa van" vs "in Anbetracht der für ein derart komplexes System extrem kurzen Integrationsphase sind wir überaus stolz auf die bisherigen Ergebnisse" - szerintem itt azt mondják, hogy annak ellenére, hogy milyen komplex a rendszer, rendkívül büszkék rá hogy ilyen gyorsan összeintegrálták, nem? -
militavia #3 Nem, teljességgel alkalmatlan repülőgépek ellen.
Egyrészt azok közepes magasságon repülve sem nagyon kerülnek ilyen közel ferde lőtávban és nem is nagyon maradnak ott.
Ma siklóbombák 10-100 km közötti loftálás lenne már egyes helyzetekben a menő.
Ha engem kérdezel a lézerfegyverek a méregdrága parasztvakítás kategóriában vannak és sanszosan maradnak örökre n+1 ok miatt. -
kvp #2 "Bakker "aknavető lövedékek" ellen is jó? Durva, az azért nem túl nagy célpont ráadásul nem egyenes irányban halad, folyamatosan változik a sebessége."
Azok ugyan kicsik, de ballisztikus palyan mozognak viszonylag lassan es altalaban konnyu oket kis melegitessel felrobbantani. A ballisztikus palya a masodik legkonnyebben kovetheto szoftverbol a linearis utan. Egy kvazi veletlenul, raadasul gyorsabban mozgo dron sokkal nehezebb celpont.
"Ami engem érdekelt volna az a hatótávja, milyen messziről észlel és milyen messziről tudja a célpontot megsemmisiteni."
Idojarasfuggo, de alapvetoen 5 kilometeren beluli a rendszer. Eso vagy kod eseten jelentosen kevesebb. A hajokra telepitett CIWS kiegeszitesenek keszult. -
#1 Bakker "aknavető lövedékek" ellen is jó? Durva, az azért nem túl nagy célpont ráadásul nem egyenes irányban halad, folyamatosan változik a sebessége.
Valahogy sejtettem, hogy méretügyileg még mindig a konténer nagyságnál tartanak.
Ami engem érdekelt volna az a hatótávja, milyen messziről észlel és milyen messziről tudja a célpontot megsemmisiteni. Mert ha tudja a 7-8 km magasságot akkor nagyobb drónokat, repcsiket, bombázókat is le lehet vele szedni.