2
  • Tetsuo
    #2
    Én már annak is örülék, ha a régi lökhárítók visszajönnének a használatba. Vagyis lenne az autó elején és hátulján körbe egy kitüremkedő perem (vagy legalább egy darabka), ami védi az autót. Így a koccanásoknál nem sérül többmilliós kárral egy új autó. (Szenzorok stb.)
  • kvp
    #1
    Az otlet jo, de szerintem folosleges mozgo fizikai szemeket hasznalni. Boven eleg ha a fenyszorokba van epitve 1-1 led matrixos kijelzo. Ez meg tud jeleniteni nem csak nezesi iranyt, de egyeb erzelmeket is, mind a fenyszoron, mind a hatso helyzetjelzon. A fenyszorokba epitett animalt szemek tudnak nezni barmerre (pl. kovethetik a gyalogost az uton at) es pl. ha all a kocsi es nem akar mozdulni, akkor lehunyhatja a "szemeit", hogy jelezze, hogy parkban van. Tolatasnal meg a hatso oldalon jelenne meg a szempar, igy mindenki tudna, hogy merre indul a kocsi. (muszaki hibanal vagy elakadasnal pedig egy X-et lehetne rakni a szemekre es hatulra is, igy tudnak az emberek, hogy a szoftver valamiert nem tud tovabbmenni)

    Japanban mar 2016 ota elerheto:
    https://www.autoevolution.com/news/audi-launches-matrix-emoticon-headlights-in-japan-106130.html

    ps: Erdekes felhasznalasa lenne a kijelzoknek, ha valaki tul kozel megy, nem tartva be az adott sebessegen tartando fektavot, akkor ezen keresztul tudna szolni a jarmu, hogy ha nem marad le, akkor automatikusan foto + megy a feljelentes a rendorsegnek. Pillanatok alatt mindenki betartana a kotelezo kovetesi tavolsagot es ehhez nem kell automata auto sem, barmilyen embervezette kocsiba telepitheto lenne.